آفتابنیوز : آفتاب: محمد باقر قالیباف شب گذشته طی سخنانی در دیدار جمعی از طلاب، اساتید، علما و روحانیون حوزههای علمیه خراسان رضوی گفت: قبل و بعد از انقلاب، در هر فراز و نشیب و سختی که در حوزه مسایل جاری و مادی پیش آمده است، مردم حساب انقلاب و نظام خود را با حساب ما مسئولان از یکدیگر جدا میدانند.
به گزارش ایلنا، قالیباف با اشاره به بازدید اخیر خود از مناطق عملیاتی جنوب کشور، به ذکر خاطرهای از شهید میرزایی پرداخت و گفت: شهید میرزایی، مسئول تخریب تیپ امام رضا (ع) بود؛ یک شب پیش از عملیات رمضان میخواستیم برای شناسایی عملیات اقدام کنیم؛ در منطقهای که بعدا عملیات کربلای پنج در آنجا انجام شد، خط بسیار نزدیک بود؛ تا حدی که بارها و بارها در زمانی که فضا آرام بود، صبحها که عراقیها در سنگر خود موج رادیو را عوض میکردند، صدای تغییر موج را در سنگر خود میشنیدیم.
وی افزود: در روشنایی روز تردد در این خط ممنوع بود و سنگر کمین عراقیها نیز بسیار نزدیک بود؛ این در حالی است که قرار بود یک محور شناسایی در این مسیر قرار داشته باشد؛ در میان ما بحث بود که در پل عرایض (پل نو) آیا باید از این معبر عبور کنیم و یا خیر؟ شهید باقری که در آن زمان مسئولیت اطلاعات عملیات قرارگاه را انجام میداد میگفت باید گردان را از اینجا عبور دهیم، به گفته شهید باقری اگر معبر بدون شناسایی باز شود و بچهها نتوانند از آن عبور کنند ممکن است تلفات سنگینی داشته باشیم؛ شهید باقری تصمیم گرفت که شبانه برای شناسایی معبر اقدام کنیم. او میگفت اگر این معبر کمین داشته باشد، ممکن است مجروح، شهید و یا اسیر شوید و اگر کمین نداشته باشد نیز تکلیف روشن میشود.
فرمانده سابق لشکر ۵ نصر در دوران دفاع مقدس در ادامه اظهار داشت: بر اساس تصمیم شهید باقری قرار شد تا برادر شهید میرزایی که در تخریب فعال بود، به همراه یکی از رزمندگان به این مسیر بروند. هر دو در پشت خاکریز غسل شهادت کردند و راه افتادند؛ ما نیز با دوربین مادون قرمز آنها را نگاه میکردیم؛ هنگامی که به کمین رسیدند، توانستند چند متر از کمین رد شوند اما در نهایت درگیری شد و هر دو شهید شدند؛ تا جایی که پیکر مطهر شهدا آنها همانجا باقی ماند و صبح در زیر آفتاب، پیکر آنها معلوم بود؛ پس از چند روز عراقیها جنازهها را به سمت خود کشیدند و مقداری خاک روی آن ریختند اما برآمدگی خاک تا حدی در محل شهادت آنها معلوم بود.
قالیباف خاطر نشان ساخت: مادر شهید میرزایی از آقا مهدی (میرزایی) برای دریافت جنازه فرزندش پیگیری میکرد. مادر شهید میرزایی میگفت چرا پیکر شهید را نمیآورید؟ شهید مهدی میرزایی نیز میگفت ما آنها را میبینیم اما نمیتوانیم پیکرشان را بیاوریم. مهدی که بسیار شوخ و اهل مزاح بود، به مادرش گفته بود من عرضه آوردن جسد برادرم را ندارم و میترسم؛ شما اگر میتوانی، بیا تا من محل شهادت را نشانت دهم. من به آقا مهدی گفتم: مهدی! تصمیم نگیری مادرت را بیاوری؟ اما آقا مهدی مادر خود را در همان خط کوت سواری آورد و محل شهادت فرزندش را نشان داد و بعدا خود آقا مهدی نیز شهید شد. اما با این وجود مادر این شهید زمانی که در خط آمد، خم به ابرو نیاورد؛ چرا که قرار بود دین خدا را یاری کند.
