آفتابنیوز : آفتاب: مجلسیان طی مكاتباتی با اتاق های بازرگانی استان ها درخواست كرده تا نظرات فعالان اقتصادی را تجمیع كند و برای نهایی كردن هرچه بهتر این قانون به بهارستان بفرستد.
اخذ مالیات، اخذ مالیات 6 درصدی در سال جاری را كمرشكن و نا عادلانه است
به گزارش ایلنا، در راستای این درخواست، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی مازندران طی نشستی با حضور فعالان حوزه اقتصاد، نمایندگان سازمان امور مالیاتی استان و نمایندگان سازمان صنعت، معدن تجارت و گمرك مازندران جلسه ای را در اتاق مازندران تشكیل داد.
جلسه ای كه در آن گلایه های فراوان فعالان اقتصادی محور اصلی گفتگوها بود. بسیاری از تجار مازندرانی عدم فرهنگ سازی مناسب و اطلاع رسانی كافی را از عمده ضعف های دولت دانستند و با اشاره به عقب ماندگی ایران در اخذ مالیات، اخذ مالیات 6 درصدی در سال جاری را كمرشكن و نا عادلانه عنوان كردند.
عدم دریافت به موقع بازگشت مالیات بر ارزش افزوده به واحدهای بازرگانی
بسیاری بر این عقیده بودند كه نامگذاری این قانون، به عنوان مالیات بر ارزش افزوده ناكافی و نادرست است، زیرا این مالیات عملا از مصرف اخذ می گردد و در تمام جهان نیز با عنوان مالیات بر مصرف شناخته می شود.
عدم دریافت به موقع بازگشت مالیات بر ارزش افزوده به واحدهای بازرگانی یكی دیگر از گلایه های تولید كنندگان بود.
در همین راستا یكی از تولیدكنندگان و صادركنددگان بزرگ مازندران به ایلنا گفت: 9 ماه است كه تقاضای استرداد كرده ایم ولی هنوز به خواسته ما رسیدگی نشده و مبلغ هنگفتی را طلب كاریم، در صورتی كه اگر ارزش پول پرداخت شده را در یكسال گذشته محاسبه كنیم متوجه ضرری بسیار یزرگ خواهیم شد، زیرا با توجه به تورم سرسام آور، پولی كه یك سال از هزینه آن گذشته امروز به پائین ترین حد ارزشش رسیده است.
كدفروشی و معاملات زیرزمینی را از دیگر آفات اجرای ناقص و بدون نظارت قانون مالیات بر ارزش افزوده
فعالان اقتصادی حاضر در این نشست، كدفروشی و معاملات زیرزمینی را از دیگر آفات اجرای ناقص و بدون نظارت قانون مالیات بر ارزش افزوده دانستند و خاطر نشان كردند: ترخیص بار بدون فاكتور از بندرو عدم دریافت مالیات از بارنامه حمل باعث دلسردی فعالان اقتصادی شده و آن ها نمی دانند كه این ما به التفاوت به جیب چه كسی می رود.
در اینجا باید یادآور شد كه دولت به منظور شفافیت معاملات و گردش پول در بازار ایران دست به اجرای این قانون زد كه متاسفانه با آزمایشی بودن و عدم نظارت كافی بر آن این قانون عملا به محل درآمد برخی از سودجویان و واسطه ها بدل شد. زیرا به دلیل نبود سیستم توزیع و تولید ایده آل در ایران تنها 20 درصد از محصولات كشور با سود مفید برای فعال اقتصادی تولید و عرضه می شود و مابقی بنگاه ها تقریبا در بازار ناعادلانه رقابتی در حال فروپاشی هستند.
تعویق دریافت مالیات بر ارزش افزوده را دردسر تولید در سالی كه گذشت
اكثر حاضران در این نشست تعویق دریافت مالیات بر ارزش افزوده را دردسر تولید در سالی كه گذشت دانستند و بر این عقیده بودند كه مالیات بر ارزش افزوده به هزینه ای اضافی و سربار بدل شده است زیرا رشد تصاعدی و كمرشكن تورم، گاهی تولیدكنندگان را مجبور به عرضه محصولات خود تا 30 درصد زیر قیمت می كند و این درحالی است كه هنوز بابت دریافت مالیات بر ارزش افزوده خود در صف هستند.
تولیدكنندگان حاضر در جلسه با انتقاد از رویكرد دولت و سازمان امور مالیاتی، محاسبه ارزش افزوده را بر اساس فروش بدون توجه به چك های بلاوصول ناعادلانه عنوان كردند و گفتند: اینكه دارایی وصول یا عدم وصول چك ها را لحاظ نمی كند، طراز درآمدی آن ها را به شدت كاهش می دهد.
عدم حسابرسی به موقع نیز از دیگر گلایه های حاضرین بود، قائم مقام كارخانه چوب و كاغذ ماطندزان در همین مورد به ایلنا گفت: با توجه به مشكلات موجود انتظار حسابرسی به موقع را داریم، ما در سال گذشته هزینه های فراوانی كرده ایم اما متاسفانه هنوز حساب های سال های 88 و 89 باقی مانده كه عملا به اسنادی راكد بدل شده است، زیرا هم هزینه و هم تحقیق پیرامون فروشنده و هم تاخیر حسابرسی و جریمه آن بر دوش ماست.
اما برخی از حاضرین درجلسه كه تنها نیاز داخلی را تامین كرده و برنامه ای برای صادرات نداشتند، اجرای این قانون را بیشتر به ضرر خود می دانستند زیرا مجبور به پرداخت این هزینه بودند در حالیكه نمایندگی های فروششان از صدور فاكتور به علت عدم سود دهی طفره می رفتند كه این امر موجب افزایش قیمت ـ گاهی تا 100 برابر ـ در این واحدها و به تبع آن كاهش فروششان شده بود.
عدم ثبات در تصویب و اجرای قوانین یكی از مهمترین معضلات مدیریت امروز كشور
در پایان این نشست نایب رئیس اتاق بازرگانی مازندران با تائید گلایه فعالان اقتصادی استان، عدم ثبات در تصویب و اجرای قوانین را یكی از مهمترین معضلات مدیریت امروز كشور دانست و افزود: متاسفانه كارها در ایران عموما تفننی انجام می گیرد و توقع این است كه سیاست های پایدار اجرا شوند تا اوضاع سامان یابد.
وی در ادامه با اشاره به نواقص این قانون تصریح كرد: این واضح است كه تولید كننده باید مالیات بدهد و در همه جای جهان نیز اخذ مالیات از تولید مرسوم است اما متاسفانه در ایران بجای اخذ مالیات از سود، از سرمایه اولیه مالیات اخذ می گردد كه این غیر كارشناسی و ناعادلانه است.
هرچند در پایان این جلسه از شركت كنندگان درخواست شد كه نظارات و پیشنهادات خود را بصورت كتبی در اختیار اتاق بازرگانی قرار دهند تا با تجمیع آن به بهارستان فرستاده شود، اما به نظر نمی رسد با توجه به روزهای پركار مجلس و نزدیكی دو انتخابات مهم در كشور ترتیب اثری عاجل در این مورد صورت گیرد.
ایلنا در ماه های آینده این مسئله را پیگیری خواهد كرد تا مشخص شود كه برای تصویب این قانون به عنوان قانونی دائمی تا چه اندازه نظرات فعالان اقتصادی لحاظ شده است.
اگر دولت فابلی وجود داشت با این مالیات کشور را اداره می کرد ولی برای این دولت پول حوررد هم محسوب نشده است.