آفتابنیوز : مردم خانیک ،روستایی که در دره ای از دره های کوه سیاه ( از كوه هاي مركزي خراسان )قرار گرفته بر این اعتقادند ؛ اگر اين اتفاق بيفتد ، به اين معني ست كه زمينشان نظر كرده شده است . خضر آمده و زمينشان را بارور كرده است . در نتيجه معتقدند در اين شرايط حتما بايد قرباني بدهند .
بعد از اين كه زمين را درو كردند آن دسته يا به اصطلاح محلي ، آن قبضه را روي زمين باقي مي گذارند . سپس طي مراسمي با شكوه و نمادين ، گوسفند يا گوساله اي را كه براي قرباني كردن در نظر گرفته اند ، گرداگرد اين قبضه مقدس مي چرخانند . اين مراسم نوعي جشن و پايكوبي شادمانه و جذاب است .
در واقع مردم به نوعي با اجراي حركات موزون و رقص و پايكوبي ، شادي خود را از توجه پروردگار به زمين و محصولشان ابراز مي دارند. معمولا همراه با اين مراسم شعر هاي طنز گونه اي هم خوانده مي شود كه از ادبيات مردم روستا برخاسته است .
پس از قرباني كردن گوسفند ، قبضه را هم مي برند و با خون قرباني در مي آميزند . و خوشه هاي خون آلود آن را ميان كساني كه در مراسم حضور داشته اند ، قسمت مي كنند . مردم اين خوشه ها را براي شگون ، به سردر سيلو هاي گندم خود مي آويزند تا به محصولشان بركت ببخشد .
اين مراسم كه معمولا در فصل برداشت محصول يعني اوايل پاييز برگزار مي شود ، از رسوم زنده و كهنسال مردم اين روستاي تاريخي ست كه خود آبستن نمادهاي فرهنگي و فولكلور فراواني ست .
نظر شما در مورد اين خبر؟