وی تاکید کرد: بر این باوریم که باید نعمت بزرگ نظام را حفظ کنیم، چرا که این مردم در این نظام نشان دادند در تمامی مراحل ایستادهاند.
محمد باقر قالیباف به حضور پرشور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن اشاره کرد و ابراز داشت: با وجود این همه فشار اقتصادی، گرانی و نارضایتیهای ظاهری که وجود دارد، اما مردم روز ۲۲ بهمن را روز انقلاب، اسلام و یاری دین خدا میدانند. البته حضور آنها در میدان انقلاب، به معنی تایید بنده، مسئولان و کارها نیست، بلکه مردم آمدند که دین خدا را یاری کنند و با حضور خود عزت مجدد به اسلام دادند.
قالیباف یادآور شد: زمانی عنوان میکردند دین و معنویت از جامعه رخت بر بسته است اما همان افراد در یادداشتهای خود میگویند قرن بیست و یکم، قرن امام خمینی (ره) است. این انقلاب در زمانی به وقوع پیوست که هر اتفاقی که میخواست در این کره خاکی محقق شود یا باید از سوی اتحاد جماهیر شوروی تصمیم گیری میشد و یا از سوی آمریکا. در این شرایط که خارج از اراده این دو هیچ اتفاقی رخ نمیداد و حتی بروز هر انقلاب، کودتا، جنگ، کار اقتصادی، آمدن رژیم و رفتن هر حکومتی در سیطره این دو قدرت بود، انقلاب ما در آن مقطع به رهبری امام عزیز به پیروزی رسید و امروز نیز آثار و برکات انقلاب را در دنیا میبینیم.
فرمانده سابق تیپ امام رضا (ع) در دوران دفاع مقدس همچنین با ذکر خاطرهای دیگر از دوران دفاع مقدس، گفت: امام خمینی (ره) فرمودند راه قدس از کربلا میگذرد اما گاهی در جبهه تا حدی کار پشت خاکریز بر ما سخت میشد که میگفتیم خدا! ما از خیر قدس و کربلا گذشتیم؛ همین تکه خاکریز را برای ما نگه دار. گاهی اوقات آنقدر فشار وارد میشد که نه میتوانستیم نان و آب به خط برسانیم، نه مجروح را به عقب برگردانیم و نه شهید را تخلیه کنیم. در آن زمان میگفتیم خدایا! اگر همین خاکریز را برای ما نگه نمیداری، خاکریز قبلی را برای ما نگه دار! با این وجود این سختیها و محدودیتها، گذشت و خلوصها، گذشت پدر و مادرها، یاری دین خدا، شجاعت و اخلاص رزمندهها و با وجود آن حماسه عظیم دفاع مقدس، در نهایت دیدید صدام به چه روزگاری گرفتار شد.
وی افزود: امروز با عزت به عتبات عالیت میرویم و یک نظام اسلامی در عراق مستقر شده است؛ این در حالی است که آمریکاییها به عراق حمله کردند تا دولت مد نظر خود را بر سر کار بیاورند اما یک نظام اسلامی در عراق مستقر شده است. شک نکنید این جز به برکت خون شهدا و اخلاص دوران دفاع مقدس چیز دیگری نیست؛ تردید نکنید که ما با دیپلماسی و سیاست خارجی به جایی نمیرسیدیم چرا که این وعده و سنت الهی است.
محمد باقر قالیباف خاطر نشان ساخت: امروز باید بدانیم انقلاب اسلامی دو رکن دارد؛ یک رکن آن نظری و مبانی است که انقلاب بر اساس آن شکل میگیرد، این رکن باورهای ما و متکی بر اسلام است و یک بخش دیگر آن نیز رکن اجرایی است. انقلاب ما یک انقلاب اسلامی است نه یک انقلاب سیاسی.
