کد خبر: ۱۹۱۷۳۱
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۹

تداوم روند نزولی نرخ باروری در ایران

رئیس مؤسسه مطالعات جمعیتی آسیا و اقیانوسیه افزود: تناسب تعداد موالید پسر به دختر 105 به 100 است که کشورهایی مانند چین، هند، ویتنام و آذربایجان با سیاست تک فرزندی این نسبت را به 118، 110، 111 و 1117 رسانده اند و اکنون به مشکل عدم تناسب ساختار جنسیتی مواجه شده اند.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: طبق مطالعات جمعیت شناسان مؤسسه مطالعات جمعیتی آسیا و اقیانوسیه جمعیت ایران تا پایان سال 1391 به 76 میلیون و 487 هزار نفر رسیده است و نرخ باروری با عدد 1.7 همچنان روندی نزولی دارد.

به گزارش ایسنا دکتر محمدجواد محمودی- رئیس مؤسسه مطالعات جمعیتی آسیا و اقیانوسیه- در نشست خبری صبح امروز در محل این مؤسسه با اشاره به اینکه برای جانشینی جمعیت، نرخ باروری باید 2.1 باشد خاطرنشان کرد: کاهش نرخ باروری تبعات اقتصادی، جمعیتی و اجتماعی خاص خود را دارد که باید از آن جلوگیری کرد اما این موضوع غیر قابل انکار است که تشویق به افزایش فرزند کار دشواریست.

وی در توضیح مضرات جمعیت تک فرزندی و کاهش نرخ باروری اظهار کرد: ما نه به کاهش جمعیت اعتقاد داریم و نه به افزایش بیش از حد آن اما طبق مطالعاتی که بر روی تک فرزندی انجام شده است این پدیده آسیب های زیادی به ساختار جنسیت می زند چرا که ترجیح در جامعه تک فرزندی بر داشتن مولود پسر است.

رئیس مؤسسه مطالعات جمعیتی آسیا و اقیانوسیه افزود: تناسب تعداد موالید پسر به دختر 105 به 100 است که کشورهایی مانند چین، هند، ویتنام و آذربایجان با سیاست تک فرزندی این نسبت را به 118، 110، 111 و 1117 رسانده اند و اکنون به مشکل عدم تناسب ساختار جنسیتی مواجه شده اند.

به گفته وی طبق اعلام دفتر صندوق سازمان ملل در کشوری مانند هندوستان تا سال 2030 تعداد پسران در سن ازدواج، 50 درصد بیش از تعداد دختران در سن ازدواج خواهد بود.

محمودی با اشاره به اینکه سازمان ملل متحد برنامه «سالمندی فعال» را برای سالمندان مطرح کرده است اظهار کرد: سالمندی فعال یعنی به حداکثر رساندن سطح سلامت، مشارکت و امنیت افراد سالمند که هر کدام از اینها تمهیدات اجتماعی، بهداشتی و اقتصادی خاص خود را می خواهد.

رئیس مؤسسه مطالعات جمعیتی آسیا و اقیانوسیه با بیان اینکه سازمان ملل جمعیت بالای 60 سال را سالمند می داند خاطرنشان کرد: طبق این تعریف ایران وارد مرحله سالمندی جمعیت شده است چرا که 8.2 جمعیت ما را سالمندان تشکیل می دهند. اما با این وجود هنوز برنامه ریزی خاصی برای ورود به این مرحله نداریم.

به گفته محمودی طبق بررسی جمعیت شناسان تا سال 2050، 33 درصد جمعیت کشور سالمند خواهند بود که معادل 28 میلیون نفر از جمعیت آن زمان است.

وی ادامه داد: این رقم برای ایران در سال 2050 در حالی است که کشورهای دنیا در همان سال نرخ 21 درصدی جمعیت سالمند را خواهند داشت. البته این رقم بالای نرخ سالمندی در سالهای آینده به دلیل انفجار جمعیتی ما در سال های پس از انقلاب و پس از افزایش امید به زندگی در ایران است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۵
mehran
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۱
1
20
دولت اگه نگران کاهش رشد جمعیته. مردم هم نگران اینده و خورد خوراک و پوشاک و زندگی هزار هزار مشکل دیگه هستند که با بدنیا امدن فرزند دچار میشوند دولت هم فقط مشکلات و تورم زیاد میکند.به فرموده ایت ا...جوادی املی هدف باید پرورش خلیفة الله باشد.مگر نه ده تا فرزند داشته باشی که درست و اسلامی تربیت نشده باشند فردا سربار جامعه خواهند بود.
بی بی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۱
0
19
بنده با 60 سال سن جزو سالمندان بازنشسته دولت هستم هنوز یک مقدار دید چشم و توانایی حرکت دست و پا را دارم و دارای تحصیلات دانشگاهی بنابراین توانایی باروری را دارا می باشم لیکن بارداری خیر چون حقوق بازنشستگی کفاف نمی دهد اگر کاری برایم سراغ دارید لطفا" با سردبیر سایت تماس بگیرید ضمنا" به جوانان عزیز توصیه می کنم هرگز بچه دار نشوند!
نیما
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۱
1
18
رفتار امروز جوانان سرزمین ما از روی تعقل و تفکر می باشد و رفتار احساسی نخواهند کرد
با توجه به شرایط نابسامان اقتصادی درباره یک فرزند هم باید مکث کرد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۲
داداش نفست از جای گرم درمیاد ها ....
یک فرزند ..... اصلا فرزند ......
عزیز من ما تو ازدواج گیر گردیم بچه پیش کش
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۱
1
15
ديگه بااين شرايط كسي جرات ازدواج هم نداره چه برسه به بچه .
پسر ودخترشم پيشكش
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین