آفتابنیوز : 
در ده روز گذشته، رایس و وزارت خارجه امریکا نه تنها با پیشنهاد حمله نظامی به سوریه مخالفت کرده اند، بلکه برای نخستین بار پس از ماه می سال 2003، طرحی را در نظر دارند که بر اساس آن مستقیما با ایران رابطه برقرار کنند. این طرح که به گزارش وال استریت ژورنال، شامل منافع کوچک در تهران می شود، در حالی مطرح شده که تونی بلر ایران را مسؤل بمب گذاری های جنوب عراق دانست و خود بوش هم علیه ایران و سوریه سخنرانی کرده است.
نقش رایس در هر یک از این قضایا موجب نارضایتی جناح راست شد و به ویژه نو محافظه کاران تندرویی که به علت اظهارات وی در مورد آریل شارون از وی آزرده بودند . این موضوع نشان می دهد که آرمان گرایی عملی رایس چندان از واقع گرایی همتای پیشین خود، کالین پاول، به دور نیست. رویکرد رایس هم چنین شباهتی با تمایلات واقع گرایانه رهبر مذهبی ایران دارد که هفته گذشته قدرت مجمع تشخیص مصلحت را به ریاست رفسنجانی، افزایش داد تا بر عملکرد احمدی نژاد به ویژه در سیاست خارجی، نظارت داشته باشد.
قطعنامه ماه گذشته شورای حکام آژانس علیه ایران به شکلی جدی، تنش میان تهران- واشنگتن را در مورد برنامه هسته ای این کشور و فعالیت های آن در عراق افزایش داد. سخنان رفسنجانی مبنی بر اینکه «مدیران بخش هسته ای باید بدانند که ما به جای شعار به دیپلماسی نیاز داریم»، بسیار مشابه سخنان رایس بود که گفت: «اکنون زمان دیپلماسی است». رایس بر خلاف پاول توانسته بوش را وادار به پذیرش دیپلماسی به همراه لفاظی ها و تهدیدهای نظامی خود در قبال ایران و کره شمالی، دو عضو باقی مانده در محور شرارت کند.
ابتدا او توانست بوش را متقاعد کند از مذاکرات اروپا حمایت کند تا ایران دست از ساخت سلاح های هسته ای بردارد. سپس در مذاکرات شش جانبه کره شمالی هم انعطاف بیشتری نشان داد که پاول هیچ گاه قادر به بدست آوردن آن نبود. این پیروزی های رایس و تیم او در دولت بوش از جایگاهی قوی برخوردار هستند و خود رایس هم روابط شخصی نزدیک تری با رییس جمهوری آمریکا دارد که پاول حتی نمی توانست تصور آن را بکند.
اما تمام این ها به معنای شکست نو محافظه کاران امریکا نیست چنانکه سخنرانی هفته گذشته بوش مشخص کرد و لحن تهدید کننده ای هم داشت، این دسته در دولت امریکا خواهان اقدامات شدیدتری هستند.
در مورد ایران هم لفاظی های دولت بوش در میان سایر اتهامات، شدیدتر شده و در ادامه آن هم سخنان بلر بود که ایران را متهم به رساندن بمب به متحدان شیعه و شورشیان سنی عراق کرده بود در مورد این مسأله، نو محافظه کاران موضع قدرتمند تری در دفتر دیک چنی و امنیت ملی دارند. برای مثال روز دوشنبه مطلبی از یکی از کارشناسان منطقه ای امریکا در گاردین به چاپ رسید و اواخر این ماه هم کنفرانسی در مورد اقلیت های ایران مثل آذربایجانیها، کردها، اهوازی ها و بلوچ ها برگزار می شود که به زغم امریکا «درصورت تغییر حکومت فعلی تهران، بی شک نقش مهمی در آینده کشورشان خواهند داشت».
در چنین شرایطی، حمایت آشکار رایس از استرتژی جدید هویج و چماق در قبال تهران، مشابه رویکرد جدید تهران است که به گزارش وال استریت ژورنال، کاملا قابل توجه بوده و دست کمی از تلاش های موفق رایس برای رسیدن به توافق با کره شمالی ندارد.
متاسفانه در متن اشتباهات فاحشي ديده مي شود كه زيبنده سايت شما نيست.بهتر است بر كار مترجمان شما نظارت شود