آفتابنیوز : از زمان روي كار آمدن دولت موقت در عراق در 26 آوريل تاكنون، حداقل 539 جسد از سراسر كشور جمعآوري شده است كه 204 جسد فقط از شهر بغداد بوده است.
هويت اكثر كشته شدگان نامعلوم است اما 116 تن از اين افراد از اهل تسنن و 43 تن از شيعيان و يك تن نيز از اقليت كرد عراق بوده است. اكثر اين افراد قربانيان جنايتهاي مختلف از جمله آدمرباييها بودهاند، البته اين آمار با توجه به كشته يا مفقودشدگاني كه هرگز گزارش نميشوند، چندان دقيق نيست.
شيعيان و اهل تسنن هر كدام ديگري را به استفاده از جوخههاي مرگ متهم ميكنند، مرگ شيعيان اكثرا توسط شبه نظاميان اهل تسنن و طي عملياتهاي انتحاري در شهرهاي شيعه نشين، بمبگذاريها و تيراندازيها صورت گرفته است. بسياري از شبه نظاميان خود را در قالب پليسهاي محلي درميآورند، درحملهاي كه به تازگي در جنوب بغداد رخ داد پنج معلم شيعه و رانندهي آنها به همين ترتيب كشته شدند.
اما مرگ گروهي برخي از اعراب تسنن توسط افرادي كه خود را از اعضاي نيروهاي وزارت كشور معرفي كرده بودند، نيز گزارش شده است. بيشترين تعداد جسد كشف شده در خارج از بغداد 36 جسد در 25 اوت بوده است.
در 18 اوت، 50 خودرو پر از مردان يونيفورم پوش وزارت كشور به منطقهي "اسكان" در بغداد هجوم برده و پس از بستن چند خيابان وارد خانهها شده و 22 مرد جوان را به گروگان گرفتند. شيخ عبدالسلام الكبيسي از روحانيون برجستهي بانفوذ هيات علماي مسلمين عراق، دولت را مسوول اين كشتارها دانسته و هدف از اين كار را خارج كردن اهل تسنن از روند سياسي عنوان ميدارد.
برخي از مقامهاي دولتي گروه الكبيسي را با اين مهاجمان مرتبط ميدانند، با اين حال فرماندهي نيروهاي ويژههاي وزارت كشور ازجمله گردان ضد ترور"گرگها" هر گونه ارتباط و نقش دولت در اين كشتارها را رد ميكند و مدعي است كه مهاجمان از يونيفورمهاي پليس سوء استفاده ميكنند.
وي ميگويد: وزارت كشور درحال بررسي اقدامات تازه براي كنترل كار فروشگاههايي كه كارشان معامله با ارتش و فروش يونيفورمهاي پليس در بغداد است، ميباشد تا اطمينان حاصل شود كه آنها با مهاجمان معاملهاي ندارند. به گفتهي وي نيروهاي اين وزارتخانه مراقب روحانيون محلي و چهرههاي مورد احترام در هنگام حمله به مناطق حساس خواهند بود، اما با اين همه به نظر ميرسد كه ايدهي دفاع از خود در ميان اهل تسنن قوت گرفته است.