کد خبر: ۱۷۷۴۱۷
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۱ - ۱۸:۲۸

آیا برنامه اوباما درباره ایران تغییر می‌کند؛ افزایش تحریم یا مذاکره؟

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: در مدتی که اوباما و رقیب اصلی‌اش میت رامنی برای انتخابات آمریکا رو در روی یکدیگر قرار گرفته بودند اظهارنظر در مورد مسائل ایران یکی از اصلی‌ترین محورهای سخنرانی آن‌ها بود. در این میان بازخوانی اظهارات اوباما در مورد ایران به واسطه پیروزی وی در انتخابات ضروری‌تر به نظر می‌رسد سخنانی که‌گاه با جنجال‌های زیادی روبه رو شد و با مصاحبه اوباما با یک شبکه‌ تلویزیونی به اوج خود رسید. وی برای اولین بار به صراحت درخواست رژیم صهیونیستی برای تعیین خط قرمز دررابطه با برنامه هسته‌ای ایران را رد کرد؛ سخنانی که با انتقاد جمهوری‌خواهان روبه رو شد و کاخ سفید را وادار کرد درباره‌اش توضیحاتی ارائه کند.

رئیس‌جمهور آمریکا در مصاحبه با شبکه خبری «سی. ‌بی. اس» در پاسخ به سؤالی درباره میزان فشاری که از جانب بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برای تعیین خط قرمز علیه ایران به واشنگتن وارد می‌شود، گفت: من همواره گفت‌وگوهایی با نخست‌وزیر نتانیاهو داشته‌ام. من اصرار نتانیاهو مبنی بر اینکه ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد چون این امر، ما، اسرائیل و جهان را تهدید خواهد کرد و آغازگر رقابت تسلیحات هسته‌ای خواهند بود، درک می‌کنم و در آن سهیم هستم. رئیس‌جمهور آمریکا بدون اشاره به تهدیدهای مستقیم و غیرمستقیم رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی‌ایران افزود که ایران «چیزهایی وحشتناک گفته است که موجودیت اسرائیل را مستقیما تهدید می‌کند».

با این حال انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پایان یافت اما حواشی آن همچنان پابرجاست. در این میان شایعه‌هایی در رسانه‌ها شنیده می‌شود مبنی بر اینکه باراک اوباما قصد دارد، بسته‌های مختلفی در قالب بسته‌های اقتصادی و هسته‌ای به ایران ارائه دهد.

این در حالی است که سران رژیم صهیونیستی فشار زیادی را به ایالات متحده وارد می‌کنند تا علیه ایران اقدام نظامی‌صورت گیرد. در عین حال اخبار مختلف حاکی است که وابستگان به جریان انحرافی که با برخی مسئولان آمریکایی ملاقات‌هایی نیز داشته‌اند، قصد دارند با فضاسازی در داخل کشور، ارائه این بسته از سوی ایالات متحده را بهترین فرصت پیش ‌روی کشور برای گذر از وضعیت فعلی معرفی کنند تا از این طریق ضمن مذاکره با ایالات متحده بتوانند در عرصه بین‌الملل برای خود وجهه‌ای کسب کنند.

این گزارش حاکی است ایالات متحده برای انجام مذاکرات اتمی‌ با تهران موافقت کرده است. به گزارش حدیدنیوز برخی منابع خارجی از سویی دیگر اعلام کردند «این درست نیست که ایالات متحده و ایران برای انجام مذاکرات و یا برگزاری هر جلسه‌ای پس از انتخابات آمریکا موافقت کرده‌اند.» مقامات دولت اوباما گفته اند این مذاکرات پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا انجام خواهد شد، به این دلیل که ایران اصرار دارد تا رئیس‌جمهور آمریکا در زمان انجام مذاکرات مشخص باشد. پس از سال‌ها، این نقطه اوج توافقات میان مقامات آمریکا و ایران است.

