آفتابنیوز : آفتاب: فصل سرما جدا از تمام زیباییهایش، در دستگاه تعلیم و تربیت خاطرات تلخی دارد.
خاطرات تلخ آتشسوزی و گازگرفتگی؛ و انگار قرار نیست که دفترچه خاطرات تلخ آموزش و پرورش در این فصل، به صفحات پایانی برسد.
روز گذشته نیز شاهد اتفاقی ناگوار بودیم اما بخت با آموزش و پرورش یار بود و به خیر گذشت؛ روز گذشته ۱۷ دانشآموز یک مدرسه راهنمایی دخترانه در خوی دچار گازگرفتگی شدند.
این دانشآموزان در مدرسه نوساز درس میخواندند و موتورخانه مدرسه به تازگی راه افتاده بود؛ خوشبختانه دانشآموزان درمان سرپایی شده و از بیمارستان مرخص شدند.
* حوادثی که تکرار میشود
اواخر بهمن سال گذشته، نشت گاز از بخاری یک کلاس در مدرسه راهنمایی دخترانه شهید رجایی بهشهر، ۲۴ دانشآموز را روانه بیمارستان کرد.
دی ماه سال ۸۹، به دلیل عدم توجه به نکات ایمنی، پنج دانشآموز یک دبیرستان پسرانه در شهر اصفهان دچار گازگرفتگی شدند.
بهمن ماه سال ۸۸، هفت نفر در یکی از مدارس شبانه روزی شهرستان مرودشت فارس دچار گاز گرفتگی شدند.
دی ماه سال ۸۶، ۶۱ دانشآموز مدرسه فاطیمای هرسین که دچار گازگرفتگی و مسمومیت شده بودند، پس از درمان سرپایی و قطعی با تشخیص پزشک ترخیص شدند.
این موارد، نمونهای از گازگرفتگی در مدارس بود که البته به خیر گذشت ولی میتوانست به خیر نگذرد و واقعهای تلخ را رقم زند؛ مانند حادثه آتشسوزی در سال ۸۳ که منجر به فوت ۱۳ دانشآموز و یک معلم دبستان روستای سفیلان شد یا حادثه تلخ آتشسوزی در سال ۸۵ در دبستان روستای درودزن که موجب سوختگی چهره ۸ دانشآموز شد.
* وزیر: سیستمهای گرمایشی به دقت بازبینی شود
وزیر آموزش و پرورش هشتم آبان ماه امسال بخشنامهای به ادارات کل آموزش و پرورش سراسر کشور ابلاغ کرد که در آن بخشنامه آمده است: با عنایت به نزدیک شدن فصل سرما، ضرورت دارد ترتیبی اتخاذ نموده تا ضمن توجه خاص به مسائل ایمنی وسایل گرمایشی و کنترل و بازبینی دستگاههای مربوطه توسط کارشناسان آگاه و اطمینان از رفع نقص و سالم و استاندارد بودن آنها، سیستمهای گرمایشی به دقت مورد بازبینی قرار گیرند.
در ادامه این بخشنامه آمده است: ضمن توجه به ویژه به عدم استفاده از بخاریهای غیر استاندارد و چکهای و ممنوع بودن بهرهبرداری وسایل گرمایشی مذکور در تمام فضاهای آموزشی شهری و روستایی، مقتضی است ترتیبی اتخاذ تا موضوع به دقت مورد بررسی قرار گرفته و با هماهنگی و همکاری مدیرکل نوسازی مدارس آن استان، طوری برنامهریزی شود تا مشکلی در این خصوص حادث نشود.
* آیا بخشنامه کافی است؟
به گزارش فارس، آموزش و پرورش برای بازبینی سیستمهای گرمایشی مدارس، بخشنامهای ابلاغ کرده است اما آیا این بخشنامه و بخشنامههای اینچنینی میتواند برای به وجود نیامدن حوادث کافی باشد؟
واقعاً باید چه برنامهای برای حل معضل سیستمهای گرمایشی غیر استاندارد مدارس یا عدم بازبینی به موقع آنها پیشبینی کرد؟