آفتابنیوز : 
وی در حالی که دو لایه شیشه میان وی و کلایش وجود دارد، با آنها به صحبت می نشیند.
مروان برغوثی هفته گذشته در صحبتی سه ساعته با وکیلش ـ جواد بولوس ـ به بحث و تبادل نظر در خصوص آینده سیاسی فلسطین نشست.
تنها سوالی که در حال حاضر ذهن بسیاری از فلسطینیان را به خود مشغول کرده، این است: آیا مروان قصد دارد از پشت میله های زندان، در انتخابات ریاست جمهوری فلسطین شرکت کند؟
تنها پیام وی به مردم فلسطین در یک جمله خلاصه شد: برای آزادی من تلاش کنید.
وی تاکنون در خصوص حضور یا عدم حضور در این انتخابات هیچ اظهار نظری نکرده است. تصمیم نهایی برغوثی هر آنچه که باشد می تواند اوضاع سیاسی در نوار غزه و کرانه باختری را برهم بریزد.
مرگ یاسر عرفات ضربه ای اساسی برای مردم فلسطین بوده و از آن زمان خلا عدم حضور وی هنوز پر نشده است. از آن زمان تاکنون افراد بسیاری در دولت فلسطین سعی در پر کردن این خلا داشته اما هرگز نتوانستند. پیش از این دولت فلسطین اعلام کرده بود که انتخابات ریاست جمهوری در نهم ژانویه برگزار خواهد شد. هفته گذشته یکی از شاخه های جنبش فتح محمود عباس 69 ساله را به عنوان نامزد خود برای حضور در این انتخابات معرفی کرد. علاوه بر جنبش فتح، برخی مقامات حزب الله نیز اعلام کردند که در این انتخابات حضور خواهند یافت. با این وجود، محمود عباس که زمان حیات ابومازن، معاون اول وی محسوب می شده نه از حمایت عمومی چندانی برخوردار است و نه طرفداران یاسر عرفات از حامیان بی چون و چرای وی محسوب می شوند. این در حالی است که مروان برغوثی نیز از سوی مقامات اسراییل به پنج سال حبس ابد متوالی محکوم شده است و در حال حاضر هیچ امیدی به آزادی وی وجود ندارد.
در شرایط فعلی فلسطین ترس از این است که پیروزی رقابت های انتخاباتی مروان برغوثی باعث هرج و مرج حتی با عدم حضور وی در این عرصه باشد.
یکی از دانشمندان سیاسی دانشگاه بیت المقدس اعتقاد دارد که مروان برغوثی امکان حضور در انتخابات را ندارد اما سایه حضور وی نیز می تواند مانع از فعالیت مثبت سایرین شود.
مروان برغوثی زبان عبری را بسیار سلیس صحبت کرده و پیش از دستگیری با بسیاری از سیاستمداران اسراییلی رفت و آمد داشته است.
وی در طول دو سال محاکمه همواره بر این نکته تاکید کرده بود که وی تنها یکی از رهبران جنبش فتح بوده است.
با این وجود، قاضی دادگاه وی را به رهبری گردان شهدای الاقصی محکوم کرده و اتهام قتل حداقل چهار عراقی را به وی نسبت داد. مروان ابتدا در اواخر دهه 1970 به هفت سال حبس محکوم شده بود و پنج بار حبس ابد نیز به اتهام سابق وی اضافه شد.
همسر مروان برغوثی در خصوص وی می گوید: مروان در زندان است، تنها به این دلیل که وی یک مبارز واقعی محسوب می شود. تنها دغدغه همیشگی ذهن وی این بود که چگونه به نیم قرن اشغال سرزمینش پایان دهد.
وی در ادامه در خصوص انتخابات آتی می گوید: مروان احترام فراوانی برای محمود عباس قائل است و در صورتی که وی خود را برای انتخابات ریاست جمهوری نامزد کند، مروان بی شک از او حمایت خواهد کرد. سال گذشته در طول دوران کوتاه مدت نخست وزیری محمود عباس، مروان از نفوذ خود در میان شبه نظامیان برای برقراری آتش بس استفاده کرد. البته هیچ شکی نیست که بسیای از جوانان فلسطینی هیچ احساس خوبی نسبت به سیاستمداران کهنه کاری مانند عباس که هرگز در زندان های رژیم صهیونیستی نبودند، ندارند.
همسر مروان برغوثی نیز در این خصوص می گوید: برخی از سیاستمداران کهنه کار از ظهور رهبران جوان خودداری می کنند تا از این طریق به منافع خود دست یابند.
وکیل مروان برغوثی اعلام کرد که موکلش منتظر جواب جنبش فتح بوده و پس از این دوران تصمیم نهایی خود را خواهد گرفت. در حال حاضر مرغوثی تا تاریخ سی ام نوامبر فرصت برای تصمیم گیری دارد. شاید تنها امید مروان این باشد که فشار جامعه بین المللی، مقامات اسراییل را مجبور به آزاد کردن وی سازد.
شاید این جمله سیاستمداران کهنه کار در خصوص مروان برغوثی کاملا صحت داشته باشد: « در بند کردن مخالف، مطمئن ترین راه برای قهرمان کردن وی است؟