کد خبر: ۱۰۱۸۹۵۸
تاریخ انتشار : ۲۵ مهر ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۲

ترامپ: امیدوارم عربستان به توافق ابراهیم بپیوندد/با شی جینپینگ دیدار می‌کنم

رئیس‌جمهور آمریکا در گفت‌وگویی با ابراز امیدواری نسبت به گسترش توافق عادی‌سازی روابط کشور‌ها با رژیم صهیونیستی، از دیدار خود با همتای چینی‌اش در چند هفته آتی خبر داد.
ترامپ: امیدوارم عربستان به توافق ابراهیم بپیوندد/با شی جینپینگ دیدار می‌کنم
آفتاب‌‌نیوز :

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در بخشی از گفت‌و‌گو با شبکه فاکس بیزینس گفت که انتظار دارد توافق ابراهیم به زودی با پیوستن کشور‌های بیشتری به آن گسترش پیدا کند.

توافق ابراهیم در سال ۲۰۲۰ و در دولت اول ترامپ برای عادی‌سازی روابط امارات متحده عربی و بحرین با رژیم صهیونیستی با میانجیگری آمریکا میان طرفین در کاخ سفید امضا شد.

ترامپ که اخیرا توافق صلح در غزه را با مشارکت کشور‌های حاشیه خلیج فارس میان جنبش حماس و رژیم صهیونیستی میانجیگری کرده است، به فاکس بیزینس گفت: امیدوارم شاهد پیوستن عربستان سعودی و بقیه (به توافق ابراهیم) باشم. به نظرم وقتی عربستان سعودی بپیوندد، بقیه هم به آن ملحق می‌شوند.

روند عادی‌سازی روابط عربستان و رژیم صهیونیستی که دولت «جو بایدن» نیز برای تحقق آن تلاش می‌کرد، پس از اکتبر ۲۰۲۳ و رخ دادن جنگ غزه متوقف شد.

عربستان سعودی، رژیم صهیونیستی را مسؤول نسل‌کشی در غزه دانسته و گفته است هرگونه عادی‌سازی روابط با این رژیم منوط به تشکیل کشور مستقل فلسطینی است-امری که «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و کابینه ائتلافی راست افراطی‌اش سرسختانه با آن مخالفند.

رئیس‌جمهور آمریکا در بخش دیگری از این گفت‌و‌گو درباره روابط با چین به رسانه آمریکایی گفت: به نظرم روابط ما با چین خوب خواهد شد، اما باید به توافقی منصفانه دست پیدا کنیم.

ترامپ درباره روابطش با «شی جینپینگ» رئیس‌جمهور چین گفت: به نظرم به خوبی با چین کنار خواهیم آمد. من بسیار به خوبی با اون (شی) کنار می‌آیم. او رهبری بسیار مقتدر و مردی شگفت‌انگیز است. به کار‌هایی که کرده است و موقعیت فعلی او نگاه کنید. زندگی او داستانی شگفت‌انگیز است؛ داستانی برای یک فیلم فوق‌العاده است.

او همچنین تایید کرد که قرار است چند هفته بعد در کره جنوبی با شی جینپینگ دیدار کند.

ترامپ جمعه گذشته با اشاره به آنچه «موضع تجاری تهاجمی» چین خواند، اعلام کرد که ایالات متحده از اول نوامبر یا زودتر، ۱۰۰ درصد تعرفه بر کالا‌های چینی وضع خواهد کرد که فراتر از سطح تعرفه فعلی چین است.

وزارت بازرگانی چین هم در بیانیه‌ای در واکنش به این اظهارات ترامپ اعلام کرد: «چین از آمریکا می‌خواهد که هر چه سریع‌تر اشتباهات خود را اصلاح کند.»

سپس رئیس‌جمهور آمریکا شامگاه یکشنبه در شبکه اجتماعی تروث سوشال نوشت: «نگران چین نباش، همه چیز درست خواهد شد! رئیس‌جمهور محترم شی جین‌پینگ فقط یک لحظه بد را تجربه کرد. او و من برای کشورش رکود نمی‌خواهیم. ایالات متحده می‌خواهد به چین کمک کند، نه این که به آن آسیب برساند!»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین