کد خبر: ۱۹۱۳۱۲
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردين ۱۳۹۲ - ۱۶:۳۴

صندوق بین‌المللی پول: تحریم نتوانسته است اقتصاد ایران را فلج کند

همچنین این گزارش در خصوص نرخ بیکاری در ایران اشاره داشته، در حالی که نرخ بیکاری در کشور در سال ۲۰۱۲ برابر با ۱۲.‌۵ درصد بوده است، این نرخ در سال جاری میلادی یعنی ۲۰۱۳ به ۱۳.‌۴ درصد و در سال ۲۰۱۴ به ۱۴.‌۷ درصد افزایش خواهد یافت.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: روز گذشته، صندوق بین‌المللی آخرین گزارش نیمه سال خود از وضعیت اقتصاد جهانی و برآورد ‌سال ۲۰۱۴ را منتشر کرد. در این گزارش اشاره شده ‌که رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۱۳ همچون سال ۲۰۱۲ کاهش خواهد یافت، ولی در سال ۲۰۱۴ به بازپروری خواهد رسید.

بر پایه گزارش صندوق بین‌المللی پول، اقتصاد ایران در سال ۲۰۱۴ ‌‌خواهد توانست از رکود ناشی از تحریم‌های غرب‌‌ رها شده و به بازپروری و رشد اقتصادی دست یابد؛ اما تا این سال، اقتصاد ایران همچنان دچار رکود خواهد بود.

بنا بر این گزارش، ایران توانسته است به رغم کاهش شدید در فروش نفت بر اثر تحریم‌ها از هر گونه بحران‌ در تراز پرداخت‌ها دوری کند و بنابراین، تحریم‌ها نتوانسته‌اند آن گونه که مقامات آمریکایی اذعان کرده‌اند، اقتصاد ایران را به مرز فلج شدن برساند.

گزارش صندوق اشاره کرده ‌که پس از یک افت محسوس در تولید ناخالص داخلی ایران در سال ۲۰۱۲ ـ که برابر با ۱.‌۹ درصد بوده ـ اقتصاد ایران در سال ۲۰۱۳ نیز با کاهش ۱.‌۳ درصدی تولید ناخالص داخلی روبه‌رو خواهد شد. این در حالی است که در ماه اکتبر سال گذشته میلادی صندوق بین الملی پول در گزارش خود اعلام کرده بود که تولید ناخالص داخلی ایران در سال ۲۰۱۲ تنها ۰.‌۹ درصد کاهش خواهد یافت و در سال ۲۰۱۳ معادل ۰.‌۸ درصد رشد خواهد کرد. در نتیجه باید گفت صندوق بین‌المللی پول، پیش‌بینی خود از رشد اقتصاد ایران را به شدت کاهش داده است.

همچنین این گزارش در خصوص نرخ بیکاری در ایران اشاره داشته، در حالی که نرخ بیکاری در کشور در سال ۲۰۱۲ برابر با ۱۲.‌۵ درصد بوده است، این نرخ در سال جاری میلادی یعنی ۲۰۱۳ به ۱۳.‌۴ درصد و در سال ۲۰۱۴ به ۱۴.‌۷ درصد افزایش خواهد یافت.

با ‌وجود این، صندوق پیش‌بینی کرده ‌که در سال ۲۰۱۴ تولید ناخالص داخلی ایران برابر با ۱. ۱ درصد رشد خواهد داشت که به این معناست که ایران خواهد توانست در این سال منابع داخلی تقاضا را برای جبران کاهش صادرات محصولات خود پیدا کند.

از سویی، گزارش صندوق برآورد کرده است که مازاد تجارت خارجی کشور که در سال ۲۰۱۲ برابر با ۴.‌۹ درصد از تولید ناخالص داخلی بوده، در سال جاری میلادی به ۳.‌۶ درصد و در ۲۰۱۴ به ۱.‌۹ درصد کاهش خواهد یافت.

این به آن معناست که به رغم این کاهش، تحریم‌ها نتوانسته‌اند آن گونه که باید ذخایر ارزی خارجی ایران را تا حد بحرانی کاهش دهند، زیرا بخش اعظم تحریم‌ها متمرکز بر بحرانی کردن تراز پرداخت‌های ایران هستند.

در رابطه با تورم کشور، صندوق بین‌المللی پیش‌بینی کرده است که نرخ تورم در سال ۲۰۱۳ به ۲۷.‌۲ درصد و در سال ۲۰۱۴ به ۲۱.‌۱ درصد کاهش یابد، در حالی که در سال ۲۰۱۲ نرخ تورم کشور را برابر با ۳۰.‌۶ درصد اعلام کرده است.

به گزارش تابناک،صندوق در گزارش خود اشاره کرده است که فضای اقتصاد خرد ایران به نظر همچنان دچار معضل و مشکل باقی خواهد ماند که این امر بیش از همه ناشی از کاهش شدید ارزش پول ایران و فشارهای خارجی است که منجر به آن می‌شود تا نرخ تورم همچنان بالا بماند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۵
سامان
|
United States of America
|
۱۷:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۸
0
12
آقای بهمنی که آن جا هستند چه نقشی در تحلیل صندوق داشته اند؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۸
0
10
یعنی آخرتیتر زدنی ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۸
0
16
احتمالا واژه فلج درست واسه صندوق بین الملل ترجمه نشده@!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۸
0
13
کاهش نرخ تورم به معنی کاهش قیمت ها نیست فقط شیب افزایش قیمت کاهش پیدا می کنه
یعنی گوشت از 10000 تومن رسید به 30000 هزار تومن 300 درصد افزایش از این به بعد طی همین مدت برسه به 60000 تومن یعنی 200 درصد افزایش
با تشکر از دولت خدمت گذار که تورم رو کاهش !!!!!!!!!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۸
0
5
...خودتی!!!!!!!!! هی اومدم مودب باشم انقدر فشار اقتصادی رومه گفتم یه حرف زشت بزنم!
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین