آفتابنیوز : آفتاب: ایسنا نوشت: محمود احمدینژاد در مراسم دومین سالروز اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها، با اشاره به اهمیت اجرای طرح تحول اقتصادی در کشور اظهار کرد: فکر نمیکنم کسی در ایران باشد که اعتقاد به تحولات اساسی و ضروری در اقتصاد نداشته باشد، البته ملت که به این موضوع اعتقاد دارند، منظورم متخصصان و مدیران موثر و تاثیرگذار در کشور است.
وی با اشاره به بخشهای مختلف طرح تحول اقتصادی در هفت محور گفت: بحث گمرک در مجلس تصویب شد، قانون مالیات را نیز به مجلس دادهایم و انشاءالله هرچه زودتر برمیگردد، طرح نظام بانکی ما نیز تقریبا تمام شده است. طرح تغییر پول ملی نیز آماده است و منتظریم که شرایط ثبات پیدا کند.
وی با تاکید بر اینکه «اجرای طرح تحول اقتصادی منجر به افزایش بهرهوری و پیشرفت کشور در عرصه اقتصاد میشود»، به یکی از مباحث مهم طرح تحول اقتصادی یعنی اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها اشاره کرد و گفت: این قانون، قانونی بزرگ و بااهمیت است و در واقع اجرای آن دستاوردهای بزرگی برای ملت داشت که یکی از مهمترین آن تغییر در باورهای عمومی در توانستن ملت ایران بود.
رییسجمهور با بیان اینکه «اجرای طرحهای تحول اقتصادی در طول سالیان پس از انقلاب مورد توجه مدیران مختلف بوده و ما بعضا شاهد بودهایم که یک گام در این ارتباط جلو رفتهاند و بعضا دو گام نیز عقب آمدهاند»، گفت: البته این عقبنشینیها خسارتش چندین برابر عدم اجرای طرحها بوده است.
وی تاکید کرد: در دولت نهم وقتی میخواستیم این قانون را اجرا کنیم، جلسات متعددی برگزار شد و در سال ۸۷ که تلاش میکردیم آن را عملیاتی کنیم و کارها نیز انجام شده بود، عدهای به ما گفتند سال دیگر انتخابات است و ممکن است دولت به زمین بخورد. ما در جواب گفتیم که اشکالی ندارد و دولت برای کارهای تحولی آماده است و اشکالی ندارد که دولت دچار مشکل شود، ولی یک تحول اساسی باید در کشور ایجاد شود و ما بر آمادگی خود تاکید داشتیم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود تصریح کرد: اینطور نیست که اگر ما مشکلی را حل نکنیم، سه سال بعد ابعاد مشکل مانند همان سه سال قبل باشد. اقتصاد دارای ابعادی پیچیده است.
رییسجمهور به روند اجرای مرحله اول هدفمند کردن یارانهها اشاره کرد و گفت: بالاخره با مسائل گوناگونی که وجود داشت قرار شد قانون را اجرا کنیم. البته مشکلاتی نیز بر سر راه بود. مجوزهایی که در برنامه سوم و چهارم برای دولت در این ارتباط در نظر گرفته شده بود، همراه با اختیارات تام بود، ولی بعدا این اختیارات یک دهم مسوولیتها بود و البته با رایزنیها و گفتوگوهایی که انجام شد تلاش کردیم، قانون را اجرا کنیم و این اتفاق بزرگ رخ داد. همه در آن نقش داشتند. همه با هم دست دادیم تا این قانون اجرا شود و این یک دستاورد بزرگ برای کشور بود. در واقع یک نقطه راهنما برای آینده.
وی ادامه داد: دشمنان تلاش میکنند که برای کشور مشکلاتی ایجاد کنند. توطئه کردند و عدهای نیز در داخل دست به دست هم دادند و بازار ارز را به هم ریختند و ما نباید این مسائل را به اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها بچسبانیم. اجرای این قانون کار موفقی بود، البته ممکن است ایرادهای جزئی نیز داشته باشد.
احمدینژاد در ادامه با بیان اینکه زمان آغاز اجرای این قانون عدهای میگفتند تورم زیادی در کشرو ایجاد خواهد شد و حتی عدهای تورم ۵۷۰ درصدی پیشبینی میکردند، افزود: من فکر میکنم که یکی از بزرگترین دستاوردهای اجرای قانون هدفمندکردن یارانهها این بود که ما خودمان را باور کردیم و اینکه میتوانیم کشور را اداره کنیم و ایران میتواند به سرعت در بالاترین سطح قرار بگیرد.
