کد خبر: ۱۷۶۰۱۸
تاریخ انتشار : ۰۶ آبان ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۱
نورا:

وعده های بی حساب و کتاب به ضرر کشور است

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: در این میان عده ای معتقدند ورود زود هنگام به عرصه انتخابات می تواند مشکلاتی را به دنبال داشته باشد که مصلحت کشور نیست، در همین زمینه به گفت و گو با عباسعلی نورا نماینده اصولگرای مجلس هشتم نشستیم که متن آن بدین شرح است:

آقای نورا به نظر شما ورود زود هنگام به عرصه انتخابات می تواند مشکلاتی را متوجه کشور کند؟

وقتی انتخابات زود هنگام باشد وعده و وعید هایی از سوی کاندیداهای احتمالی داده می شود که ممکن است در نظام اقتصادی و اجتماعی کشور اختلال ایجاد کند و ما قطعا می دانیم که بسیاری از شاخص های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی کشور را تحت تاثیر قرار می دهد.

گاهی هم ممکن است که منافع کشور ها در این شاخص ها باشد و عمده این وعده وعید های زود هنگام به ضرر کشور است و هیچ حساب و کتابی ندارد و ممکن است این وعده ها مطالبات اجتماعی را بسیار بالا ببرد که این موضوع تبعات و آثار منفی در کشور ایجاد می کند.

اگر تبلیغات دو یا سه ماه قبل از انتخابات آغاز شود، این فرصت زمانی آسیب ها را به حداقل می رساند و در زمان کوتاهی رییس جمهوری بعدی در مسند کار قرار میگیرد که این موارد می تواند مسمر ثمر باشد.

نحوه حضور جناحها در انتخابات را چطور می بینید؟

متاسفانه در کشور ما این مسئله کم رنگ است و یکی از آسیب هایی که وارد می شود این است که وقتی یک جناحی که حرفی می زند یا وعده ای می دهد در مورد آن حرف خود را متعهد می داند و اگر رای هم نیاورد آنها باید پاسخگو باشند. اما زمانیکه انتخابات غیر حزبی و جناحی و انفرادی می شود تبعات آن خیلی بیشتر است و هیچ مسئولیتی را قبول نمی کنند.

بنده کاملا رصد کردم و دیدم کسانی که تصور و اندیشه جبهه ای و حزبی دارند و مسایل را با احتیاط پیگیری می کنند، سعی می کنند حرف هایشان منطق داشته باشد. اما کسانیکه هیچ مسئولیتی در قبال این مسایل ندارند حرف و حدیث هایی می زنند که تنها بتوانند رای جمع کنند که این موضوعه موجب آسیب کشور است.

از سوی دیگر پراکندگی افکار موجب شده که ما نتوانیم یک فکر واحدی را برای اداره کشور جمع کنیم قاعده طبیعی این است که جناحها برای اداره کشور اندیشه و تفکر دارند اما وقتیکه جناحی وجود نداشته باشد اندیشه و تفکری هم وجود ندارد و اداره کشور یک حالت سنتی و یا غیر برنامه ای به خود می گیرد و این آسیب های بسیار زیادی را به کشور وارد کرده و می کند.

وضعیت اصولگرایان را در انتخابات یازدهمین دوره اریاست جمهوری چطور می بینید؟

در مرحله اول اصولگرایان باید به تشکیلات خود وحدت ببخشند و یکی از مشکلات اصولگرایان این است که متاسفانه عدم وحدت را در میان آنها مشاهده می کنیم.

نگاههای مختلفی در جناحهای اصولگرایی وجود دارد که این نگاه معمولا در مسایل حزبی و جناحی غیر طبیعی است. اصولگرایان باید در درجه اول وحدت رویه داشته باشند همچنین آنها باید یک تفکر و اندیشه باثبات و واحد که همه پذیرا باشند را داشته باشند. هر تفکری که در میان اصولگرایان مطرح می شود گروهی قبول نمی کند و گروهی دیگر منشعب می شود این نشان می دهد که نوع نگاهشان به مسایل با یکدیگر تفاوت بسیاری دارد و اصولگرایان در یک قالب حزبی ممکن است نگنجند و ناگزیر بشوند که در قالبهای متفاوتی در صحنه حضور پیدا کنند که ای کاش همین موضوع را نیز روشن کنند که مردم بدانند اصولگرایان در جامعه چه برنامه و نگاهی برای اداره کشور دارندو امروز اگر بخواهیم کشور را اداره کنیم مردم نباید به فرد رای بدهند.

