کد خبر: ۱۹۰۶۳۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۲ فروردين ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۰

بن‌بست در مذاکرات سوریه و سازمان ملل در زمینه تحقیقات درباره سلاح‌های شیمیایی

دیپلمات‌های سازمان ملل اعلام کردند، مذاکرات میان این سازمان و دولت سوریه در زمینه تحقیقات درباره استفاده از سلاح‌های شیمیایی در سوریه به بن‌بست رسیده است.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: چند هفته است که سوریه و سازمان ملل به تبادل نامه می‌پردازند اما به گفته دیپلمات‌ها، دو طرف همچنان از توافق نسبت به اینکه چطور تحقیقات پیش برود بسیار دور هستند.

سوریه از سازمان ملل خواسته تنها در خصوص حمله شیمیایی شورشیان در نزدیکی شهر حلب طی ماه گذشته میلادی تحقیقات انجام دهد.

با وجود این مخالفان سوری نیروهای دولت سوریه را به دلیل این حمله متهم کرده و از سازمان ملل خواسته‌اند در خصوص دیگر حملات شیمیایی که ادعا می‌کنند دولت سوریه انجام داده، تحقیق کند.

مخالفان سوری مدعی شدند که سه حمله با سلاح شیمیایی در سوریه رخ داده است که یکی از آنها در نزدیکی حلب، دیگری در نزدیکی دمشق و حمله دیگر نیز در نزدیکی حمص در ماه دسامبر بوده است.

تاکنون دولت سوریه به بازرسان سازمان ملل اجازه نداده‌ است که به غیر از حلب به مکان دیگری در سوریه بروند.

این در حالی است که سازمان ملل تاکید دارد که تیم بازرسان هم به حلب و هم به حمص برود.

فرانسه و انگلیس در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل طی ماه گذشته میلادی گفتند: هیات تحقیقات سازمان ملل باید هر سه مورد ادعای مخالفان سوری را مورد تحقیق قرار دهد.

وزارت امور خارجه سوریه با انتشار بیانیه‌ای طی روز دوشنبه بر موضع خود تاکید کرد و گفت: درخواست سازمان ملل برای رفتن به هر مکانی در سوریه که ممکن است محل استفاده از سلاح‌های شیمیایی باشد مطابق با درخواست اولیه دولت سوریه نیست.

در نامه شش آوریل ولید معلم، وزیر امور خارجه سوریه به بان کی مون که به دست خبرگزاری رویترز رسید دولت سوریه اعلام کرد، بازرسان سازمان ملل باید اول به حلب بروند و اگر که آنها بی‌طرفی خود را نشان دادند می‌توان درباره امکان بازدید آنها در حمص نیز بحث کرد.

این نامه عنوان داشته است که پس از آنکه هیات سازمان ملل کار خود را به پایان برساند و صداقت و بی‌طرفی و همین طور اعتبار کار خود به دور از سیاسی سازی را نشان دهد امکان بررسی ادعاها درباره حمص نیز وجود خواهد داشت.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز،  ولید معلم همچنین نسبت به درز نامه‌های قبلی مبادله شده میان سوریه به سازمان ملل به خبرگزاری رویترز اظهار شکایت کرد و گفت: چنین اتفاقی این احساس را ایجاد می‌کند که جدیت کافی نزد دفتر دبیرکل سازمان ملل در خصوص همکاری با حسن نیت وجود ندارد.

سازمان ملل اعلام کرد که در حال بررسی یکی از نامه‌های اخیر سوریه است هر چند که مشخص نیست که این نامه، نامه ولید معلم و یا یک نامه جدیدتر است.

ولید معلم در نامه خود پیشنهاد داده که جنگنده‌های سوری که لوگوی سازمان ملل بر روی آنها کشیده شده باشد به منظور تضمین امنیت تیم بازرسان با توجه به وضعیت امنیتی حاکم استفاده شوند.

هیات‌های غربی اظهار داشتند که پاسخ شش آوریل سوریه غیرقابل پذیرش است و تیم بازرسان سلاح‌های شیمیایی اکنون که می‌توانند از حلب و حمص بازدید کنند باید تضمین‌هایی را داشته باشند.

بان کی مون پس از ملاقات با رئیس سازمان منع تکثیر سلاح‌های شیمیایی در شهر لاهه که دانشمندان و تجهیزات تیم بازرسی را تامین می‌کند، اظهار داشت که تیمی از بازرسان در قبرس آماده رفتن به سوریه در عرض 24 ساعت هستند.

به گفته دیپلمات‌های سازمان ملل، انگلیس، فرانسه و آمریکا اطلاعاتی را به بان کی مون درباره استفاده احتمالی از سلاح‌های شیمیایی در حلب و حمص داده‌اند.

یک دیپلمات بلندپایه اظهار داشت: بان کی مون دریافته است که شواهد کافی برای انجام تحقیقات هم در حمص و هم در حلب وجود دارد.

این دیپلمات تاکید کرد: بازرسان نباید تنها برای بازرسی یک حادثه اگر سوری‌ها به آنها بگویند که نمی‌توانند حادثه دوم را بررسی کنند، فرستاده شوند. بنابراین ما امید داریم که سازمان ملل این کار را نکند.

به گفته دیپلمات‌ها، سازمان ملل دو گزینه را پیش رو دارد، اگر سوریه نپذیرد که هیات سازمان ملل به حمص برود بان کی مون به کشورهای عضو سازمان ملل گزارش خواهد داد که سوری‌ها همکاری نمی‌کنند.

دیپلمات بلندپایه که نام خود را فاش نساخت، تاکید کرد: گزینه دیگر این است که شما می‌توانید تحقیقات را انجام دهید اما خارج از سوریه و این با بررسی برخی شاهدان در اردوگاه‌ها انجام خواهد شد و ممکن است شواهد فیزیکی درباره افراد مسموم شده که اکنون در خارج از سوریه هستند، وجود داشته باشد.

به گفته دیپلمات‌ها، در یک نامه‌نگاری میان بشار جعفری، سفیر سوریه در سازمان ملل و آنگلا کین، رئیس بخش خلع سلاح این سازمان دولت سوریه به بیان شرط‌های دیگر خود درباره تحقیقات پرداخته است.

جعفری تاکید داشته که باید ناظری برای همراهی کردن تیم بازرسان تعیین شده و نسخه‌ای از هر نمونه‌ای که به منظور بررسی آثار سلاح‌های شیمیایی گرفته می‌شود به دولت سوریه نیز داده شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
بزبزه قندی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
0
3
من میگم با این هم شرط و شروطی که سوریه واسه سازمان ملل گذاشته سوریه بیاد یه بازرسی بکنه ببینه شاید سازمان ملل از سلاح های شیمیایی استفاده میکنه ....
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین