کد خبر: ۱۸۱۸۴۴
تاریخ انتشار : ۰۳ دی ۱۳۹۱ - ۲۱:۳۱

متکی: همواره از مذاکره با آمریکا استقبال کرده‌ایم

دستگاه دیپلماسی باید تلاش کند کشور به انزوا نرود
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: وزیر پیشین امور خارجه دیروز در جلسه پرسش و پاسخ در دانشگاه شهید بهشتی، با بیان اینکه "در دیپلماسی، لجبازی نیست"، تاکید کرد: تلاش دستگاه دیپلماسی باید این باشد که کشور به انزوا نرود. در دیپلماسی مبانی نظام تبیین و شبهه‌های ایجاد شده در مبانی رفع می‌شود.

وی با بیان اینکه "روابط خارجه یک تخصص است و دیپلماسی، مبانی و منافع نظام و در عین حال رعایت شرایط طرف مقابل را مطرح می‌کند"، افزود: در بخش هسته‌یی به دنبال این بودیم که غنی‌سازی ۵/۳ درصد اورانیوم را انجام دهیم که این امر موجب می‌شود همزمان حقوق و تکالیفمان در نظر گرفته شود. اما هنگامی که سوخت رآکتور تهران قطع شد، ما به طرف تولید اورانیوم ۲۰ درصد حرکت کردیم. آمریکا به دنبال این بود که ما غنی‌سازی اورانیوم را به هیچ وجه انجام ندهیم.

وزیر پیشین امور خارجه با بیان اینکه "مشکل غرب در بخش هسته‌یی کسب وجهه است"، خاطرنشان کرد: در حال حاضر وقتی است که ما دیپلماسی جدیدی بر اساس دست بالایی که داریم طراحی کنیم. ما باید این سناریو را مطرح کنیم که به دنبال سلاح هسته‌یی نیستیم، چون ما در واقع سلاح هسته‌یی نمی‌خواهیم اما این سناریو می‌تواند برای غرب کسب وجهه کند.

متکی در ادامه تاکید کرد: ما به جز اسرائیل با همه گفت‌وگو می‌کنیم اما گفت‌وگو به معنای سازش نیست. ۳۴ سال گذشته را در شرایط خاص و توام با فشارهای مختلف به فرصت تبدل کرده‌ایم. هدف آمریکا برای مذاکره، تسلیم ایران است اما ما معتقد به مذاکره در فضای برابر هستیم. ما در آمریکا مطرح کردیم که در بالاترین سطح آماده مذاکره‌ایم اما بدون اینکه برخورد عملی یا اظهارنظر رسانه‌ای انجام شود، مقامات آمریکا و سنا تحریم جدید علیه ایران را مطرح کردند.

وی ادامه داد: ما به این اعتقاد نداریم که مذاکره با آمریکا به معنای زیر سلطه رفتن است اما نحوه ارتباط برقرار کردن بسیار مهم است. آمریکا فکر می‌کند اگر فشار زیادی به ایران وارد کند ایران تسلیم می‌شود.

وزیر پیشین امور خارجه با بیان اینکه "مساله هسته‌یی از سوی مرکزیت هوشمندی مدیریت می‌شود که افراط و تفریط وجود ندارد"، خاطرنشان کرد: نباید اجازه دهیم بحث مذاکره، ابزار تبلیغاتی برای کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا شود. متکی با اشاره به اینکه اگر آمریکا به دنبال مذاکره است باید مقدمه مذاکره را فراهم کند. سیاست هویج و چماق در مورد ایران پاسخگو نیست.

وی در بخشی دیگری از صحبتهای خود، مهمترین موضوع در شرایط موجود کشور را مسائل اقتصادی دانست و گفت: اقداماتی که در طول سه دهه گذشته صورت گرفته اقدامات قابل توجهی است. اگر کسانی در امر کشورداری ادعا کنند که همه چیز را می‌دانند، در واقع هیچ‌چیز نمی‌دانند زیرا بیان چنین حرفی با توجه به گستردگی تخصص کشورداری در بضاعت یک فرد نیست.

متکی با بیان اینکه "اقتصاد کشور در شرایط خاصی قرار گرفته و تصمیم‌گیرها حق اشتباه ندارند"، اظهار کرد: طی سالهای اخیر بحران‌هایی مثل نوسانات ارزی، تصمیمات ارزی را تحت‌الشعاع قرار داده است و یکباره شرایطی پیش آمده که اقتصاد بر جامعه آوار شده است. دولت و مجلس برنامه‌ای در دستور کار دادند اما زمان‌نشناسی شرایطی را به وجود آورد که شاهد یک لجام‌گستیختگی در قیمت ارز در بازار بودیم.

این فعال سیاسی با بیان اینکه "تاثیر تحریم‌ها بر اقتصاد کشور تنها ۲۰ درصد است و ۸۰ درصد نحوه مدیریت است که بر اقتصاد تاثیر می‌گذارد"، در ادامه به مناسبات و رفتار مسئولان کشور با یکدیگر اشاره و اظهار کرد: طبیعی است که مسئولان نگاه متفاوتی داشته باشند اما ایجاد بستری برای بیان این اختلاف‌ها به منظور رسیدن به نقطه تفاهم بسیار مهم است. مسئولان بداخلاق شده‌اند و هرگاه در مسیر تخریب یکدیگر قدم برمی‌داریم باور جامعه به بخشهایی که درست عمل کرده‌ایم نیز زیر سوال می‌رود. نوع ادبیات مسئولان ضریب اعتماد عمومی را پایین می‌آورد.