قالیباف با تاکید بر اینکه «اداره جامعه نباید از چهارچوب مبانی اسلام و دین خارج شود»، عنوان کرد: نباید به سمت مکاتب دست ساز، انسان ساخت و مکاتب غیر اسلامی برویم؛ احساس نکنیم از این طریق میتوانیم جامعه را اداره کنیم، چرا که اگر میخواستیم از آن طریق جامعه را اداره کنیم لازم نبود انقلاب کنیم؛ این در حالی است که ما انقلاب کردیم تا جامعه را بر اساس مبانی اسلام اداره کنیم نه فرهنگ غرب و مکاتب انسان ساخت.
وی گفت: در رکن اجرایی اگر کارآمدی دین در اداره جامعه را به اثبات نرسانیم کمک به ضد انقلاب و دشمنان دین کردهایم و چه بخواهیم یا نخواهیم، آب در آسیاب آمریکا ریختهایم؛ در این صورت خیانت به خون شهدا کردهایم، سربازی ولایت را نکرده و دین خدا را یاری نکردهایم.
قالیباف تصریح کرد: نمیتوانیم تنها شعار دهیم که سرباز ولایت هستیم و شعار دهیم و بگوییم کسانی هستیم که میخواهیم خون شهدا هدر نرود. باید بایستیم و راه شهدا و امام شهدا را ادامه دهیم. اما این راه چیست؟
وی با بیان اینکه «جنگ تمام شده است اما دفاع همچنان باقی است»، گفت: آن روز باید پشت خاکریز میایستادیم و آنگونه میجنگیدیم، اما امروز باید در بستر کار و تلاش مبتنی برصداقت، عقلانیت، محبت، دیانت و گذشت، هم پرکار باشیم و هم خوب تلاش کنیم؛ باید خوب کار کنیم و حتما با تکیه بر خرد جمعی کار خوب کنیم.
قالیباف تاکید کرد: امروز به باور بنده حزب اللهی کسی است که کارآمدی دین در اداره امور جامعه را به اثبات میرساند؛ در این مسیر شعار لازم است اما کافی نیست، اگر زمانی شعار دهیم و خلاف شعارهای خود عمل کنیم، در واقع هم به شعارها خیانت کردهایم و هم به عملی که باید انجام میدادیم و ندادیم.
محمد باقر قالیباف با اشاره به دیدار امام خمینی (ره) در سال ۵۸ با جمعی از تجار، اصناف، بازاریان و بازرگانان اصفهانی که در شهر قم انجام شده بود، عنوان داشت: کلامی را از حضرت امام (ره) خواندم که خودم تا دو سال قبل این متن را ندیده بودم و متحیر شدم، مضمون کلام حضرت امام (ره) در صحیفه این بود که شما باید برای اقتصاد تلاش کنید؛ کارهای اقتصادی را شما باید انجام دهید و دولت در این کار خیلی دخالت نکند؛ در کاری که از دست شما بر میآید نباید منتظر دولت باشید و دولت هم خیلی در اقتصاد دخالت نکند. حضرت امام (ره) فرمودند شما به کارگران هم توجه کنید چرا که اگر شما به کارگران توجه کنید در واقع به خودتان توجه کردهاید. آنها انگیزه بیشتری پیدا میکنند و کار بیشتری میکنند.
وی تاکید کرد: امام خمینی (ره) فرمودند اگر ما نتوانیم در آینده مشکلات اقتصادی جامعه را حل کنیم، همین مردم از دین خود بازمی گردند و ما نمیتوانیم به موفقیت و پیروزی برسیم در این صورت انقلاب از بین میرود. امام خمینی (ره) تاکید داشتند اگر چنین اتفاقی میخواهد بیفتد آنگاه مگر خدا به لطف خون سید الشهدا به ما رحم کند و از دین اسلام محافظت کند.
