آفتابنیوز : آفتاب: سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان با اشاره به برخی تلاشها از سوی 1+5 برای ارائه ایدهها و پیشنهادهای جدید به ایران گفت: اگر 1+5 رویکرد منطقی داشته باشد، مساله حل است.
به گزارش ایسنا، رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران درباره گفتوگوهای معاونان جلیلی و اشتون و احتمال گفتوگوی تلفنی میان دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: همانطور که در اخبار هم آمد بین علی باقری و اشمید تماسی تلفنی برقرار شد و چنانچه تماسی بین آقای جلیلی و خانم اشتون صورت گیرد اطلاعرسانی میشود.
وی درباره برخی اخبار مبنی بر اینکه 1+5 در حال تهیه بسته پیشنهادی با رویکرد جدیدی است که در مذاکرات آتی به ایران ارائه شود، اظهار کرد: اخبار متعددی درباره بحث مذاکرات ایران و 1+5 منتشر میشود که هیچ کدام تا وقتی به طور رسمی در مذاکره با هیات ایران مطرح نشود قابل توجه نیست. گفتوگوها در مذاکرات قبلی شفاف بوده است و تیم هستهیی ما نقطهنظراتشان را ارائه کرده است و پیشنهادهای مختلفی را نیز ارائه داده و منتظر پاسخ طرف مقابل است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: اگر 1+5 با رویکرد منطقی وارد شود مساله حل میشود، کافی است حقوق هستهیی ایران و حق داشتن چرخه سوخت برای فعالیتهای صلحآمیز هستهیی به رسمیت شناخته شود، آن وقت مشکلات حل میشود.
وی همچنین درباره ادعای رسانههای غربی مبنی بر نقض حقوق بشر در ایران گفت: ادعای رسانههای غربی درباره نقض حقوق بشر در ایران درست نیست. آنها خودشان بیشترین نقض حقوق بشر را دارند و کشورهای غربی در این باره سرآمد هستند. ما معتقدیم تکلیف آمریکا را خدا باید روشن کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره طرح جدیدی که گفته میشود از سوی اخضر ابراهیمی برای سوریه در حال تهیه است، اظهار کرد: درباره طرح آتشبس شاهدیم که تلاش زیادی برای این مساله صورت گرفت و شاید این طرح یک گام به جلو برای رسیدن به شرایط بهتر بود. نقض آتشبس از سوی نیروهای مسلح نتوانست شرایط مطلوب را فراهم کند. همه کشورها باید همکاری کنند تا آرامش، امنیت و توقف درگیری زمینهساز گفتوگوی ملی در سوریه شود. آقای ابراهیمی هم در تلاش است تا رایزنیهای بیشتری را که قبلا با کشورهای منطقه داشته است ادامه دهد و در این رابطه با روسیه و چین در حال رایزنی است.
مهمانپرست گفت: باید همه کمک کنیم تا اخضر ابراهیمی در ماموریتش موفق شود.
وی در مورد مذاکرات ایران و آرژانتین بر سر پرونده آمیا، خاطرنشان کرد: مذاکرات بین نمایندگان ایران و آرژانتین یک ماه پیش با توافق بین وزرای خارجه دو کشور توافق شد. ما ضمن محکوم کردن اقدامات تروریستی، هر نوع اتهامی نسبت به شهروندان خود را رد میکنیم و آمادگی خود را اعلام کردیم تا با بررسی دقیق این مساله، عاملان این اتفاق مشخص شوند. این مذاکرات ادامه دارد و انجام خواهد شد تا به نتیجه روشن برسد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان درباره پیشنهاد روسیه برای ورود ناظران نظامی به سوریه، اظهار کرد: پیشنهادهای مختلفی در این باره مطرح میشود اما تا الان هیچ تصمیمی برای ورود ناظران نظامی بینالمللی به سوریه اتخاذ نشده است. ما معتقدیم آتشبس میتوانست کمک اساسی برای ادامهی تلاش همه جریانها برای رسیدن به آرامش در سوریه باشد اما تا ارسال سلاح و حمایت از تروریستها قطع نشود، فضا برای اصلاحات ملی فراهم نمیشود.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا دربارهی اقدام دولت عراق مبنی بر فرود یک هواپیمای مسافربری ایران که عازم سوریه بوده است، گفت: متاسفانه ادعاهای خارج از واقعیتی توسط کشورهای غربی نسبت به کشور ما مطرح میشود آنها سعی میکنند در تبلیغات طوری وانمود کنند که اگر ناامنی و بیثباتی در سوریه در جریان است عامل اصلیاش آنها نیستند و فتنه انگیزیهای آنها نیست و حمایتشان از گروههای تروریستی عامل این ناامنی نیست و ارسال سلاح و انجام اقدام تروریستی به عهدهی آنها نیست، بنابراین برای انحراف اذهان عمومی از تخلفات فکر میکنند باید اقدامات غیر انسانی که تاکنون در سوریه دنبال کردهاند را با چنین ادعاهایی به گردن کشورهای دیگر بیاندازند.
وی اضافه کرد: این اقدامات به نتیجه نخواهد رسید. مردم سوریه و منطقه به خوبی قضاوت خواهند کرد که چه کسانی عامل فتنه در سوریه هستند و چه کشورهایی با نیت حل مشکلات و بحرانها و ایجاد ثبات و امنیت در منطقه گام بر میدارند.
مهمانپرست تاکید کرد: حتما دولت عراق هم باید نسبت به این ادعاها با هوشیاری برخورد کند و اجازه ندهد که سیاستهای این کشورها تاثیری در حاکمیت ملی عراق بگذارد. در یکی دو موردی که تاکنون هواپیماهای ما از سوی عراق مورد بازرسی قرار گرفتهاند مشاهده کردهاند که این ادعاها کذب است.
وی تاکید کرد: دولت عراق باید نسبت به این مساله با ایستادگی در قبال فشارها اجازه ندهد تا اینگونه اقدامات در آینده تکرار شود.