رییسجمهور گفت: به نظرم میشد، در مرحلهی اول، صد در صد هدفمند کردن یارانهها را اجرا کنیم و مشکلی نیز پیش نمیآمد؛ چرا که مردم آماده بودند و استقبال بیشتری نیز صورت میگرفت وبهتر میشد، ولی عده ای می گفتند که کشور با اجرای این قانون به هم میریزد و به نظرم کسانی که این حرفها را میزنند، مردم را نمیشناسند.
وی با تاکید بر اینکه از جمله بخشهایی که در اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها بیشترین همراهی را داشتند، بخش حمل ونقل و تولید بود، گفت: سهم بالایی از تولیدگران کشور متوجه اهمیت و فواید این قانون شدند و با آن همراهی کردند.
احمدینژاد در ادامه با ارایهی آماری از افزایش تولید کشور در بخشهایی چون سیمان و همچنین ظرفیت عظیم کشور در این ارتباط گفت: امروز دشمن ما را تحریم کرده و فشار آورده و خیال کرده که میتواند به ما آسیب برساند. ما باید در این ارتباط چکار کنیم؟ ما میتوانیم از این فشارها و تحریمها عبور کنیم. دشمن تلاش دارد که ما را وادار به تسلیم کند، ولی تسلیم مربوط به آدمهای ضعیف است که خود را نمیشناسند و ما اهل تسلیم نیستیم. ملت ایران تواناییهای زیادی دارد و ما میتوانیم از این مسائل عبور کنیم و میشود رفت و در بالای تحریمها قرار گرفت. میتوانیم کاری بکنیم، هر تیری که دشمن میاندازد، به نفع ما شود. البته این نیاز به عزم بزرگ و تغییر نگاه دارد.
رییسجمهور با تاکید بر اینکه مسائل پست سیاسی داخل را نباید با این مسائل قاطی کرد، افزود: در آن زمان عدهای میگفتند چون دولت به مردم پول داده، رای دولت بالا رفته است؛ در حالی که همین عده قبل از اجرای این قانون میگفتند این کار را نکنید؛ چرا که رای دولت پایین میآید. مگر تصمیمات مردم وابسته به این کارهاست.
وی با تاکید بر اینکه ما باید از فرصت خدمتگذاری که مردم در اختیار ما قرار دادهاند، استفاده کنیم، گفت: مردم بزرگواری کردند و به ما فرصت خدمت دادند و ما باید از این فرصت برای خدمت به مردم نهایت استفاده را ببریم.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: بعد از اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها عدهای تابلو بلند کردند که به تولید رسیدگی نمیشود؛ در حالی که رشد تولید بیش از خدمات بود و حمایت از تولید به این معنا نیست که پول نقد به آنها بدهیم؛ چرا که این ایجاد رانت میکند. ادارهی اقتصاد یک امر ساده نیست که ما بخواهیم سادهترین روشها را انتخاب کنیم. دارای پیچیدگی است.
رییسجمهور با بیان اینکه دولت از تولید حمایت و منابع آن را نیز فراهم میکند، ادامه داد: ما منابع ریالی آن را فراهم میکنیم و باید این منابع در دست فعالان اقتصادی بچرخد.
وی گفت: اگر کاری کنیم که مثلا این منابع ریالی دست ۲۰۰ نفر بلوکه شود، آیا این به معنای حمایت از تولید است؟ نه، کسی که تولیدکنندهی واقعی است، منابع را میچرخاند.
احمدینژاد با بیان اینکه بخش اعظمی از معوقات بانکی مربوط به بخش بازرگانی است، نه امر تولید، به ایجاد صندوق توسعه ملی با پیشنهاد دولت اشاره کرد و گفت: بر اساس این پیشنهاد ۲۰ درصد از درآمد حاصل از نفت در این صندوق گذاشته میشود، حدود ۶۰ سال است که اقتصاد ما تا حدودی وابسته به نفت است و برای اولین بار دولتی پیدا شده که تمام درآمدهای ارزی خود را خرج نمیکند و ۲۰ درصد آن را برای این صندوق کنار میگذارد. سال ۸۹ ، ۲۰ درصد، سال ۹۰، ۲۰ درصد و سال ۹۱، ۲۳ درصد از این درآمد در این صندوق قرار داده شد و در ۳ سال اخیر نیز سهم وزارت نفت از درآمد نفتی افزایش پیداکرد و سهم آن به ۱۴/۵ درصد رسید و در واقع ۳۰ درصد از درآمد نفت خود را کنار گذاشته است و منهای این ۳۰ درصد کشور را اداره میکند که در حال حاضر بیش از ۴۳ هزار میلیارد ثروت داریم.
رییسجمهور با تاکید بر اینکه راه عبور از تحریمها اجرای کامل هدفمند کردن یارانههاست، گفت: ما باید اجازه دهیم که مردم توانمند شوند؛ چرا باید از ۷۵ میلیون نفر حتی یک نفر را کم کنیم؟ به چه دلیل؟ این مال بیتالمال است و باید مساوی بین همه توزیع شود.
وی با بیان اینکه ۷۰-۸۰ سال یارانهها ناعادلانه توزیع شده و باید اجازه دهیم که چندین سال این یارانهها عادلانه توزیع شود، گفت: آمار میگوید با اجرای این قانون وضعیت طبقات پایین بهتر شده است و ما باید در این مسیر حرکت وتلاش کنیم.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه ۷-۸ میلیون نفر شناسایی شدهاند که از جمعیت اخذکننده یارانهها جدا شوند، اظهار کرد: البته این موضوع تبعات اجتماعی نیز دارد و نباید این اصل شود و همانطور که گفتم در طی چندین دهه در این کشور یارانهها ناعادلانه توزیع شده، حال اجازه دهیم مدتی نیز عادلانه توزیع شود.
رییسجمهور با بیان اینکه وقتی پول را دست مردم میدهیم خود آنها مدیریت میکنند، گفت: همانطور که گفتم تنها راه اصلی دور زدن تحریمهای دشمن، اجرای قانون هدفمند کردن یارانههاست و میتوان کارهای بزرگ انجام داد. البته شرطش این است که این قطار یک راننده داشته باشد؛ چرا که اقتصاد را از دو جا نمیتوان هدایت کرد و باید سیاستها یکی باشد.
وی با تاکید بر اینکه همهی قوا باید در اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها کمک کنند، یادآور شد: پارسال در کشور چه خبر بود؟ به بهانهی تخلف یک گروه در کشور چه بساطی درآوردند؟ چرا همه را متهم میکنند؟ چه رعب وحشتی ایجاد شد؟ با رعب و وحشت نمیشود اقتصاد را هدایت کرد. من آخرش هم نفهمیدم چه شد.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه عدهای عطش این را دارند که بگویند دولت آلوده است، خطاب به آنها، گفت: آنها میخواستند دولت را بزنند، اقتصاد را زدند، اصل را زدند. ما به آنها گفتیم بانکها و کشور با این اقدام قفل میشود. حال اگر ۱۰ نفر هم تخلف کردهاند رسیدگی کنند، ولی طوری نشود که کشور قفل شود.
وی با تاکید بر اینکه دولت مال همهی مملکت و کشور است، گفت: اینگونه نیست که کشور مال یک عدهای باشد و دیگران مستأجر. ملت و دولت مال این مملکت هستند و باید همه دست به دست هم بدهیم تا کارها پیش برود. بحثها باید کارشناسی باشد. در اقتصاد اگر بخواهیم عددها را مطلق در نظر بگیریم، چیزی گیرمان نمیآید. اینها همه نسبت است. تورم، نقدینگی و رشد اقتصادی همه نسبت است.
رییسجمهور با طرح این پرسش که چرا باید به دولت بی اعتماد باشیم، گفت: این دولت پاکترین دولت تاریخ این کشور است و من این را اثبات میکنم. گرچه عدهای بسیج شدهاند یک لکه به این دولت بچسبانند، البته نتوانستند.
احمدینژاد با بیان اینکه باید کشور را بسازیم و ما نوکر ملت هستیم، ادامه داد: نوکر وقتی خوشحال است که اربابش راضی باشد.
وی با بیان اینکه متاسفانه عدهای تمام مناسبات کشور را در مسائل سیاسی و انتخاباتی تحلیل میکنند و این امر بدی است، گفت: این باعث میشود که زمین بخوریم. ما میتوانیم از مشکلات عبور کنیم. راه حل آن این است که قیمت ارز را درست کنیم، مصرف ارز را درست کنیم و قانون هدفنمد کردن یارانهها را اجرا کنیم.
رییسجمهور با حمایت از توزیع نقدی یارانهها به مردم و با تاکید بر اینکه این بهترین روش است، ادامه داد: تولید در کنار اقتصاد باید به جلو برود و در هیچ کجای دنیا نیز اینقدر یارانه به بخش تولید داده نمیشود، ولی ما باز هم کمک میکنیم.