قالیباف عنوان کرد: انفلاب ما انقلاب اسلامی است اما اگر در اداره جامعه از خود ضعف نشان دهیم مشکلات جدی برای ما درست خواهد شد. بنابراین هم نیازمند آن هستیم که در رکن نظری بر مبانی اسلام حرکت کنیم و هم در خروجی کار و تاثیراتی که در حوزه مادی و معنوی میگذارد، شرایطی برای جامعه فراهم کنیم تا عبادت خدا را انجام دهند. بندگانی که درگیر بحثهای حاشیهای شوند، فرصتی برای عبادت خدا پیدا نمیکنند
وی افزود: انتخاباتی که در مقاطع مختلف برگزار میشود، مخصوصا انتخاباتی که قرار است رئیس قوه مجریه که اساسیترین و مهمترین رکن اجرایی کشور است را انتخاب کنید، برای آن است که همین موضوعات ساماندهی شده و به خوبی پیش رود.
قالیباف با بیان اینکه مشارکت کنندگان و افرادی که در معرض رای مردم قرار میگیرند هر کدام وظایفی را بر عهده دارند، گفت: مهمترین وظیقهٔ افرادی که میخواهند رای دهند، به جز رای دادن که یک وظیفه شرعی و سیاسی است آن است که برای کار خود حجت داشته باشند؛ زمانی که میخواهیم فرزندانمان را داماد و یا عروس کنیم چقدر بررسی و تحقیق میکنیم؟ واقعا اداره کشور و قوه مجریه آنقدر ارزش ندارد که جامعه اسلامی را با این اهمیت به دست کسی بدهیم که میخواهد آن را اداره کند و برای این کا ر تحقیق نکنیم؟
وی ادامه داد: در فضای انتخابات میگوییم موج درست کن و برو. موج درست کنیم و کجا برویم؟ موج درست کن و برو همان فرهنگ غرب است. حجت داشتن فرهنگ دینی است؛ شما فردای قیامت باید در پیشگاه خداوند پاسخ داشته باشید که چرا چنین فردی را در مسند اجرایی نظام اسلامی که با این همه خون و زحمت بعد از قرنها شکل گرفته، قرار دادهاید. آیا با موج جلو آمده است و واقعا میتوانیم با موج این کار را انجام دهیم؟
قالیباف با اشاره به نام گذاری سال جاری با عنوان سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی از سوی مقام معظم رهبری عنوان کرد: هنگامی که رهبر معظم انقلاب فرمودند حماسه سیاسی، یعنی چه؟ کلمه حماسه فارغ از معنی لغوی خودش، نشان میدهد یک بار کاملا معنوی و یک جوهره دینی دارد. وقتی در فرهنگ خودمان حماسه را میفهمیم، از آن فرهنگ عاشورا، کربلا، اهل بیت و دیانت را درک میکنیم. معلوم است در این میان جایی برای بیتقوایی، دروغ، ریا و پرده دری وجود ندارد.
وی تصریح کرد: با این کارهای ضد دینی، حماسه سیاسی اتفاق نمیافتد؛ با زد و بند سیاسی، حماسه سیاسی اتفاق نمیافتد. الزاما به هر کار بزرگ حماسه نمیگویند؛ جنگ جهانی اول نیز خیلی بزرگ بود اما به آن حماسه نمیگویند. باید کار بزرگی منطبق بر سنتهای الهی و مبتنی بر فرهنگ اهل بیت (ع) اتفاق بیفتد تا حماسه رخ دهد.
محمد باقر قالیباف یادآور شد: اگر نامزدی پیدا شد که دروغ گفت و ریاکاری کرد و اگر نامزدی خود را در معرض رای مردم قرار داد اما میان خود و خدای خود میدانست این کار از او بر نمیآید، حماسه اتفاق نمیافتد. این نکته مهمی است که در حماسه سیاسی که پیش رو داریم، باید مبتنی بر عقلانیت و دیانت رفتار کنیم. باید بسیار دقت کنیم تا شاخصههایی که حضرت آقا مطرح میکنند را درست تحلیل کرده و تحقیق کنیم.