وی در برابر پرسش مبنی بر اینکه "چرا عده‌ای می‌خواهند دولت را مقصر اصلی مشکلات کشور جلوه دهند؟"، پاسخ داد: به هر حال هر دولتی بعد از پایان دوره مسئولیت خود مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. مهم این است که نقل‌ها منصفانه باشد. اینکه نقد متوجه یک فرد بشود، شیوه پسندیده‌ای نیست. کشورهای که پیشرفت کرده‌اند،‌ بحث افراد را مطرح نکردند بلکه نظامات کشورداری را مد نظر قرار داده‌اند. باید مباحث کشورداری ملی شود و لازم نیست در دوره انتخاباتی،‌ نیروهای مدیریتی به صورت گسترده در کشور جابه‌جا شود.

به گزارش ایسنا، متکی در پایان، در پاسخ به پرسش دیگری درباره بحث انتخابات اظهار کرد: اصلاح‌طلبان، اصولگرایان، دولت و حاشیه دولت در فعالیت‌های انتخاباتی با یکدیگر رقابت می‌کنند. دولت و حاشیه دولت به این انگیزه در انتخابات شرکت می‌کنند که تصور می‌کنند برنامه‌های هشت‌ساله گذشته آ‌نها برای کشور مفید بوده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
مجید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
0
0
مردم هیچوقت نحوی برخورد بی ادبانه شما رو با وزیر امور خارجه آمریکا فراموش نخواهند کرد!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
0
0
الان ایشون از طرف کی صحبت کردند؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
0
0
ما که نفهمیدم آخرش می شه با شیطان بزرگ صحبت کرد یا نه؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
0
0
عزیزم وقتی یادشون میره تا هاشمی زنده است انقلاب زنده ست
صد البته یادشون میره امریکا شیطان بزرگه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۰ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
0
0
هر وقت به ما فشار میاد می گیم صحبت می کنیم
همین که فشار قطع می شه یا کم می شه زبون در میاریم به آمریکا می گیم: هه هه دیدی گولت زدیم
شایا تجلی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
0
0
کم کم یاد خواهیم گرفت
با آدمها
همانگونه باشیم، که هستند
همانقدر
خوب
گرم
مهربان
و گاهی همانقدر
بد
سرد
تلخ.
شایا تجلی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
0
0
واقعا چند سال نیاز است که یک تدبیر عمیق و راهگشا اندیشید
سیاستمدارن ما به چقد زمان نیاز دارند برای حل یک رابطه جهانی
صادرات انقلاب به اقصی نقاط جهان در چه مرحله ای هست
زمانی فرا خواهد رسید که ساکت ماندن خیانت محسوب شود.
یک هموطن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۵ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۳
0
0
سلام ، اگر مذاکرات بر اساس ، حق طلبی ، دفاع از منافع و آبروی مملکت و مردم ، حفظ حقوق و اجازه ندادن به ادامه تجاوزات به حریم مملکت باشد ، عین شجاعت ، حق طلبی و
دیانت می باشد .
hamed
|
United States of America
|
۰۲:۰۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
0
0
شیطان بزرگ و دست های آهنینو اینا یعنی استقبال ؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
0
0
آقای متکی چرا سراغ دعا را پیدا نمی کنید؟ شما که از سال 64 در وزارت خارجه هستید و از رییس اداره آغاز و معاونت و وزیر امورخارجه پایان دادید. باید بهتر از همه بدانید که راه آمریکا از اسرائیل باز می شود. شما یک بار تجربه میدانی تلخی داشتید و آن راه رسیدن و ماندنتان در وزارت از راه احمدی نژاد ختم می شد. چرا متوجه نمی شوید که لابی اسرایئل در آمریکا بسیار قوی است علاوه بر آن یهودی های جهان بیشترین نفوذ فرهنگی و اقتصادی در جهان دارند آیا شک دارید که آنها اسرائیل را بر ایران ترجیح می دهند؟ اگر نمی دانید بروید تحقیق کنید که بلیطهای مسابقات فوتبال جام ملتهای آسیا که ایران و اسرایئل در فینال بودند (فکر کنم سال 1349)چه کسی خریداری کرده بود تا ایرانیان طرفدار تیم ملی در امجدیه حضور نیابند؟ بیخودی خودتان را سرگرم این تبلیغات توخالی نکنید و بدانید بر سر این قبری که گریه می کنید مرده ای دفن نیست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۴
0
0
من هیچ وقت دست زدن شما را در مجمع سازمان ملل بعد از سخنرانی احمدی نژاد فراموش نمی کنم. آن روز یه آرزو کردم که این شخصی را که ان طوری براش دست میزدی یه روز با خفت از کار برکنارت کند تا متوجه بشی عاقبت بادمجان دور قاب چین ها خفت و خواریه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین