آفتابنیوز : آفتاب: وزیر امور اقتصادی و دارایی اذعان کرد:در پی نوسانات نرخ ارز شکاف قیمت حاملهای انرژی در داخل و خارج بیشتر شده و در مجموع آن مشکلاتی که در مورد قاچاق بنزین به خارج تا حدودی حل شده بود دوباره پیداشده است، البته در مورد بنزین هنوز مانند قبل نیست اما در مورد نفت گاز کشش برای قاچاق وجود دارد.
سید شمسالدین حسینی در حاشیه همایش طرح جامع مالیاتی درباره اینکه برخی کارشنان معتقدند نوسانات نرخ ارز باعث شده که دولت در اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها به اهدافی که در نظر داشته نرسیدهاست و به قبل از اجرای قانون بازگشته است، اظهار کرد:در این زمینه باید قیمتهای نسبی در داخل و همچنین در داخل و خارج را با هم مقایسه کنیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه هدفمندسازی یارانهها از نظر اصلاح قیمتها باید دو بخش را پوشش میداد، گفت:بخش اول اصلاح قیمتهای نسبی در داخل بود مانند قیمت حاملهای انرژی در مقایسه با هم و مقایسه با سایر کالاها و نهادهها که این اثر همچنان در داخل کشور به قوت خود باقی است و نرخ ارز اثر چندانی بر آن نداشته است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریحکرد:مسئله دیگر کاهش شکاف قیمتی حاملهای انرژی در داخل و خارج کشور است که اگر نگاه نسبی داشته باشیم با توجه به میزان و چندبرابری افزایش آنها در مقایسه با افزایش نرخ ارز همچنان اثر به قوت خود باقی است اما باید اذعان کنیم که با اتفاقات که رخ داده شکاف حاملهای انرژی در داخل و خارج بیشتر شده و در مجموع آن مشکلاتی که در مورد قاچاق بنزین به خارج تا حدودی حل شده بود دوباره پیداشده البته در مورد بنزین هنوز مانند قبل نیست اما در مورد نفت و گاز کشش برای قاچاق وجود دارد و این مسئله از مواردی است که در اقتصاد مقاومتی و استفاده صحیح از منابع باید به آن توجه کرد.
قیمت ارز در لایحه بودجه 92 تغییر میکند
وی در ادامه درباره پیشبینی قیمت ارز و نفت در لایحه بودجه سال 92 کل کشور، اضافه کرد:این موضوع هنوز به صراحت مشخص نشده است.
حسینی درباره اینکه معاونت برنامهریزی اعلام کرده که نرخ ارز تغییر میکند، گفت:اطلاعات معاونت برنامهریزی دقیق است.
عملکرد مرکز مبادلات بررسی میشود
وزیر امور اقتصادی و درایی درباره اینکه در مرکز مبادلات ارزی سقفی برای ارائه ارز به متقاضیان مشخص نیست وممکن است ساعت 10 صبح ارز این مرکز به یک متقاضی داده شود و سایر افراد نتوانند ارز بگیرند، خاطرنشان کرد: اساسا مرکز مبادلات ارزی با نگاه اولویتبندی و تخصیص مدیریت شدهتر منابع ارزی راهاندازی شده است و غیر از اولویتهای اول و دوم که امور معیشتی و نهادهای تولیدی، کشاورزی و دامی و دارو هستند اولویتهای بعدی به تدریج به این مرکز دسترسی پیدا کردند.
به گزارش ایسنا،وی افزود:این نکته بسیار مهم است و خواستیم که عملکرد مرکز از زمان افتتاح آن مورد بررسی قرار گیرد به ویژه در زمانهایی که اولویتهای جدید به این مرکز پیوستند، همچنین باید ترکیب ثبت سفارشها بازبینی شده تا مسائل بوجود آمده حل شود.