آفتابنیوز : 
وی گفت: بحث اعتماد سازی در ارتباط با کشورهایی صورت می گیرد که اطلاعاتی در خصوص یکدیگر ندارند، بنابراین دریافت اطلاعات می تواند انگیزه ها و شرایط آنها را نسبت به یک موضوع تغییر بدهد.
رئیس مرکز مطالعات و تدوین تاریخ ایران ادامه داد: اما دولتمردان ما بیش از دیگران بر این واقعیت واقف بودند که غربیها از فعالیت های هسته ای ایران آگاهی داشتند و چیزی از نظر آنها پنهان نبود.
وی اضافه کرد: در واقع اعتماد سازی در مورد برخی کشور ها شاید فقط جنبه یک حرکت نمادین داشته باشد، البته اعتماد سازی نسبت به کشورهایی که در رده های پائین تری قرار دارند و اطلاعات کمتری در اختیارشان قرار می گیرد و یا اطلاعات بصورت غیر مستقیم و سازمان یافته و از طریق رسانه های غربی در اختیارشان قرار می گیرد، معنا و مفهوم دارد.
سلیمی نمین افزود: منتها ما اعتماد سازی را صرفا در ارتباط با کشورهای غربی تصور کردیم و این احتمال را هم ندادیم که برخورد سخاوتمندانه ما در ارائه اطلاعات حتی بیشتر از آنچه که NPT ما را موظف به ارائه آن کرده است، شاید نتیجه ای نداشته باشد تا احتمالات دیگری را هم مد نظر قرار بدهیم.
مدیر مسوؤل سابق کیهان هوائی ادامه داد:آنچه را که امروز آغاز کردیم، می بایست خیلی پیش از این انجام می دادیم، یعنی همزمان مذاکره با کشور اروپایی باید با کشور های دیگر هم گفتگو می کردیم و با آنها هم تبادل نظر می داشتیم.
وی اضافه کرد: متأسفانه در این زمینه تأخیر داشتیم و این کار باید قبلا صورت می گرفت، البته این جای تأسف داشت که ما از میان چهار وزیر خارجه ای که به ایران نامه نوشتند، سه وزیر خارجه آلمان، فرانسه و انگلیس را انتخاب کردیم، معلوم نیست این تمهید چه کسی بود که وزیر خارجه روسیه را کنار گذاشتند و تنها این سه وزیر را برای مذاکره انتخاب کردند و از آنها دعوت کردند.
سلیمی نمین در ادامه اظهارات خود اظهار کرد: دعوت این سه وزیر با این هدف دنبال شد که بتوانیم بر یافته های آنها تأثیر گذار باشیم و بعدا هم مشخص شد یافته های آنها دقیق است و اطلاع دقیق دارند که در ایران هیچ حرکتی که بتواند منشع نگرانی باشد وجود ندارد.
رئیس مرکز مطالعات و تدوین تاریخ گفت: بنابراین این مسأله قابل نقد است که چرا ما خودمان را در امر مذاکره محدود به این سه کشور کردیم، اگر مبنا این بود که با کشور هایی مذاکره کنیم که به ما نامه نوشتند، می بایست روسیه را نیز در مذاکره وارد می کردیم.
وی افزود: ای کاش اینکار صورت می گرفت، زیرا ما با این کار مقداری محدوده گفتگو ها را وسیعتر کرده بودیم، البته قطعا این کار نیز نباید تنها به کشور روسیه محدود می شد و می بایست تدریجا سایر کشورها نیز در این قضیه وارد می شدند.
سلیمی نمین افزود: من می خواهم این نتیجه را بگیرم که آنچه راجع به ایران در حال صورت گرفتن است، یعنی وسیعتر کردن دایره مذاکرات و تماس ها و ارتباطات، این یک مقوله با تاخیری است و نباید این حرکت تبلیغاتی علیه کشورهایی که در موضع تخاصم ما با هستند تلقی بشود.