در این رابطه، تایمز هشدار داد که حتی با انتخاب مجدد اوباما هم هنوز این احتمال وجود دارد که این طرح ابتکاری اتفاق نیفتد. به خصوص اینکه مقامات آمریکایی معتقدند که معلوم نیست رهبر ایران این قرارداد را قبول کند. البته مشخص نیست که آمریکا با چه گروهی در ایران به توافق رسیده که ترس از آن دارد که رهبر انقلاب این توافقات را قبول نداشته باشد.

این در حالی است که از اظهارات رسمی‌کار‌شناسان چنین بر می‌آید که ایالات متحده آمریکا همچنان از سیاست تشدید تحریم‌ها در مقابل جمهوری اسلامی‌ایران بهره خواهد گرفت تا به واسطه آن ایران را بر سر میز مذاکره بکشاند. آن گونه که سردار محمدرضا نقدی به ایسنا گفته فشار و تحریم‌های غرب علیه ایران افزایش خواهد یافت، تحریم‌هایی که در ‌‌نهایت به سود نظام و مردم تمام خواهد شد.

آیت ا... آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه نیز در جلسه مسئولان عالی قضایی به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اشاره کرد و گفت: اوباما چهار سال پیش نیز با شعار «تغییر» به میدان آمد و اعلام کرد دست همکاری به سوی ایران دراز می‌کند اما در عمل به نحو دیگری برخورد شد و بی‌سابقه‌ترین تحریم‌ها علیه ایران صورت گرفت و طبیعی است که مردم ایران هیچگاه جنایت‌های آمریکا را فراموش نخواهند کرد.

آیت‌ا... آملی لاریجانی به برخی حرف‌ها درباره ارتباط با آمریکا اشاره کرد و افزود: ‌ ارتباط با آمریکا ساده نیست و بعد از این همه فشار و جنایت علیه مردم ایران از سوی آمریکا یک‌شبه چنین ارتباطی امکان‌پذیر نیست و آمریکایی‌ها گمان نکنند که با آمدن پشت میز مذاکره با ایران می‌توانند از ملت ما باج بگیرند.

رئیس دستگاه قضا تاکید کرد: ‌ فکر باج‌گیری آمریکا از ایران یک اشتباه محض است و ملت ما ثابت کرده است در مقام تحقق آرمان‌های بلند انقلاب، سرسختانه ایستاده است. برادر رئیس قوه قضاییه اما معتقد است که اگر منافع نظام ایجاب کند با آمریکا و حتی در قعر جهنم هم با همه مذاکره می‌کنیم.

محمدجواد لاریجانی که در چهل‌وچهارمین گردهمایی معاونان آموزشی دانشگاه‌ها سخن می‌گفت، ضمن اشاره به مذاکره ایران و آمریکا افزود: مذاکره با آمریکا تابو نیست که ممنوع باشد. اوایل انقلاب عده‌ای از دوستان اصلاح طلب که سوپر رادیکالیسم بوده‌اند، مذاکره با آمریکا را تابو می‌دانستند اما انگار روح القدوس در آنان نازل شد و تبدیل به یک سوپرلیبرالیسم شدند. وی گفت: زمان ریاست جمهوری آیت‌ا... هاشمی، نقشه تعامل با آمریکا چیده شد ناگهان آقای مهاجرانی در مقاله‌ای نوشت که مذاکرات آمریکا کار خوبی است اما باید اعتراف کنیم که حریف آمریکا نمی‌شویم.

به گزارش قانون؛ وی با بیان اینکه یکی از سیاسیونی است که از ۳۳ سال گذشته تاکنون درباره مذاکره با آمریکا سخن گفته، اظهار داشت: البته استراتژی تعامل با دشمن را هم باید داشته باشیم. نگاهی به سیاست‌های اوباما در چهار سال گذشته در قبال کشورمان نشان می‌دهد که وی بر افزایش تحریم‌ها علیه ایران پافشاری خواهد کرد تا ایران را پای میز مذاکره بکشاند سیاستی که امید می‌رود از سوی کشورمان با امتیازگیری از غرب همراه باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین