کد خبر: ۱۸۳۴۴۷
تاریخ انتشار : ۱۸ دی ۱۳۹۱ - ۱۸:۵۶

علی لاریجانی: امسال و سال آینده خشکسالی مالی داریم/ منتظر معجزه نباشیم

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم تودیع و معارفه مدیران سابق و جدید کتابخانه مجلس با اشاره به مشکلات مالی که در مسیر پژوهش وجود دارد گفت: امسال و سال آینده دچار خشکسالی مالی هستیم و بعید است معجزه ای در این زمینه صورت گیرد.

به گزارش مهر، آیین تودیع و معارفه روسای قدیم و جدید کتابخانه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی بعد از ظهر امروز دوشنبه ۱۸ دی ماه با حضور علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در سالن مدرس (مشروطه) این مرکز برگزار شد.

علی لاریجانی در این برنامه با تقدیر از زحمات حجت‌الاسلام والمسلمین رسول جعفریان گفت: حضور در این گونه جلسات برای من دشوار است چون عزیزی که مدتها در خدمتشان بودم جایش را به عزیز دیگری می دهد و لذا نفس این جلسات برای من همیشه حالت پارادوکسیکال داشته است.

لاریجانی که پس از سخنرانی جعفریان پشت تریبون رفته بود، یادآور شد: در این تغییر و تحول یا من اشتباه کرده‌ام یا خود آقای جعفریان؛ اگر اینقدر فضا خوب بود و به قول خودتان ما هم از شما حمایت کردیم، پس چرا رفت. این هم یکی از مشکلات علماست گاهی علمای خیلی فرهیخته هم اشتباهاتی می‌کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی سپس با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی و مدیریتی جعفریان یادآور شد: آقای جعفریان در کار پژوهش و تطبیق علمی بسیار شجاع است و محافظه کاری در کارش نیست. این شجاعت برای کارهای علمی لازم است و من این روحیه را در استاد مطهری هم می‌دیدم. همین ویژگی آقای جعفریان باعث تحول در کتابخوانی مجلس شده بود.

لاریجانی افزود: پرکاری آقای جعفریان از دیگر ویژگی‌های او است که کمتر در افرادی با این سن و سال سابقه دارد. این همه کارهای علمی که صورت می گرفت و به جامعه عرضه می شد، گاهی حتی از حد تصور خارج بود. آثار آقای جعفریان بسیار متنوع و دارای گرایش‌های گوناگون و برای اهل تدبر مفید است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ابتکار و ذهن نوگرای رسول جعفریان را از دیگر ویژگی‌های او برشمرد و تاکید کرد: در تمام مدت این چهار سال و اندی او با یک اشتیاق عجیبی افکار جدید را ارائه می‌کرد و دل‌مشغولی اصلی او این بود که امکانات فرهنگی در اختیار پژوهشگران قرار بگیرد. این نشان می دهد که اگر مردان فرهنگی در مسندهای اجرایی قرار بگیرند و امکانات در اختیار آنها باشد، شرایط و محیط را تغییر می‌دهند.

لاریجانی همچنین با تایید بر نکاتی که جعفریان در سخنرانی خود در مورد نبود شرایط مناسب برای پژوهش در کشور به آنها اشاره کرده بود، گفت: من قبول دارم که بخش پژوهش و بخش فرهنگ از یک مظلومیتی برخوردار است؛ گاهی که می‌بینم مشکلات مالی کارهای آقای بجنوردی(رئیس مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی) را متوقف می‌کند، خجل می شوم که این همه منبع منتشر شده ولی مرکز دایره المعارف اسلامی با چنین مشکلاتی برای پژوهش درباره آنها روبرو است.

وی ادامه داد: تا فضای علمی در کشور پررونق نباشد، توسعه پایدار میسر نیست. از کارخانه‌های بزرگ نمی شود به تفکر توسعه ای دست پیدا کرد؛ شوروی سابق هم کارخانه‌های بزرگ زد اما آخرش چه شد؟

لاریجانی تاکید کرد: اگر مشارکت در کشور بوجود بیاید و مردم به صورت واقعی به پژوهش روی بیاورند آن‌وقت می شود گفت آن مشارکت ما را در آستانه تحولات مهم قرار خواهد داد.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه «ما امسال و سال آینده دچار خشکسالی مالی هستیم»، تصریح کرد: بعید است معجزه ای در این زمینه صورت گیرد.

وی در بخش دیگری از سخنانش بار دیگر به ویژگی های شخصیتی و اجرایی جعفریان رئیس سابق کتابخانه مجلس اشاره کرد و گفت: او در کنار همه محاسنش، آدم عجیب و غریبی است یک نمونه اش را در همین مساله مربوط به ادامه کارش است؛ مدتها بود تصمیم گرفته بود مسئولیتش را ترک کند و من هم راغب به این کار نبودم و حیفم می آمد که این نیروی کاری را از دست بدهم، اما جعفریان وقتی دل می کند دیگر نمی شود جلویش را گرفت.

لاریجانی که جعفریان را به تازگی به عنوان مشاور خود منصوب کرده است، ابراز امیدواری کرد، وی در این سمت نیز بتواند خدمات ارزنده ای ارائه کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با ذکر برخی ویژگی های محمد رجبی دوانی رئیس جدید کتابخانه موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی گفت: آقای رجبی از ذهن پرتحرکی برخوردار است و ایده های خوبی دارد که حتما مورد توجه واقع خواهد شد.

لاریجانی افزود: یکی از کارهایی که آقای جعفریان در کتابخانه مجلس دنبال می کرد، برپایی همایش های فرهنگی با کشورهای دیگر بود که اتفاقات خوبی بویژه در رابطه با کشورهای عراق و افغانستان افتاد خیلی خوب است که آقای رجبی این راه را ادامه دهد مخصوصا اگر بتواند هرچه سریعتر این مورد را در خصوص کشور مصر انجام دهد، بسیار خوب خواهد بود.

وی همچنین با اشاره به گشاده دستی رسول جعفریان در تهیه منابع و ذخایر فرهنگی در کتابخانه مجلس و در دسترس قرار دادن آنها برای پژوهشگران انجام داد، اظهار کرد: کتابخانه مجلس در زمان ورود آقای جعفریان ۲۵۰ هزار جلد کتاب داشت و در حال حاضر این تعداد به ۶۵۰ هزار جلد رسیده است که پیشرفت بسیار خوبی محسوب می شود. امیدوارم آقای رجبی که فرد فاضلی است کارهای کتابخانه مجلس را با حرکت قوی‌تری به پیش ببرد.

لاریجانی در پایان سخنانش با اشاره به پروژه در دست ساخت کتابخانه مجلس در ضلع جنوبی مجموعه بهارستان یادآور شد: ما برای آینده کتابخانه مجلس امیدواری زیادی داریم و طرح یک کتابخانه عظیم هم در دست ساخت است که پیشرفت خوبی هم دارد. کتابخانه مجلس باید به جای بزرگتری منتقل شود تا بتوان این ذخایر ارزشمند را پاسداری کرد. انشاءالله این بنای عظیم در آینده‌ای نزدیک در اختیار پژوهشگران قرار گیرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۸
0
0
چرا مردم بايد چوب ناداني مسئولان را بخورند؟!!!!!!!!!!
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۸
0
0
مثل اینکه آقایان لاریجانی یادشان رفته است که در 4 سال پیش چطور ..راه می افتند توی پاستور و در حمایت از احمدی نژاد شعار کوک می کردند. چی شد؟ کجا رفت؟ مثل اینکه ملت به امثال شما بدهکار هم شده است؟ یادتان باشد نه شما و نه احمدی نژاد از گناهانی که در باب حق الناس ملت به گردنتان است به این راحتی و با این فرافکنی ها نمی توانید فرار کنید. شماها هر چند ملت ایران را خوب شناختید زیرا ملتی است که صبح می گوید درود بر مصدق و شب نشده می گوید مرگ بر مصدق. درست است که وضع ملت ایران مثل یک بیمار سادومازوخیستی است اما نه احمدی نژاد، مصدق است و نه شما، امیر کبیر. پس داستان شما و ایشان طوماری است بی اهمیت که خودتان با دستهای خودتان آن را پیچیده اید و به امید خدا ملت ایران بر این وضع روانی خود آگاه خواهد شد و آنوقت است که همه چیز تغییر می کند و برعکس شما من فکر می کنم که این همان معجزه ای است که از خرد جمعی مردم ایران بر خواهد آمد. و یادتان باشد که تنها خودتان و احمدی نژاد و حامیان شما لیاقت این استهزاء را دارند نه ملت ایران.
جمشيد بسم الله
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۸
0
0
تا ألان كه مردم حتما تو ناز و نعمت زندگي ميكردند از بركت وجود ٤تا مثل جنابعالي و محمود روز به روز ما بدبخت تر ميشيم
ناشناس
|
United States of America
|
۲۱:۰۰ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۸
0
0
چرا مثل رییس جمهور یه کم خبر خوشحال کننده نمی دید؟حرف که کنتور نداره!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۸
0
0
سلام ،
در عرض 33 سال بعداز انقلاب ، آنقدر باید از نظر کشاورزی ، دامداری ، صنعت و تولیدات داخلی ملی ، قوی می شدیم که دیگر ، زیاد وابسته به پول نفت نمی شدیم . و مملکت و مردم ،
روی اقتصاد محکم و پابرجا ، به زندگی خود ادامه می دادند .
ضمن اینکه نگران این تحریم ها هم نبودیم و مشکل این را نداشتیم که کدام کشور نفت ما را می خرد و یا نمی خرد .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۵ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۹
0
0
معجزه لازم نیست. وقوع چنین وضعی، خود معجزه‌است. با هیچ برنامه ریزی مدونی نمیتوان اقتصاد یک مملکت با این سرمایه مادی و انسانی را چنین بهم ریخت، مگر اینکه معجزه‌ای رخ داده باشد!
shahram
|
United States of America
|
۱۰:۱۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۹
0
0
چنان قحط سالی شد اندر دمشق!!!که یاران فراموش کردند عشق!!!
اقا جان!حرف دلت را بزن!بگو سال اینده تورم و گرانی هست!افزایش مالیات هست!افزایش نرخ خدمات دولتی هست!افزایش نرخ سوخت هست!وهزار جور چیز دیگر! واما تو ای عزیز حقوق بگیر ثابت!ای باز نشسته در گیر هزینه های کمر شکن زندگی!با ایمان و صبور باش و با صرفه جوئی!!!کمک کن که خشکسالی مالی!تحمل شود ولی مبادا انتظار داشته باشی که حقوق و دریافتی ات زیاد شود!!!همین قدر که احتمالا از حقوقتان کم نمیکنیم از سرتان هم زیاد است!و بدانید که ما بفکر شما و دیگر برادرانمان در اقصی نقاط عالم هستیم!
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین