آفتابنیوز : آفتاب: دکتر سید امیر محسن ضیایی در گفتوگو با ایسنا؛ با اشاره به شرایط پذیرش و آموزش دستیاران غیر ایرانی در دورههای تخصصی بالینی پزشکی، گفت: متقاضیانی که مدرک دکتری عمومی پزشکی (M.D) خود را از یکی از دانشگاههای خارج از کشور اخذ کردهاند بر اساس ضوابط حق شرکت در آزمون پذیرش دورههای دستیاری را خواهند داشت.
وی با بیان اینکه این دسته از داوطلبان باید شش ماه دوره آموزش زبان فارسی در دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) و اخذ نمره قبولی ۱۴ را گذرانده باشند، اظهار کرد: مدارک این دسته از داوطلبان باید قبل از شروع، در کمیسیون ارزشیابی مدارک ثبت شود و پیشنیازهای مربوطه را جهت اخذ MD بر اساس مصوبات شورای عالی ارزشیابی کامل کنند.
وی گذراندن موفقیتآمیز دوره پیش کارورزی به مدت یک سال در یکی از دانشگاههای علوم پزشکی کشور را از جمله شرایط شرکت در دوره دستیاری عنوان کرد و افزود: قبولی در آزمون دستیاری منوط به کسب حداقل ۷۰ درصد نمره آخرین نفر پذیرفته شده سهمیه آزاد ایرانی در رشته محل مربوطه است.
ضیایی افزود: معرفی پذیرفتهشدگان در سقف ۵ درصد ظرفیت پذیرش دانشگاه مربوطه، مازاد بر ظرفیتی که جهت رفع نیاز کشور تعیین میشود توسط دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی پس از طی مراحل قانون انجام میشود.
وی با بیان اینکه ظرفیت پذیرش این گونه از داوطلبان در هر رشته محل در هر سال تحصیلی حداکثر دو نفر است، تصریح کرد: این دسته از دستیاران به هیچ وجه حق درخواست انتقال به سایر دانشگاههای علوم پزشکی کشور را ندارند.
وی با تاکید بر اینکه دستیاران غیر ایرانی پذیرفته شده در طول دوره دستیاری از کلیه قوانین و مقررات دستیاری داخل کشور تبعیت میکنند، خاطرنشان کرد: بعد از اتمام تحصیل خود حق اشتغال به حرفه پزشکی را در جمهوری اسلامی ایران ندارند و از آنان در بدو ورود و ثبتنام دستیاری تعهد محضری مبنی بر بازگشت به کشور متبوع بعد از اتمام دوره به جای تعهد محضری مبنی بر بازگشت به کشور متبوع بعد از اتمام دوره به جای تعهد محضری دوران دستیاری توسط مرکز امور دانشجویی اخذ میشود.