عقیده من این است و همه مردم ایران هم باید توجه داشته باشند که نباید به فرد رای بدهیم چون فرد را نمی شناسیم ما باید به برنامه های افراد و یا جناحهایی که پشت آن فرد ایستادند رای بدهیم. اگر فردی را انتخاب کنیم که دیدگاههای شخصی خود را مطرح می کند نتیجه آن همین آسیب هایی می شود که امروز شاهد آن هستیم.

یک رییس جمهور معمولا در چهار یا هشت سال مدیریت و خط مش خود را تغییر نمی دهد چرا که این خط مش متن نوشته شده یک جریان فکری باید باشد.

زمانیکه خط مش رییس جمهور از یک جریان فکر نشات نگرفته باشد معمولا در هر یکسال تغییر رویه می دهد و کشور دچار بحران می شود و بحرانهایی که در حال حاضر شاهد آن هستیم ناشی از همین رویه غلط است.

برخی نگران دخالت دولت در انتخابات آتی ریاست جمهوری هستند،به نظر شما این نگرانی لزومی دارد؟

ورود دولت در هر گونه مسایل سیاسی خلاف قانون اساسی و قانون عرف است و با هیچ شرایطی سازگار نیست که دولتمردان به مسایل سیاسی ورود پیدا کنند و حتی در امور سیاسی دخالت کنند و یا یک بخشدار یا یک فرماندار و… از فرصت هایی که به واسطه شغل خود دارند به نفع یک فرد استفاده کند.

بدترین آسیب این اقدام زیر سوال بردن مردم سالاری دینی است. مردم از این موضوع نگران هستند و در کوچه و بازار حرفهایی را می شنویم مبنی بر اینکه حضور دولتمردان در صحنه های سیاسی آسیب هایی را رسانده و مردم نسبت به مردم سالاری دینی شبه ایجاد می کنند و این شبهات به دلیل حضور دولتمردان در مسایل سیاسی است و به هیچ عنوان بنده این موضوع را به مصلحت نظام نمی دانم.

اما دولتمردان می توانند برای اطلاع رسانی و شفاف سازی و بدون استفاده از موقعیت شغلی خود برای فردی تبلیغ کنند و این موضوع هیچ ایرادی ندارد اما اگر فرد از موقعیت اداری خود به نفع فردی استفاده کند اساس تمام اهداف جمهوری اسلامی زیر سوال می رود و ما را با چالش مواجه می کند.

نظر شما در خصوص اصلاح قانون انتخابات چیست؟

انتخابات ما دارای اشکال است و هیچ شبهه ای در آن نمی بینم. در قانون انتخابات فعلی خیلی از مسئولین اجرایی ذی نفع هستند و وقتی مسئول اجرایی ذی نفع می شود نباید در اجرای انتخابات نقش داشته باشد.

تا زمانیکه قانون وجود دارد ماباید به قانون اکتفا کنیم حتی اگر اشکالاتی داشته باشد. اما تاسف بنده از این است که مجلس در اصلاح قانون انتخابات کند است و نگاههای بسته ای را اعمال می کند.

به نظر بنده می باید در خصوص اصلاح قانون انتخابات می گذاشتند صاحبان رسانه ها و کارشناسان خارج مجلس نیز در این خصوص اظهار نظر می کردند و پیش نویسی که در شوراها تهیه کردند باید در روزنامه ها منتشر می شد تا تحلیل شود. اینکه برای مثال ۱۰۰نماینده رجال سیاسی را تعیین کنند درست است؟ این موضوع به سایر طبقات جامعه آسیب می زند و باید نظر اقشاری مانند روسای دانشگاهها و وزرا را جویا شد و باید سایر قشر جامعه را در تصویب این قانون ببینیم تا قانون اصلاح شده برای ما چالش جدیدی را بوجود نیاورد اصلاح قانون انتخابات باید مطالعه شده باشد چرا که اجرای انتخابات کار ساده ای نیست و کوچکترین اشتباهی ممکن است ما را با چالش جدی روبرو کند.

به نظر بنده نمی توان مجری انتخابات را تغییر داد اما باید قانون نظارت در اجرا را تقویت کنیم و به آن قدرت ببخشیم و اجرا بر نظارت اگر باشد تخلف به درستی پیگیری می شود افراد تخلف می کنند به نفع فرد و فرد رییس جمهور می شود و این موضوع قابل پیگیری نیست.

بنابراین معتقدم در اجرا باید برخورد شود نه پس از اجرا یعنی وقتیکه شخص رییس جمهور شود اگر تخلفی هم شده باشد معمولا دیگر توجهی به این موضوع نمی شود. در این مقطع زمانی و شرایط موجود توان اینکه مجریان انتخابات را تغییر دهیم را نداریم. 


حرا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین