آفتابنیوز : سايت اينترنتی وزارت امور خارجه آمريكا نوشت، نيكلاس برنز، معاون وزير امور خارجه آمريكا در امور سياسی كه قرار است فردا (سهشنبه) به بروكسل و سپس به كشورهای حوزه بالكان سفر كند گفت كه در اين سفر با مقامات اروپايی درباره ايران مذاكره خواهد كرد.
وی با استقبال از قطعنامه مصوبه شورای حكام آژانس بينالمللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته ای ايران مدعی شد اين قطعنامه نشان داد كه اكثريت كشورهای عضو شورا نسبت به نيات هسته ای ايران نگران هستند.
برنز گفت كه ايران در راس دستور كار ديپلماتيك ما قرار دارد و افزود: اقدامات دولت جديد ايران باعث نگرانی ماست، اين دولت اين طور برآورد میكند كه حق دارد وجوه حساس چرخه سوخت هسته ای را در اختيار داشته باشد.
وی ادامه داد: احمدی نژاد طی سخنرانیاش در سازمان ملل سه بار تكرار كرد كه حق دارند به غنی سازی و بازفرآوری بپردازند.
برنز مدعی شد: هيچكس در جهان به استثنای احتمالا ونزوئلا با وی موافق نيست، حتی از كشورهايی كه به قطعنامه شورای حكام در وين رای ممتنع دادهاند سوال كنيد، آنها نيز نمیخواهد ايران قابليت غنی سازی و بازفرآوری را داشته باشد.
وی افزود: اقدامات گستردهای انجام میگيرد و قطعا من سهشنبه در بروكسل با رهبران اروپايی در اين باره گفتگو خواهم كرد.
معاون وزير امور خارجه آمريكا ادامه داد: تلاش گسترده ای برای استحكام بخشيدن به ائتلاف بينالمللی و متقاعد ساختن ايران به اينكه بايد فرآوری اورانيوم را تعليق كند، بايد به مذاكرات با سه كشور اروپايی باز گردد و راهحل ديپلماتيك مسالمت آميز را خواستار باشد و اين راهحل بايد اين باشد كه ايران نبايد در قلمرو خود به چرخه سوخت هسته ای دسترسی داشته باشد وجود دارد.
اين مقام آمريكايی افزود: ما تحت تاثير ميزان آرا عليه ايران در آژانس بينالمللی انرژی اتمی و نيز اعتقاد حتی آن دسته از كشورهايی كه رای ممتنع دادند به اينكه نمیخواهند ايران بيشتر پيشروی كند، قرار گرفتيم.
وی با اشاره به برنامه هسته ای و متهم كردن ايران به حمايت از تروريسم و نقض حقوق بشر گفت: اين كشور باعث نگرانی مهم ما در آمريكا و شركایمان در سراسر آسيا و اروپاست.
برنز ادامه داد: بنابراين ايران در دستور كار ما قرار دارد و من میدانم كه وزير امور خارجه به طور روزانه به بررسی اين مساله میپردازد و من نيز در اروپا در اين باره تلاش خواهم كرد.
وی در پاسخ به سوالی درباره پيشنهاد آفريقای جنوبی برای تغيير ديناميك مذاكرات متوقف شده ميان ايران - اروپا گفت: ما از آلمان، فرانسه و انگليس و مذاكراتشان با ايران حمايت میكنيم و معتقديم آن مذاكرات بايد از سر گرفته شود و من از اينكه كشور ديگری پيشنهادی رسمی مطرح كرده باشد، اطلاعی نداريم.
وی در بخش ديگری از سخنانش گفت: موضع ما اين است كه ايران بايد به مذاكرات بازگردد، فرآوری اورانيوم در اصفهان را تعليق كند، راهحلی از طريق مذاكره را خواستار باشد و جامعه بينالمللی را آزار ندهد.