احمدینژاد گفت: اکنون یک دولت پیدا شده که خود زیر بار سنگین اجرای تحولات اقتصادی میرود و این فرصتی است برای کشور که باید استفاده کنیم. پارسال میتوانستیم مرحلهی دوم قانون هدفمند کردن یارانهها را اجرا کنیم که نشد. امسال نیز میتوانستیم اجرا کنیم که نشد، ولی من معتقدم دوای درد امروز ما اجرای این قانون است. نباید بترسیم. باید به دل مشکلات برویم و ملت نیز نشان داده است که دارای توانمندی است.
وی همچنین به با اشاره به عزم دولت برای اصلاح نظام بانکی گفت: در این مورد نیز یقین دارم که وقتی ما بخواهیم کلید آن را بزنیم، هجمه در مورد آن شروع و این طرح قفل میشود.
رییسجمهور با تاکید بر اینکه باید همه دست به دست هم بدهیم تا طرح تحول اقتصادی در کشور اجرا شود، گفت: باید تلاش کنیم که در این ۵-۶ ماه آینده بتوانیم آن را اجرا کنیم و من نیز دیگر نمیتوانم، کاندیدا شوم که عدهای بگویند میخواهیم با اجرای آن رای بیاوریم.
احمدینژاد با طرح این سوال که آیا از خود مردم پول بگیریم و به خود آنها بدهیم نقدینگی ایجاد میشود، اظهار کرد: ممکن است موقعی نیز لازم باشد که تنخواه بگیریم و این ابزار کار است.
وی با تاکید بر اینکه باید مردم را در اداره اقتصاد کشور شریک کنیم، افزود: اگر قانون هدفمند کردن یارانهها را اجرا کنیم و همه دست به دست هم بدهیم و با یک برنامهی محکم آن را اداره کنیم، چهار ماه دیگر دشمنان به خاطر تحریمهایی که ملت ایران را کردهاند از ملت ایران عذرخواهی میکنند؛ چرا که میبینند هر کاری که میکنند به نتیجه نمیرسند و اقداماتشان بیمعناست. البته در این زمینه باید اراده و برنامهای واحد در کشور ایجاد شود و فرمان دست یک نفر باشد و بقیه پشتیبانی کنند.
در این مراسم تعدادی از وزرای اقتصادی و مسوولان مربوط به قانون هدفمند کردن یارانهها و همچنین مصباحیمقدم نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز به ایراد سخنرانی پرداختند.
دروغگو دشمن انسانیت است
دروغگو دشمن بشر است
وای به روزی که دروغگو قدرت داشته باشد و دروغ در وجودش نهادینه شده باشد
امسال هم که اصلا خبری نیست
ولی چند سال پیش یه خبرایی بود
شما دنبال پولدار شدن مردم هستید و یا دواندن آنها به دنبالتان در سفرهای استانی؟ آیا دنبال شان و منزلت مردم هستید یا تحقیر و تحقیر کردنشان؟
شما می فرمایید فاز دوم هدفمندی یارانه ها را می بایست پارسال اجرایی کنید ولی نگذاشتند. مگه گران تر شدن کالاها هدف اصلی شما در این قانون نیست؟ حال که کالاها چندین برابر شده، اجرایی نشدن فاز دوم چه معنی دارد؟ اگر نمایندگان مجلس نمایندگان واقعی مردم بودند قطاع در برابر قانون شکنی های تو می ایستادند ولی آنها در برابر گران تر شدن کالاها بدون پرداخت یارانه به مردم ، سکوت کردند.
خیلی باعث تاسف است شما در روز روشن به مردم در باره اجرایی نشدن فاز دوم هدفمندی یارانه دروغ می گویید و می گویید اجرا نشده است.
یارانه ها را حتما" حتما" قطع کنید .
ولی در زمان اصلاحات آنها خودشان تأیید کردند که از امام حکم داشته اند که هر کس و هرچیز و هر چقدر دادند بگیرید و ما هم گرفتیم (البته حکم داشتن از سوی امام دروغ بزرگی بیش نبود)
آقای احمدی نژاد، شما حق جسارت و بی احترامی به بسیج ندارید. شما متاسفانه از مشاوران بسیجی و خادم انقلاب فاصله گرفتید آقای رئیس جمهور ما دست بسیج و بسیجیها را میبوسیم