آفتابنیوز : آفتاب: حمیدرضا حاجی بابایی وزیر آموزش و پرورش امروز در صحن علنی مجلس حضور یافت ودر خصوص حادثه آتش سوزی مدرسه دخترانه پیرانشهر توضیحاتی را به نمایندگان ارایه کرد.
حاجی بابایی در همین راستا اظهارداشت : این مدرسه سه ساختمان داشت که یک ساختمان آن ۴ ساله و قدیمی بود ساختمان دیگر ۲ کلاس داشت که سال ۸۳ ساخته شد یک ساختمان سه کلاسه امسال ساخته شد.
وی تاکید کرد: کل دانش آموزان مدرسه ۱۷۸ نفر هستند در این کلاس ۳۶ نفر حضور داشتند که ۶ نفر روز حادثه غایب بودند در تهران میانگین کلاس ۳۲ نفر و در کل کشور نیز ۲۲ نفر است در این مدرسه هر ۶ کلاس معلم دارد و معلم این کلاس نیز خانم بوده است.
وی با تشریح ماجرا گفت: سرایدار همه کلاسها را قبل از شروع کلاس نفت میریزد و روشن میکند اما نفتی که میریزد مقداری از آن به بیرون ریخته میشود و اطراف یک بخاری آتش روشن میشود.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه اگر وزیر هستم به اندازه یک معلم دلسوز نیستم تاکید کرد: سر کلاس معلم بسیار حساس بوده است و کلاس رو به روی کلاس معلم آقا دایر میشده پس از آتش سوزی معلم خانم به بیرون رفته و از معلم مرد کمک خواسته است آن آقا دانش آموزان کلاس خود را ابتدا به بیرون فرستاده و بعد به سراغ دانش آموزان کلاسی رفته بود که آتش گرفته بود و مشکل هم همینجا بوده است.
وی افزود: اتاقی را در نظر بگیرید که قسمتی از اتاق بخاری است و قسمت دیگر در این یعنی دانش آموزان به راحتی میتوانستند از در خارج شوند اما معلم مرد ایثار کرده است و خواسته بخاری را با دست به بیرون ببرد تا دانش آموزان حرکت نکنند اما دستش میسوزد و بخاری جلوی در به زمین میافتد و در آتش میگیرد.
حاجی بابایی با اشاره به اینکه بیشتر مدارس الان از بخاری ارج استفاده میکنند خاطرنشان کرد: بسیاری از سوختگیها از آتش مستقیم صورت و دست نبوده است مثلا در کلاس تابلو آسیب ندیده است یا صندلی معلم سرجایش است این فقط یک اشتباه بوده است اگر در لحظه اول دانش آموزان به بیرون میرفتند مشکلی پیش نمیآمد .
وی ادامه داد: معلم آقا خواسته دانش آموزان را به اذیت نیاندازد و از این رو بخاری را به بیرون خارج کرده است که در این حین دستش میسوزد.
حاجی بابایی با اشاره به اینکه خدا رو شکر نماینده پیرانشهر و بشیری عضو کمیسیون آموزش برای بازدید حضور یافتند گفت: روزی که برای بازدید رفته بودیم حال بیماران نسبت به روز دوم بسیار تغییر کرد و حتی تعدادی از آنها بلند شدند و سرود خواندند .
وی تاکید کرد: ما از لحظه اول گفتیم هرگونه هزینه چه در داخل کشور و چه در خارج از کشور باشد را تامین میکنیم و با پزشکان نیز جلسه گذاشتیم که هرکجای دنیا این دانش آموزان میتوانند درمان شوند و دوباره به اجتماع برگردند هزینههای آن را پرداخت میکنیم.
وی با تشکر از خانوادههای بیماران گفت: من تمام پدران و مادران این دانش آموزان را تحسین میکنم که در بیمارستان با ما با کمال احترام برخورد کردهاند و حتی یک کلمه از روی فردی حرف نزده اند. در هر حال اتفاقی است که افتاده و من همه چیز را مو به مو مثل واقعیت تعریف کرده ام.
