آفتابنیوز : آفتاب: پس از نامه رئیس مجلس به دولت برای تقدیم بودجه سال ۹۲، غلامرضا مصباحی مقدم نیز طی نامهای از دولت خواسته تا لایحه بودجه هرچه زودتر ارائه شود البته دولت هنوز پاسخی به نامههای مجلس نداده است.
حجتالاسلام غلامرضا مصباحیمقدم رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی طی نامهای خطاب به دولت، خواستار ارائه به موقع لایحه بودجه سال ۱۳۹۲ کل کشور شد.
پیشتر نیز علی لاریجانی رئیس مجلس طی نامهای با این مضمون به دولت ارائه داده و خواستار تقدیم به موقع بودجه ۹۲ به مجلس شده بود.
بر اساس ماده ۲۱۶ آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، دولت موظف است لایحه بودجه سالانه کل کشور را حداکثر تا پانزدهم آذر ماه هر سال به مجلس تقدیم کند. همچنین بررسی لایحه در کمیسیونهای تخصصی و تلفیق، میتواند تا یک ماه به طول بیانجامد.
دولتهای دهم و نهم و برخی دولتهای گذشته معمولا لایحه بودجه سالانه را اندکی با تاخیر به مجلس تقدیم کردهاند. کمترین تاخیر دو دولت گذشته در تقدیم لوایح بودجه، ۳۲ روز و بیشترین تأخیر ۷۵ بوده است که این تأخیر در تقدیم لایحه بودجه سال ۹۰ رخ داده است.
غلامرضا کاتب سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تایید این خبر گفته است، "رئیس مجلس در آبان ماه نامهای را به دولت برای ارائه به موقع لایحه بودجه ۹۲ ارسال کرد ولی حجتالاسلام مصباحی مقدم نیز پیگیر ارائه به موقع لایحه بودجه بود و در همین زمینه اخیراً نامهای را به دولت فرستاد اما متاسفانه هنوز پاسخی از سوی دولت به نامهها داده نشده است."
وی برهمین اساس تصریح کرد: نمایندگان نیز با ارائه تذکرات در صحن علنی و مصاحبههای مختلف پیغام دادند که دولت بودجه را زودتر ارائه کنند اما تاکنون خبری از بودجه نیست و دولت نیز هنوز هیچ بحثی در این زمینه مطرح نکرده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم ، دولتها عموما برای تنظیم بودجه سنواتی، نخست برآوردهای درآمد و هزینه را برای دوره آینده پیشبینی کرده و سپس از مجموع این برآوردها و تطبیق آنها با اطلاعات و مفروضات جمع آوری شده، بودجه پیشنهادی را تهیه و تنظیم میکنند.
معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری پس از بررسیهای لازم و با توجه به اولویتها و میزان درآمدهای پیش بینی شده، بودجه دستگاههای دولتی را پس از انجام تعدیل لازم در لایحه بودجه کل کشور منظور و برای بررسی به شورای اقتصاد و هیئت وزیران تسلیم میکند.
پس از بررسی و تایید لایحه بودجه توسط هیئت وزیران در مهلت قانونی این لایحه به مجلس شورای اسلامی تقدیم میشود؛ رئیس جمهور نیز هنگام تقدیم بودجه ضمن گزارش مشروحی، رئوس برنامههای دولت را به اطلاع نمایندگان مجلس می رساند.
پس از ارائه بودجه به قوه مقننه، این لایحه در کمیسیونهای تخصصی مجلس مورد بررسی قرار گرفته و سپس کمیسیون تلفیق که مسئولیت رسیدگی نهایی را برعهده دارد، باید ظرف ۱۵ روز گزارش کمیسیونهای تخصصی را بررسی کرده و گزارش نهایی خود را به مجلس شورای اسلامی تقدیم کند. پس از تصویب بودجه در مجلس شورای اسلامی، موضوع برای اظهارنظر به شورای نگهبان ارسال میشود.
بر اساس ماده ۲۲۵ آئین نامه داخلی مجلس، هنگام طرح لایحه بودجه در مجلس، جلسات باید بلاانقطاع در تمام ایام هفته غیر از جمعه و تعطیلات رسمی ، حداقل روزی ۴ ساعت برگزار شود و تا زمانی که شور و مذاکره پایان نیافته و رای مجلس اخذ نشده است، از دستور مجلس خارج نمیشود و هیچ لایحه و طرح دیگر نمیتواند مطرح شود مگر لایحه یک یا چند دوازدهم بودجه در صورت ضرورت.
حجتالاسلام محمدرضا میرتاجالدینی معاون رئیسجمهور درباره آخرین وضعیت لایحه بودجه ۹۲ گفته بود که این لایحه در حال بررسی توسط دولت است.