مدیر مسؤول سابق کیهان هوائی اضافه کرد: در هر شرایطی حتی اگر تلقی ما این بود که کشورهای غربی در برابر واقعیت ها خاضع خواهند بود، نباید روی سخنمان را فقط بسوی کشورهایی خاص می کردیم، ما باید با همه صحبت می کردیم و به همه اطلاعات می دادیم، در واقع می بایست با همه اعتماد سازی را دنبال می کردیم ،و این واقعیتی است که متأسفانه باید بپذیریم در این زمینه خطا کردیم.
وی در خصوص علل افزوده شدن تبلیغات غرب بر علیه ایران گفت: طبیعی است که آنها این روند را بپسندند، آنها به دنبال این هستند که بصورت مرتب تعدیل از جانب ایران صورت بگیرد و این منجر به تغییرات اساسی در مصوبات آژانس انرژی هسته ای بشود.
سلیمی نمین افزود: بعد از اینکه این تغیرات صورت گرفت، بلوک بندی صورت می گیرد و بر اساس آن کشور هایی که به تکنولوژی هسته ای دست نیافته اند تحریم می شوند. لذا بر اساس قوانین موجود حق مسلم ما است که به تکنولوژی هسته ای دست پیدا بکنیم و باید به ما کمک بشود.
وی اضافه کرد: اما با تغییراتی که امریکاییها دنبال می کنند و برای این این تغییرات نیاز به زمان دارند قطعا هر کشور به انرژی هسته ای دست نیافته از این پس محکوم خواهد شد، لذا معلوم است که تبلیغات بر علیه ما باید تشدید بشود تا ما بپذیریم که تعلیق بر اساس خواسته آنها انجام بشود.
مدیر مسؤل سابق کیهان هوائی ادامه داد: ما نیز چنین چیزی را نخواهیم پذیرفت و بازی امریکائیها را در این زمینه می دانیم و قطعا ما تعلیق را تا زمان مد نظر آنها برای محروم ساختن ملت ایران از این تکنولوژی قبول نخواهیم کرد.
سلیمی نمین در خصوص سرانجام مسأله هسته ای گفت: این یک مقابله منطقی و استدلالی است که باید از ابتدا هم در این قالب شکل می گرفت، یک بحث حقوقی است، قوانین در ارتباط با این بحث حقوقی بسیار روشن و مبین است، اگر از ابتدای امر ما نسبت به اروپاییها مقداری تشکیک می کردیم و تردید می داشتیم، و ما هم در ارتباط با آنها عدم اعتماد را مطرح می کردیم و از آنها می خواستیم که اعتماد سازی بکنند و در غیر این صورت طرحهای دیگری را بکار می گرفتیم آنوقت ممکن بود مسأله شکل دیگری پیدا کند.
وی ادامه داد: الان کاملا روشن شده که نمی توانیم به کشورهای غربی در این زمینه اعتماد داشته باشیم و در واقع ما می بایست از تجربیات تاریخان بهره لازم را می بردیم چرا که همواره در طول تاریخ غرب با ما خائنانه برخورد کرده است.
رئیس مرکز مطالعات و تدوین تاریخ اضافه کرد: لا اقل حالا دیگر زمان آن رسیده که مسأله هسته ای را به محافل حقوقی و دادگاه ها بین المللی بکشانیم و ما قطعا در دادگاههای بین المللی مستندات مهمی داریم که بر اسا آن بطور قطع کشورهایی که زور گویی می کنند محکوم خواهند بود، چون ادله فراوانی وجود داردکه ما در چارچوب NPTحرکت می کنیم و NPT هم مشوق ما است و آژنس باید کشورهایی را که حاضر نیستند به سمت سلاح هسته ای بروند را تشویق بکند.
سلیمی نمین در خصوص نوع تشویقی که از سوی آژانس باید صورت بگیرد گفت: تشویق آنها این است که در جهت دستیابی به تکنولوژی هسته ای صلح آمیز کمک بشوند، بنابراین ما از لحاظ حقوق بین الملل در شرایط بسیار خوبی هستیم، منوط به اینکه ما هم در ارتباط با اروپایی ها بر اساس تجربیات خومان عدم اعتماد را مطرح بکنیم.