پس از پایان صحبتهای وزیر آموزش و پرورش لاریجانی گفت: اتفاقی که افتاد حادثه تلخی بود و همه قلوب ملت را متاثر کرد اما لازم است چند اقدام انجام شود .
وی افزود: باید دنبال مقصر باشیم و با مقصر برخورد شود و ریشههای حوادث نیز پیدا شود و آموزشهای لازم صورت گیرد.
لاریجانی گفت: آموزشهایی که داده شد یا کم بوده یا در شرایط موجودی که وجود داشته امکان اجرایی نداشته است.
آقای حاجی بابایی گفتند افرادی که در این زمینه آسیب دیدند را رسیدگی میکنیم بنابراین باید تلاش کنند تا این دختران به نحو درستی مداوا شوند و هزینهها برعهده بگیرند .
به گزارش ایلنا،وی در پایان اذعان داشت : وزارت بهداشت هم پیگیر باشد تا آنها به راحتی به زندگی برگردند کمیسیون مربوطه نیز پیگیر است که مسیر به درستی محقق شود. از الان تا قیامت بابت هر اتفاقی که در آموزش و پرورش میافتد عذرخواهی میکنم.
این جمله وی یعنی اینکه خودش را مقصر نمیداند، و به اصطلاح عذرخواهی وی نیز کاملا صوری و تحت فشار رسانههاست. اساسا این آقایانی که به زعم خودشان (مثلا) برای خدا کار میکنند که برایشان استعفا معنایی ندارد! خرابکاری هم شد که شد، مهم این است که آنها به (به اصطلاح) تکلیفشان عمل کرده باشند. اینکه با چه کیفیتی به (به زعم خودشان) تکلیف عمل میکنند اصلا اهمیتی ندارد! امان از این تشنگان قدرت!
دخترهای اون مدرسه تا آخر عمر دیگه نمیتونند خودشونو جلو آینه نگاه کنند اونوقت این آقا میگه معذرت.
آقای وزیر فقط و فقط استعفا
کوتاهی نکنند .
بخشنامه هاباید از وزارتخانه صادر شده و به کوچکترین واحد آن که مدارس روستایی می باشد ، برسد .
اینکه تمامی راهکارها و مراقبت های امنیتی و آموزشی ، باید اخطار داده شوند و یک مدیر و یا یک معاون ، گذشته از رسیدگی به آموزش ، همراه با خدمتگزار ، باید مراقب تمامی وسایل مدرسه و امنیت مدرسه باشند . از توالت و دستشویی ها گرفته ، تا درب و پنجره کلاسها ، امنیت حیاط مدرسه و دیوارهای آن و تمامی موارد ........
به عنوان یک فرهنگی بازنشسته ، دیده ام که بیشتر مواقع
کلیه کادر مدرسه ، شرح وظایفشان را نمی دانند و این وظیفه
وزارتخانه است که باید هرساله این بخشنامه را برای تمامی مدارس بفرستند .
مگه شما حرمتی برای مردم قایلید که مردم بهتون احترام بزارن؟ از کجا معلوم اژ سر ترس نبوده؟!
فقط با استعفا میتونید نشون بدین که به فکر هستین
باید قبول کنید بی کفایت هستین
احتملا مقصر اصلي آقاي سرايدار بوده كه نفت را ريخته زمين يا آقا معلم بوده كه طرز حمل بخاري را نمي دانسته. اما آموزشهاي لازم: 1- دوره ضمن خدمت « روش هاي حمل بخاري نفتي آتش گرفته در مدارس مناطق محروم ويژه معلمين آقا و خانم» با گواهينامه معتبر آقاي لاريجاني و حاجي بابايي
2- روشهاي پركردن مخزن بخاري نفتي در مدارس ويژه
باباهاي مدرسه
3- روشهاي فرار از كلاس آتش گرفته ويژه دانش آموزان
آقايون اين تذهبون - تا كي بايد اين بهانه تراشي ها را از آقايان مسئول بشنويم- چرا شيپور را از سر گشادش مي زنيد بس است ديگر. آياكشوري كه روي درياي نفت و گاز نشسته شرم آور نيست كه هنوز در مدارسش بخاري نفتي 2 دهه پيش استفاده مي شود.
