آفتابنیوز : آفتاب: ابوالحسن فقیه در گفتگو با مهر، با ابراز تاسف و همدردی با قربانیان زلزله خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار مهر با تشریح آخرین وضعیت زلزله زدگان گفت: ساعت ۲۰و۳۸ دقیقه روز چهارشنبه زمین لرزه ای به بزرگی ۵/۵ در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) حوالی زهان در شهرستان قاین استان خراسان جنوبی را لرزاند که بر اساس اعلام مرکز ژئوفیزیک دانشگاه تهران از نخستین زلزله تا ۹و ۴۵دقیقه روز پنجشنبه شهر زهان در خراسان جنوبی ۲۰ پس لرزه را ثبت کرده است.
وی با اعلام پایان عملیات جستجو و نجات پس از ۶ ساعت در مناطق زلزله زده گفت: پس از اعلام زمین لرزه نیروهای امدادی هلال احمر برای ارزیابی و ارائه کمکهای اولیه خود را به محل حادثه رساندند. همچنین در این عملیات ۷۳ نیروی امدادی در قالب ۱۰ تیم تخصصی امداد و نجات از استان سیستان و بلوچستان و تیمهایی از خراسان رضوی و کرمان به مناطق اعزام شده و اقدام به جستجو و نجات، ایجاد اسکان اضطراری، معاینه مجروحان و پوشش امدادی کردند.
رئیس جمعیت هلال احمر از ارسال محموله های امدادی و زیستی خبر داد:
•چادر: ۱۰۰۰ دستگاه
•پتو: ۶۰۰ تخته
•موکت: ۹۰۰ تخته
•چراغ والور: ۶۰۰ عدد
•کنسروجات و آب معدنی: ۱۰ هزار قوطی
وی با بیان اینکه بیست روستای زیرکوه و قاین از ده تا شصت درصد خسارت دیده اند گفت: تاکنون ۲ فروند بالگرد، ۵ دستگاه خودروی ارتباطات، چند تیم سگهای جستجوگر، ده ها خودروی امدادی ۲۵ روستای حادثه دیده را پوشش داده اند.
پزشکی قانونی: ۴ جسد تحویل شد
به گزارش خبرنگار مهر، همچنین محمدعلی آخوندی مدیریت بحران استان خراسان جنوبی در حالی از تعداد ۶ کشته در زلزله زهان خبر داده که پزشکی قانونی تنها ۴ کشته را اعلام کرده است.
محمود مظفر رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر اعلام کرد: اعلام فوتی ها مربوط به سازمان پزشکی قانونی است ولی بر اساس گزارشها ۶ نفر جان باختند که ۵ نفر آن از یک خانواده بودند.
•تعداد مصدومین درمان سرپایی: ۸ نفر
•تعداد مصدومین منتقل شده به بیمارستان: ۱۲نفر
•تخریب روستاها: از ۴۰ تا ۱۰۰ درصد
•تعداد افراد اسکان داده شده: ۱۰۰۰ نفر
وی اظهار داشت: هم اکنون بیش از ۲ هزار دام زیرآوارها مانده و بزرگترین مشکل سرما، نبود سرویسهای بهداشتی و مشکل بهداشت محیط است.
متاسفانه بعداز سالها ، باید شاهد این خانه های کاهگلی و این فجایع در روستاها باشیم . زلزله 5 ریشتر چیزی نیست که این خانه ها رادرهم ریزد .
باید تمامی زمینه ها فراهم شود ، تا90% بودجه ها را به امکانات ، رفاه و بازسازی این روستاهای کوچک و شهرهای کوچک بدهند و در کنار کشاورزی مدرن و امروزی ، دامپروری ، صنعت و تولیدات داخلی ملی ، چنان روستاها را به سبک امروزی و محکم بسازندکه در رویاها ، همیشه دیده ایم .
با این دورنما ، مردم تهران و شهرهای بزرگ ، به روستاها ،
مهاجرت کنند و نه اینکه این روستائیان عزیز ، به خاطر نبود
امکانات و دواو دکتر، بخواهند به تهران بی درو دروازه و سراب
مهاجرت کنند و کودکان کار و خیابانی ، حاشیه نشینی و بی سروسامانی را تجربه کنند .
مسئولین و نمایندگان محترم ، باید به اهداف اولیه انقلاب فکر کرده و برنامه ریزی کنیم .