وی با بیان اینکه «کارنامه افراد پس از گذشت ۳۵ سال از انقلاب اسلامی روشن است» گفت: نباید تحت تاثیر حرفهایی که تحقیق نشده است قرار بگیریم؛ تهمت میزنند، افترا میزنند و کم و زیاد میگویند؛ باید حواسمان باشد. بعد از ۳۵ سال افراد را میشناسیم، هر کسی که میخواهد بیاید باید یک کارنامه و برنامه داشته باشد.
وی خاطر نشان ساخت: تنها داشتن برنامه کفایت نمیکند؛ مگر ما سند چشم انداز نداریم؟ این یک برنامهای است که به تصویب مقام معظم رهبری هم رسیده است؛ امروزنزدیک به هشت سال از این سند میگذرد و سند چشم انداز نیز بیست ساله بوده است. چه کار کردهایم و به کجا رسیدهایم؟ چند برنامه کوتاه مدت دوم، سوم، چهارم و پنجم نوشتهایم؟ چه کردهایم؟ پس نوشتن برنامه لازم است اما کافی است. باید به کسی که برنامه میدهد، بگوییم که کارنامهات را نیز به ما بده. کجا بودی و چه کار کردهای؟ در این میان کجا بودی مهم نیست بلکه چه کردهای مهم است
شهردار تهران در ادامه عنوان داشت: برای مردم ما مهم است که افراد با چه کسانی کار میکنند و اطرافیان آنها چه کسانی هستند، چرا که اطرافیان نیز اثرگذار هستند. آیا خط قرمز دارند یا ندارند؟ یعنی چون فلانی صرفا با بنده کار میکند و من قبولش دارم، اگر هر خطایی کرد من باید چشم بپوشم؟ من تا روزی که خطا نکرده است باید از او دفاع کنم، ولی به محض اینکه خطا کرد و مراجع ذی صلاح تشخیص دادند که خطا کرده است دیگر من حق دفاع ندارم. باید کفشهایش را جفت کنم و بگویم خداحافظ. اینجا باید یک آدم امانتدار، مدیر و ولایی باشم.
قالیباف با بیان اینکه «هم کارنامه مهم است، هم برنامه و هم تیم و افرادی که میخواهند کار کنند اهمیت دارند»، گفت: نباید احساس کنیم که میایستیم تا هفته آخر ببینم موج کدام است. باید ببینیم حجت ما چیست؛ مخصوصا افرادی که به اطلاعات دسترسی دارند و میتوانند تحقیق کرده و مردم را توجیه کنند. ما امروز نیازمند آن هستیم اینگونه از انقلاب و اسلام دفاع کنیم، علما نیز در این کار نقش جدی و اساسی دارند.
وی با بیان اینکه گاهی قضاوتها از روی بیانصافی صورت میگیرد، ابراز داشت: یک زمانی فردی گفت علما بچههای مردم را به جبهه میفرستند و خودشان نمیآیند؛ گفتنم این حرف را نزن؛ هیچ قشری در جامعه ما به اندازه روحانیت در جبهه شهید نداده است؛ هیچگاه پشت خاکریزی نبود که در سختترین جای خاکریز، یک روحانی پشت خاکریز نداشته باشیم، اینگونه بچهها میدانستند این روحانی که بر روی منبر انگونه صحبت میکند امروز هم عبا و قبا را درآورده است، اما عمامه بر سر دارد و پشت خط، دین خدا را یاری میکند و آر پی جی میزند
قالیباف در پایان تاکید کرد: این حکومت اسلامی است و ما نیز دین خود را از روحانیت میدانیم، محکم باید پای کار بایستید و اجاره ندهید اگر افرادی مثل بنده ضعفی داریم بیایم و این خسارت را به نام شما اسلام و جامعه اسلامی بزنیم.