آفتابنیوز : آفتاب: همایش دانشجویی پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، با تاکید بر ایدز و اعتیاد، با حضور رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت و جمعی از مسئولین استان، امروز(۱۵ آذر) در تالار انتظار کرمانشاه برگزار شد.
جلال منکرسی معاون سیاسی امنیتی استانداری در این همایش با بیان اینکه بیماری ایدز در حال حاضر در دنیا به عنوان یک بمب بیولوژیک که درمانی هم ندارد مطرح است، گسترش آموزشها در خصوص پیشگیری و راههای انتقال این بیماری را از جمله راهکارهای مقابله با آن عنوان کرد.
وی افزود: در این خصوص لازم است تمامی نهادهای مربوطه به خصوص رسانههای گروهی با یکدیگر همکاری داشته و آموزشهای گستردهای را در خصوص این بیماری داشته باشند.
وی با بیان اینکه امروزه قشر دانشجو به عنوان قشر در معرض خطر این بیماری مطرح میباشند، اظهار داشت: خروجی قشر دانشجو در هر کشوری تولید علم میباشد که این تولید علم به ارتقاء تکنولوژی آن کشور کمک خواهد کرد و اگر قشر دانشجوی کشور که منبع تولید علم هستند دچار آسیب گردند، کشور دچار آسیب میگردد.
وی افزود: باید آموزشها و شناخت همگانی در خصوص این بیماری در بین قشر دانشجو همهگیر شود، زیرا هرجاکه جامعه بشری دچار آسیب گردیده از نبود شناخت و آگاهی بوده است.
دکتر حمزه دبیر اجرایی این همایش نیز با هشدار در خصوص احتمال وقوع اپیدمی جدید ایدز در دنیا، بیان داشت: طبق آمارهای جهانی تعداد جدید موارد ابتلا به HIV رو به کاهش است، اما این موجب نمیشود که اقدامات پیشگیرانه را کمتر کنیم.
به گفته حمزه کارشناسان معتقدند با توجه به تحولات اجتماعی و اقتصادی به وجود آمده در دنیا احتمال وقوع اپیدمی ایدز در دنیا وجود دارد.
دبیر اجرایی همایش، بسیج تمامی نهادهای مربوطه در سالهای اول پیدایش این بیماری در ایران را منجر به شناخت ایدز در جامعه و شناخت روشهای مقابله و پیشگیری از این بیماری عنوان کرد.
به گزارش ایسنا وی افزود: با توجه به هشدار کارشناسان در رابطه با وقوع اپیدمی جدید این بیماری، هم اکنون نیز باید اقدامات پیشگیرانه را هر چه بیشتر افزایش دهیم و از حمایت سازمانها و نهادهای بیشتری برای مقابله با این بیماری استفاده کنیم.
حمزه با بیان اینکه در حال حاضر الگوی غالب انتقال این بیماری در کشور اعتیاد تزریقی میباشد، اظهار داشت: متاسفانه در سالهای اخیر الگوی انتقال این بیماری از طریق جنسی در کشور در حال افزایش است.
دبیر اجرایی این همایش با بیان اینکه در سطح کشور ۱۰ درصد از انتقال بیماری ایدز از طریق جنسی صورت گرفته است، بیان داشت: در استان کرمانشاه از مجموع موارد شناسایی شده این بیماری شش درصد از طریق ارتباطات جنسی انتقال صورت گرفته که متاسفانه آمار سالیان اخیر الگوی انتقال این بیماری از طریق جنسی را در استان ۲۰ درصد اعلام می کنند.
به گفته حمزه رسیدن آمار سالیانه الگوی انتقال این بیماری از طریق جنسی در استان به ۲۰ درصد زنگ خطری است که هشدار می دهد باید خیلی جدی تر در زمینه راه انتقال جنسی این بیماری در جامعه آموزش و آگاهی داده شود.
وی عامل اصلی در زمینه افزایش الگوی انتقال جنسی را افزایش مصرف مواد مخدر شیشه عنوان کرد و بیان داشت: در سالهای گذشته شیشه به علت قیمت بالای آن به صورت محدود در اختیار جوانان قرار می گرفت، اما متاسفانه در سالهای اخیر سوداگران مواد مخدر از طریق افزایش تولید آزمایشگاهی این مواد و پایین آوردن قیمت آن موجب شدند که این مواد در حال حاضر به میزان بیشتری در دسترس جوانان قرار گیرد.
به گفته حمزه راههای مقابله با شیشه سخت تر از سایر مواد است، زیرا شیشه راههای استعمال مختلفی دارد و بو هم ندارد که بتوان به راحتی به وجود آن پی برد.
وی افزود: مصرف شیشه موجب افزایش بروز رفتارهای پرخطر در جوانان می گردد که آنها را در معرض هر چه بیشتر ابتلا به HIV از طریق جنسی قرار می دهد.
به گفته رییس مرکز بهداشت استان کرمانشاه، اگر جوان بودن جامعه کشور را در نظر بگیریم و از طرف دیگر دسترسی آسان جوانان به شیشه و افزایش رفتارهای پر خطر در آنها را کنار هم قرار دهیم، می بینیم که احتمال افزایش ناگهانی موارد ابتلا به HIV در کشور وجود دارد.
حمزه هدف از برگزاری این همایش را جذب حمایت بیشتر ارگانها و نهادهای مربوطه در زمینه مقابله با HIV و افزایش آگاهی نسبت به این بیماری در بین دانشجویان به عنوان قشر در معرض خطر این بیماری عنوان کرد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که با گسترش آموزش و آگاهیهای کافی نسبت به این بیماری در سطح جامعه بتوان در آینده آمار ابتلا به HIV را به صفر رسانید.
آقایان مراجع محترم ، یک نهی از منکر بکنند و ساخت ، قاچاق و
مصرف مواد مخدر ، شیشه ، کراک را ، لطفا" حرام اعلام کنند .
مسئولین ذیربط ، که سکوت اختیار کرده اند ، باید در مدارس ، دبیرستانها و دانشگاهها و هرجای این مملکت ،
آموزشهای لازم را برای مبارزه با مواد مخدر و بیماریهای مقاربتی وایدز ، بدهند .