آفتابنیوز : 
كيانوش كياني هفت لنگ، معاون اسناد سازمان اسناد و كتابخانه ملي، در اين باره گفت: چندي پيش به دنبال سفري به بوشهر ، گزارشي مبني بر وجود تعداد زيادي از سندهاي تاريخي متعلق به دوران پهلوي در زندان دژ تاريخي برازجان دريافت شد كه خبر از بي توجهي چند ساله به سندها و وضعيت نامناسب آنها مي داد.
وی افزود: دژ تاريخي برازجان مورد بازديد قرار گرفت و مشاهده شد كه تلي از سندهاي تاريخي بدون رعايت هيچ گونه اصولي روي هم تلنبار شده، تعدادي در گوني ها و برخي ديگر روي زمين ريخته بودند.
وي گفت: در ميان سند ها ، اعلان متن لايحه امنيت اجتماعي در سال 1331 نيز يافته شده است. اين سندها که بيانگر نكات مهمي از تاريخ معاصر ايران هستند مواردي چون امور اداري زندان و مكاتبه هاي اداره ها و سازمان هاي استان بوشهر، انواع تخلف ها و ناهنجاري هاي اجتماعي، شكايت ها، اسلحه و مهمات، قاچاق كالا و مواد مخدر را در خود گنجانده اند.
وي تصريح كرد: از آنجا كه اين اسناد سال ها بدون مراقبت و بدون رعايت نكات استاندار براي نگهداري از كاغذ و سند رها شده بودند بخش عمده اي از آنها دچار پوسيدگي شده و از بين رفته اند.
وي تاكيد كرد: از آنجا كه وظيفه اين سازمان جمع آوري و حفظ سند هاي تاريخي است از اختيارهاي قانوني خود استفاده و اسناد را به تهران منتقل كرد.
وي گفت: پيش از انتقال، مقرر شد كه با انتقال تمامي اوراق موجود به تهران نسبت به ارزشيابي و تعيين تلكيف اين اوراق پيش از انهدام كامل تصميم گيري شود بر همين اساس مديريت هماهنگي و ارزشيابي اسناد با هماهنگي و همكاري مقامات محلي در يك اقدام سريع، تمامي پرونده ها و سوابق را به گنجينه اسناد ملي منتقل كرد و اقدامات لازم روي اسناد صورت گرفت.
كياني تاكيد كرد: بر همين اساس با فعاليت 10 نفر كارشناس رشته هاي مختلف سرانجام حدود 350 هزار برگ سند، واجد ارزش نگهداري شناخته شده و اين بخش از اسناد جهت حفظ و نگهداري و ساير اقدامات لازم به مديريت اسناد پيش آرشيوي سپرده شد.
به گفته وي هم اكنون حدود 50 تا 60 درصد از اين سند ها قابل امحا تشخيص داده شده و بخش ديگر براي نگهداري استاندارد، مراحل بعدي را طي مي كنند.