آفتابنیوز : آفتاب: بعد از 4 دور مذاکرات فشرده میان ایران و کشورهای 1+5، کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در کنفرانس خبری حاضر شد و به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
در این کنفرانس خبری که «مایکل مان» سخنگوی اشتون اداره آن را بر عهده داشت، کاترین اشتون به سوالات چند خبرنگار که اغلب آنها غربی بودند و به نظر از پیش انتخاب شده به نظر می آمد پاسخ داد اما از پاسخ به سوال خبرنگار ایرانی که میکروفون به دست آماده طرح سوال خود بود طفره رفت و به سرعت سالن کنفرانس را ترک کرد.
با این وجود، خبرنگار ایرانی سوال خود را مطرح و برای عدم پاسخگویی خانم اشتون ابراز تاسف کرد که مایکل مان در پاسخ به وی گفت؛ «خانم اشتون باید به پرواز برسد».
به گزارش فارس،خبرنگار ایرانی از کاترین اشتون پرسید که در مقابل اقدامات اعتمادساز طرف ایرانی، طرف مقابل چه اقدامات اعتمادسازی باید انجام دهد؟
این کار رو در مقابل جلیلی هم انجام داد .البته جلیلی ضایعش نکرد چون خبرنگار قبلی ایران در نیویورک بوده
اولا: سوالات خبرنگاران معمولا تمامی ندارد، بنابر این، تمام کردن نشست خبری در حالی که افراد هنوز سوال می کنند، طبیعی است، بعد از آقای غرقی هم با آن همه رسانه، خیلی های دیگر هم می توانستند سوال کنند و بالاخره یکی باید سوالش بی پاسخ می ماند.
ثانیا: سوال آقای غرقی هم مثل برخی مواضع تکراری، پاسخی معلوم داشت، اروپایی ها به همراه آمریکایی ها تحریم کرده اند و می خواهند در ازای آن تحریم ایران را در مذاکره به سمتی ببرند که به نظر آنها مفیدتر یا کم خطر تر است. ما هم اگر زور داشتیم و کالایی در دستمان بود که می شد دیگران را با آن تحریم کرد، بعید می دانم که از آن استفاده نمی کردیم، همین نفت را هم تا اروپا آغاز به تحریم کرد، خیلی از مسئولین دم از تحریم اروپا و نفروختن نفت به آنها کردند اما خوب جایگزین های بسیاری برای نفت ما هست اما ما جایگزینی مثلا برای موتور هواپیما یا قطعات برخی صنایع نداریم. بنابر این این گونه سوال پرسیدن ها جواب مشخصی دارد که احتمالا بیشتر سوال کننده هدفش این است که بگوید من این را پرسیدم نه این که واقعا به دنبال جواب باشد.
ثالثا: یک سوزن به خودمان بزنیم و یک جوالدوز به همسایه، اگر همین سوال از طرف ایرانی می شد و کسی می گفت شما برای اعتماد سازی چرا شش ماه تعلیق نمی کنید، چه جوابی می شنید؟
مگر ایران یکی از طرف های اصلی مذاکره کننده نبود؟
پس بپذیریم که حق خبر نگار ایرانی است که سوال کند .
مذاکره در باره ماست آن وقت خبر نگار ایرانی سوال نکند وطرف مقابل عمداً ویا غیر عمد پاسخ ندهد؟!!
اگر خانم اشتون به 12 سوال پاسخ دهد منطقی این است که 2 مورد از سوالات مربوط به خبر نگاران ایرانی باشد.
از بیگانگان دفاع نکنیم.
طبیعی بود که سخنگوی خانم اشتون کسانی را که می شناسد برای سوال انتخاب کند و طرف ایرانی هم به همین شکل.
نمایندگان غربی ها ،در مذاکره هر وقت کم می آورند ویا با موضوع جدید ایرانی های مذاکره کننده روبرو می شوند می گویند چند ماه صبر کنید تاما به پایتخت هایمان برویم وبا بزرگتر های خودمان مشورت کنیم !!
با امکانات جدید و به روز می توان به صورت کنفرانسی ویا ایمیل و.....از نظرات بزرگ تر ها استفاده کرد .
با این کارها می توان نتیجه گرفت که خانم اشتون وهیئت همراه :
1-یا از خود اختیاری ندارند .
2-یا طرف مقابل را به سخره می گیرند !
3-یا وقت کشی می کنند.
دوست عزیز چرا نمی نویسی که خانم اشتون وهیئت همراه تصمیم گیرنده نیستند و باید عوض شوند؟