آفتابنیوز : آفتاب: کاهش ۵/۳۷ درصدی دار قالی در بین مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی با احتساب اینکه هر دار قالی برای سه نفر اشتغال زایی کند، موجب بیکاری حدود سه هزار نفر از مددجویان خراسانی شده است.
معاون اشتغال وخودكفایی کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی از تدوین برنامه سهمیه ای این نهاد برای تولید قالی در شهرستانهای مختلف توسط مددجویان این اداره در استان خبر داد.
به گزارش ایلنا، غلامرضا محسنی درحاشیه نشست مشترك كارشناسان فرش،گفت: هدف از این نشست علاوه بر بررسی موانع و مشكلات تولید وعلل ركود فرش در بین مددجویان كمیته امداد،ارائه راهكار برای توسعه و اشتغالزایی این امر می باشد.
وی با اشاره به اینكه هر دار قالی ۲تا۳ نفر را شاغل می كند، ادامه داد: در این نشست برنامه سهمیه ای برای هر شهرستان و برای فعال كردن و تولیدفرش در طی سالهای ۹۱ و۹۲ تدوین شد تا از این پس شاهد افزایش تولید فرش و دارهای فعال قالی در بین مددجویان این اداره باشیم.
محسنی، ضمن اشاره به یك هزار و۶۰۰دار قالی فعال در سالهای قبل از۸۹،اظهار كرد: دارهای فعال قالی در سالهای قبل از ۸۹ یك هزار و۶۰۰مورد بوده است كه این تعداد دار در سال جاری به ۶۰۰مورد كاهش و ركود این صنعت را داشته است.
معاون اشتغال وخودكفایی کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی، به نامگذاری امسال از سوی رهبری بعنوان سال تولید ملی حمایت از كار وسرمایه ایرانی اشاره كردوگفت: صنعت فرش برای مددجویان دارای مزایای مختلفی است كه از جمله این مزایا می توان به رسیدگی به امور خانه و خانواده و تربیت فرزندان،اشتغالزایی همزمان در منزل و درآمدمطلوب اشاره كرد.
وی ادامه داد: اشتغالزایی در خانه و حضور زنان سرپرست خانوار در منزل علاوه بر تربیت صحیح فرزندان، موجب جلوگیری از آسیب های اجتماعی می شود.
در ادامه محسنی، به تهیه مواد اولیه قالی و تحویل به مددجو اشاره داشت و خاطر نشان كرد: فرش تولید شده توسط مركز بازرگانی این اداره با قیمت مورد نظر مددجو به فروش می رسد و درآمد حاصله از این اقدام بدون هیچ كم وكاستی به حساب مددجو مورد نظر، واریز می شود.
در همین راستا نشست مشتركی با سازمان فنی و حرفه ای در مباحث آموزش و مهارت آموزی در ۲۷آذرماه سال جاری در این اداره برگزار می شود.