آفتابنیوز : آفتاب: مجید بکایی در گفتوگو با تسنیم درباره پرتاب ماهوارههای جدید از سوی ایران به فضا اظهار داشت: پس از پرتاب ماهواره سفیر تصمیم داریم از این پس هر چند وقت یکبار ماهوارههای سنگینوزن را به مدارهای بالاتر پرتاب کنیم.
وی افزود: برنامهریزی ۱۰ سالهای را برای ساخت و پرتاب ماهواره به فضا طراحی کردهایم که ۵ سال از آن گذشته و تلاش میکنیم ظرف ۵ سال آینده به مرحلهای برسیم که با ارسال ماهواره به فضا موجود زنده را در مدار زمین قرار دهیم؛ تحقق این امر مستلزم دستیابی به فناوریهای بالاست که باید توسط دانشگاهها و مراکز مختلف تحقیقاتی به آن دست یابیم.
جانشین وزیر دفاع درباره ماهوارههای ژئو گفت: ماهوارههای ژئو در مدارهای ژئواستیشنری قرار دارند یعنی ۳۶ هزار کیلومتر با زمین فاصله دارند و از فناوری پیچیدهای بهرهمند هستند چرا که ماندگاری آنها در این مدار زیاد است.
بکایی ادامه داد: مدار ژئو در ۳۶ هزار کیلومتری کره زمین قرار دارد بنابراین باید سرعت ماهوارهای که در این مدار قرار میگیرد با سرعت چرخش زمین برابر باشد. هنگامی که ماهواره در مدار ژئو قرار گرفت همیشه از روی زمین در یک نقطه مشخص قابل ردیابی است در حالی که این ماهواره با سرعت ۱۱ هزار متر در ثانیه حرکت میکند اما سرعت زاویهای آن با چرخش زمین برابر است.
وی اظهار داشت: در مدار ژئو ماهوارههای مخابراتی قرار میگیرند چرا که این ماهوارهها با قرار گرفتن در یک نقطه ثابت همیشه با زمین ارتباط برقرار میکنند.
بکایی اظهار داشت: ایران در طول سالهای آینده به فناوری ماهوارهای ژئو دست مییابد و هماکنون موتور پرتاب این ماهواره طراحی شده است اما ماهوارهبر یک موتور نیست بلکه مراحل مختلفی از جمله هدایت و کنترل را شامل میشود، ساخت موتور ماهواره ژئو گام بزرگی برای رسیدن به نتایج مهمتر است.