آقاي دكتر ريشه يابي مشكل رو هم كه انجام دادن فقط مونده برخورد با مقصر!!! براي جلوگيري از تكرار اين حوادث بايد در دانشگاه تربيت معلم دو واحد آتش نشاني عملي هم بگذارند تا مشكل ريشهاي حل بشه!
مدرسه ی بچه های خودتون هم،همین جوری بی امکاناته؟؟؟؟
کمی هم خجالت بکشید لطفا!!!
البته آقای حاجی بابایی نفرمودند که چرا کلاس با بخاری ایمن تری گرم نمی شود؟
آیا نمی شود همان بخاری های نفتی را طوری در دیوار کلاس تعبیه کرد که در صورت آتش سوزی آتش به کلاس سرایت نکند؟ کاری بسیار کم هزینه است
اما مسئله این است که آقای وزیر تشخیص نمی دهند که کجا لازم است در اموزش و پرورش هزینه کنند
برای اردوهای تربیتی هزینه بشود خوب است
برای تدوین کتاب های درسی به روشی که سطح سواد کودکان پایین بیاید هزینه بشود خوب است
برای اعتبارات فرهنگی هزینه بشود خوب است
اما برای جان کودکان هزینه بشود خوب نیست
برای کیفیت آموزش هزینه بشود خوب نیست
در مدرسه امکانات اطفای حریق و کپسول آتش نشانی در کلاس هایی که بخاری قابل اشتعال دارند خوب نیست
مشکل ما با این آقای وزیر و دیگر آقایان وزیر همین است که آنقدر غرق در اینند که آمار کارهایشان را بالا ببرند و گزارش بدهند که این همه دانش آموز را به اردوی تربیتی فرهنگی فرستادیم یا فلان مسابقه ی فرهنگی را برگزار کردیم یا این همه مربی تربیتی استخدام کردیم که دیگر یادشان می رود که جان بچه های مردم در دست آنها امانت است
و مظلوم نمایانه می فرمایند تا قیامت عذر می خواهم ... عذر خواهی شما چه دردی را از این بچه ها دوا می کند؟ آیا الان خبر داری آقای وزیر که آنهایی که سال های قبل و سال های قبل آن سوختند چه حال و روزی دارند؟ آیا خبرداری که دستهایشان دیگر دست نیست صورت هایشان از شکل افتاده و با هزار مشکل روحی و معیشتی دست و پنجه نرم می کنند و خواهند کرد؟
آیا فکر می کنی همین که چندتایی از آنها زنده می مانند می گویی خدا را شکر و تمام می شود؟ نه هزینه ی درستی برای درمانشان می دهی و نه هیچ؟
هیچ می دانی که کسی که به این شدت می سوزد تا مدت ها باید تحت درمان باشد تا بلکه شاید بتواند به زندگی عادی برگردد؟
نه آقای وزیر اینها را نمی داند و بزرگوارانه تا قیامت عذر می خواهد و از نظر او خانم معلم و آقای معلم مقصرند که نتوانسته اند آتش را خاموش کنند یا بچه ها را سریع از کلاس بیرون نبرده اند ایشان و وزارت آموزش و پرورش بی تقصیرند که مدرسه هایشان به سیستم اطفای حریق یا حداقل کپسول های دستی مجهز نیست آن ها تقصیر ندارند که در مدرسه بخاری ای استفاده می شود که هیچ کاری برای کم کردن امکان آتش سوزی آن صورت نگرفته است
خیلی رو داری والااااااااااااااااا
ولی چرا باید در این کلاس درس کپسول آتش نشانی موجود نباشه؟ ها؟ برای این سوال چه پاسخی دارید؟ این هم لابد تقصیر آموزش و پرورش نیست ؟
منظورش اینه که این قرتی بازی ها برای خارجی هاست
سیران جان کاش آن روز سرما خورده بودی ... کاش به مدرسه نمی رفتی ....این آتش باید به جان مسولان بی مسولیت می افتاد نه این تن نازک تر از گل