کد خبر: ۱۸۵۶۰
تاریخ انتشار : ۲۰ مهر ۱۳۸۴ - ۲۰:۰۶

شکاف در میان تروریست های عراقی

آفتاب‌‌نیوز : اخیرا ابومصعب زرقاوی اعلام کرده است که از این پس هر عراقی را که در پای صندوق های رأی حاضر شود، به قتل خواهد رساند. این در حالی است که برخی از گروه های تروریستی نیز در آن سوی جبهه از اهل تسنن درخواست کرده اند که با حضور در پای صندوق های رأی و ریختن رأی منفی خود به درون صندوق ها، باعث به تصویب نرسیدن این قانون شوند.
این اقدام، مثبت ترین تحولی بود که پس از فروپاشی حکومت صدام حسین در عراق رخ داده است: ایجاد شکاف میان جهادگران تندرو و افراطی و سایر شبه نظامیانی که اکثر آنها از اعضای حزب بعث هستند. این قبیل اقدامات طعم شیرین موفقیت را به راحتی در آخرین لحظات به ایالات متحده می چشاند. ایالات متحده می تواند با عمیق کردن این شکاف، به راحتی جهادگرایان تندرو را منزوی کند. یا به قول یک مثل انگلیسی: تفرقه بینداز و حکومت کن.
تفرقه در سایر مسائل عراق امروز نیز جاری است. اخیرا، ابومصعب زرقاوی، بر علیه شیعیان عراق اعلام جنگ کرده است. این در حالی است که پنج گروه شبه نظامی سنی دیگر این شعار جدید زرقاوی را محکوم کرده و اعلام کردند که به هیچ وجه قصد هدف قرار دادن مردم عادی را ندارند. این مقوله تمام مردم از اهل تسنن و شیعیان را نیز شامل می شود.
هیأت روحانیون مسلمان، گروه سنی که از طرفداران آشوب و شبه نظامی گری در عراق هستند، مقاله تند و تیزتری منتشر کرد.
چند روز پس از این حادثه،‌ زرقاوی مجددا اصلاحیه ای منتشر کرده و مدعی می شود که منظور وی از اهل تشیع، مقام شیعیان عراق نبوده است. وی در این بیانیه اضافه می کند که شیعیانی که مخالف اشغال عراق هستند از این قاعده مستثنی می باشند. زرقاوی حتی با نهایت ملاطفت گروه مقتدی صدر را هم از این حملات مستثنی می کند. این اقدام زرقاوی، خشم طرفداران مقتدی صدر را برانگیخته و آنها نیز بیانیه ای اعتراض آمیز به چاپ می رسانند. در این بیانیه مقتدی صدر اعلام می کند که برای گروه وی، طرفداران زرقاوی و شخص وی چیزی بیشتر از یک دشمن عادی نیستند. وی حتی تهدید می کند که به محض آن که زرقاوی به دست هواداران صدر بیفتد، وی را تکه تکه خواهند کرد.
در همین حین، امین ظواهری نامه ای به زرقاوی نوشته و به وی اطلاع می دهد که اهداف و نحوه اقدامات وی باعث کاهش طرفداران وی شده است.
اکنون چند ماه است که اعضای حزب بعث سعی در پایان دادن به حملات خود را دارند. هفته گذشته نشانه مهم تر دیگری در این خصوص ظهور کرد.
صالح المتلک که از سیاستمداران سنی بوده و بسیاری وی را منتسب به حرکات آشوب گرانه می دانستند، رسما خواهان برقراری آتش بس می باشد.
وی در این خصوص می گوید: مشاجره و خونریزی باید پایان یابد. بیش از دو سال و نیم است که ما در حال جنگ و خونریزی هستیم و هیچ نتیجه ای نگرفته ایم.
برخی از گروه های اهل تسنن اعلام کردند که ظرف چند هفته آینده نشستی مشترک تشکیل داده و در آن چندین طرح را برای ارائه به ایالات متحده آماده خواهند کرد.
صالح المتلک در ادامه می افزاید: اهل تسنن باید راهی برای حل این بحران بیابند. آتش بس می تواند مقدمه ای برای آغاز مذاکرات همه جانبه باشد.
تا همین اواخر، ایالات متحده شدیدا با مذاکره با آشوبگران مخالف بود. اما این قضیه اخیرا بسیار کم رنگ شده است. سفیر جدید ایالات متحده در بغداد، زلمای خلیل زاد اقدام به ملاقات با افرادی کرده است که به منابع تروریست های بین المللی بسیار نزدیک بودند. البته به گفته برخی مقامات در راس، خلیل زاد تاکنون با هیچ کدام از روسای گروه های آشوبگر وارد مذاکره نشده است.
ایالات متحده از ابتدای اشغال عراق، در خصوص برخورد با سنی های عراق دچار نوعی تردید و دودلی شده بود. شاید ایالات متحده از همان ابتدا ترجیح می داد به سنی های این کشور به چشم اعضای سابق حزب بعث بنگرد. در حقیقت، رژیم صدام حسین بر پایه تعداد معدودی از اهل تسنن قومی که اکثر آنها از منطقه تکریت بودند، برپا بود. صدام حسین در اکثر اوقات نیروهای سکولار یا سنی های ساکن شهرهای مرکزی را بر هر فرقه دیگری ترجیح می داد. برخی از این افراد در هیأت های فرعی دولت و ساختارهای آموزشی قرار می گرفتند، البته هرگز قدرت چندانی در اختیار آنها قرار نمی گرفت. پس از سقوط صدام حسین، ناگهان جمعیت بسیاری که اکثر آنها از حزب بعث بودند، کارهای خود را از دست داده و خانه نشین شدند.
در طول یک سال گذشته، ‌واشنگتن تلاش گسترده ای را برای جبران این اشتباهات آغاز کرد. البته در این زمان نیز اهل تشیع که بیشترین کرسی ها را در قدرت به خود اختصاص داده بودند، هیچ تمایلی به همکاری با اهل تسنن نداشتند. این نکته نیز قابل فهم است. شیعیان در دوران صدام حسین از ناملایمات فراوانی رنج برده بودند،‌ ناملایماتی که غالب آنها از سوی حزب بعث و سایر اهل تسنن بود. البته شیعیان به خوبی بر این امر واقفند که در عراق تنها وزنه برنده، وزنه تعادل و تقسیم قدرت میان شیعیان، اهل تسنن و کردها است.
روزهای پیش از برگزاری رفراندوم، روزهای بسیار حساس هستند. حتی در بهترین شکل اجماع نیز سنیان قادر به مقابله با قانون اساسی نیستند. مقابله با این قانون، بی شک به معنای منزوی شدن بیش از اندازه خواهد بود. علاوه بر این، خطر چنین اقداماتی بی شک دامن مردم عراق را در برخواهد گرفت. آخرین اخبار از وضعیت آشوبگران حاکی از تضعیف بیش از اندازه گروه ابومصعب زرقاوی است.



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین