آفتابنیوز : آفتاب- سرویس سیاسی: جوانانی که آمده بودند تا دلایل و دغدغه های خود را برای حضور رئیس جمهوری سابق ایران در انتخابات بیان کنند.
به گزارش آفتاب، بخشی از سخنان سید محمد خاتمی در این دیدار در ادامه آمده است:
خواست تاریخی ملت ما و انقلابمان این بوده است که صاحب نظامی مردم سالار و پیشرو باشیم. از این رو نیز مردم ما به جمهوری اسلامی رأی داده اند و جمهوری مقتضای عصر ما است. ذهن بشر در دنیای پیشرفته امروز جز حاکمیت مردم بر سرنوشت نمی پذیرد. جمهوری مستلزم این است که افراد اعم از حاکم و غیرحاکم در درجه اول شهروند باشند و شهروند بودن را بپذیرند و آن را در خود احساس کنند و فرهنگ متناسب با مردم سالاری و جمهوریت شکل بگیرد. و این کاری است اصیل و زمان گیر که نخبگان و روشنفکران باید انجام دهند.
تحقق جمهوری مستلزم تبدیل رعیت به شهروند است. امیر المؤمنین علیه السلام در مقام حاکم نخستین کسی است که در مقابل حق والی از حق رعیت صحبت و مردمان را به مطالبه آن حق تشویق می کند. احساس اینکه تک تک افراد در مقابل والی و حاکم حق دارند و حاکم در مقابل مردم مسؤولیت. مسأله ای بسیار حیاتی و مهم است اگر مردم به این نتیجه نرسند حاکمان خیلی زود می توانند بساط استبداد را بگسترانند و اگر حاکمان این حس را نداشته باشند جامعه با موانع متعددی برای استقرار جمهوری مواجه می شود و جمهوری اسلامی از این حکم مستثنی نیست.
کانت فیلسوف نام آور قرن هجدهم میلادی مطلب مهمی دارد که به مطلب امیرالمؤمنین علیه السلام نزدیک است. ضابطه اخلاق چیست؟ آن چیزی که می خواهی و انجام می دهی، باید به گونه ای باشد که بپذیری به صورت قانون عام در آید. اگر می خواهی دروغ بگویی برو به وجدانت رجوع کن؛ آیا حاضری که دروغ گویی قانون عام باشد؟ اگر می خواهی خیانت و نقض عهد کنی، حاضری همه نیز این کار را بکنند؟ قطعاً حاضر نیستی؟ باید به حاکمان مستبد گفت که استبداد اگر دائمی شود و عام شود طبعاً اگر شخص دیگری هم به جای آنان بیاید بتواند استبداد کند. آیا این را می پسندند؟ به کسی که شکنجه می کند اگر بگویند شهروند دیگری به جای تو بنشیند می پسندی که او هم شکنجه گر باشد؟ این حس اگر در میان مردم و حاکمیت جا افتاد گام اول جمهوری و دموکراسی را برداشته ایم.
من بر این باورم که امروز ما شاهد حضور دو گونه تفکر و رویکرد هستیم که از درون یکی استبداد در می آید و دیگری حاکمی را می پسندد که در درجه اول شهروند و مسؤولیت پذیر باشد و بعد حاکم. کار بزرگ، رواج و ترویج تفکر درست در جامعه و تبدیل آن به گفتمان است. اگر جامعه به این رشد برسد دیگر دغدغه این که چه کسی حاکم باشد را نخواهیم داشت؟ می خواهم بگویم که به اصلاحات به این صورت می نگرم که باید در این زمینه و به این صورت کار کرد. اگر قانونی را نمی پسندیم تلاش کنیم به صورت مسالمت آمیز و در مسیر رسمی آن قانون به قانون بهتری تبدیل شود. اگر نابسامانی و ناهنجاری است بکوشیم به ساز و کاری برسیم که به صورت مدنی قابل اصلاح باشد. این را محور کار قرار دهیم چشم انداز بهتری پیش رو خواهیم داشت. مهم این است که کاری کنیم که زمینه چنین کار و مسؤولیتی فراهم شود.
در انتخابات دوره قبل گفتم که دلمان می خواهد جمع کثیری، بخصوص از جوانان که گرد هم آمده اند آزادانه دور هم جمع باشند و بحث و گفت و گو کنیم و ساز و کار فعالیت های مسؤولانه اجتماعی و سیاسی را پیدا کنیم، ولی نتیجه کار این شد که بسیاری از همین بچه ها ... گرفتار مشکلات متعدد شدند! باید همه تلاش ما این باشد که شرایط مزبور ادامه پیدا نکند و دوباره تکرار نشود؟
الان قصد ندارم در باب نامزدی خود برای ریاست جمهوری اعلام نظر کنیم ولی فقط سؤال می کنم که اگر حاکمیت هر دلیل فردی مانند من را نخواهد و به هر قیمتی نگذارد که علی رغم خواست شما بیاید، آن روز آنان که امیدوار بودند چه حالی پیدا می کند؟ آیا کینه ها و دلخوری ها بیشتر نمی شود؟ طرف مقابل هم که هزینه ای پرداخته، آیا فضا را تنگ تر نخواهد کرد؟ بعضی می گویند بیایید، همه چیز روشن می شود، آنها جلوی شما می ایستند و ما هم پشت شما می ایستیم؛ من ابداً نمی خواهم این اتفاق بیفتد. من به فکر اصلاحات و به فکر جماعتی هستم که به هر حال به من لطف دارند هم هستم. اگر چنین وضعی ییش آید اوضاع از این هم بدتر می شود.
موقعیت حساسی است و کار دشوار و در عین حال مردم می خواهند از این وضع خارج شوند و طبعاً مطالباتی دارند. اگر تمام ارکان نظام، از رهبری گرفته تا تشکیلات روحانی و غیر روحانی و نهادهای مسؤول یا غیر مسؤول و قدرتمند همه همراهی کنند سال ها طول می کشد که به نقطه صفر برنامه چهارم برگردیم، یعنی شرایط سال ۸۴.
مردم می خواهند تورم وحشتناک، بی کاری گسترده، رواج نابسامانی و فساد و بی حرمتی و انزوا و فشارها و تحریم ها که روز به روز بیشتر شده خیلی زود رفع شود، ولی چه کسی می تواند قول بدهد که اگر کارشکنی ها و موانع باشد می تواند چنین کاری را بکند. اگر حاکمیت منصفانه برخورد کند، می توان کاری کرد، اما اگر همه در مقابل هم قرار بگیرند، همه مطالبات به سوی شما اصلاح طلبان خواهد آمد. اشتیاق و شوق هم از بین می رود و حکومت هم سخت تر خواهد گرفت و به اصلاح طلبان و کشور لطمه جدی وارد می شود.
من می ترسم! می ترسم از این که کدورت ها بیشتر شود و رویارویی ها افزون گردد و امیدها بار دیگر به یأس مبدل شود و حتی دشمن هم از این وضع سوء استفاده کند و باز هم مردم بیشتر تحت فشار قرار بگیرند. آیا می توان این انتخابات را تبدیل به فضایی کرد که دشمنی ها بیشتر نشود و زمینه ایجاد دیالوگ فراهم آید و گفت که این راهی که تاکنون انتخاب شده به ناکجا آباد منتهی می شود. باید رویه ها عوض شود تا فساد ایجاد شده ریشه کن گردد و فضای امنیتی و حصر ها و حبس ها برچیده شود.
من خودم را کسی یا سرمایه ای نمی دانم، ولی از نظر اجتماعی و بین المللی وجهه و پتانسیل هایی ایجاد شده است. سوزاندن سرمایه هنر نیست، اگر سرمایه ای هست باید آن را به نحوی به کار برد که مشکلاتمان را اندک اندک حل کند و این امر نه راحت طلبی است، نه شانه از زیر بار مسؤولیت خالی کردن، ولی در هر حال باز هم می اندیشم و امیدوارم همه ما درست بیاندیشیم.
در ابتدای این دیدار تعدادی از جوانان نقطه نظرات خود را بیان کردند.
سلام بر شاگرد راستین نهج البلاغه ، سلام بر کسی کلام گهر بار علی ع را با رفتار خود معنی کرد آنگاه که فرمود :
سلام بر منادی کرامت انسانی گوهر نایاب امروز در سرزمین آریایی
سلام بر آوای دلنشینت که سراسر عزت است و مهر و محبت و هم دلی و خیرخواهی حتی برای مخالفین و دشمنانت .
تشنگی مردم به اندیشه هایت معلول چشمه زلال معرفت شما است
و ایضا" حاصل کویر تکبر و خود محوری و تملق و چاپلوسی و چپاولی است که همه جا را فرا گرفته است .
چه خوش گفت آن با صفای گرانقدر:
خاتمی حجت دینداری ماست
خاتمی حجت دینداری ماست
یاس خوش فکر و خوش پوش ! گل بده در بهار
شما همین و به خاطر بیار که سال 83 (تازه سال آخر آقای خاتمی یعنی سال هشتم) با 20 هزار تومان میتونستیم یک ربع سکه بخریم و حالا فقط می تونیم 2 کیلو میوه بخریم.
اجناس سالی یکبار گران می شد نه مثل الان که هفتگی و برخی اجناس زودتر از یک هفته گران می شود.
این کار خیلی فکر نمی خواهد فقط کمی مقایسه قیمت کافیست برای اظهارنظر
درود بر خاتمی
زنده باد خاتمی سید پاک علوی
بالاتر از سیاهی که رنگی نیست.
چشم امید ما به شماست
با ادبیات بهتر از این هم می شه آقای خاتمی را برای حضور دعوت کرد
http://raftanresidan.blogfa.com/post-366.aspx
اگه تو نباشی،کی واسه همیشه.....
هرانساني داراي انسانيت نيست*برخي انسانها داراي انسانيت هستند *برخي انسانها داراي انسانيت نيستند*
سیاستمدار باید اخلاق اسلامی داشته باشد و خاتمی( بالفرض) هیچی که نبود اخلاق داشت و آبروی کسی رو نبرد.
چیز بدی نوشتم ؟
از چی میترسید ؟
در شرایط فعلی کشور؛ ما نیاز به فردی متعادل داریم، فردی که تصمیماتش بر اساس قانون اساسی باشه، فردی که ساستگذاری هاش بر اساس خرد جمعی و مبتنی بر علم باشه و مصالح مردم ، کشور و اسلام رو در نظر بگیره. فردی که به اصول اخلاقی هم در زندگی شخصی و هم زندگی اجتماعی و سیاسی خود عملا پایبند باشد. فردی که بلند نظر و دارای دیدگاهی کلان و اصلاحی باشد.
به نظر می رسه با توجه به کارنامه و سوابق افراد مختلف حاضر در صحنه انتخابات،اصلح ترین فرد ...سید محمد خاتمی.... باشه. کسی که خوش پندار، خوش کردار و خوش گفتار بوده و خواهد بود.
کامنت های غیرقابل انتشار رو نوشتین "صفر" .
پس یعنی همه کامنت ها منتشر شده؟
رواق منظر چشم من آشیانه توست
کرم نما وفرودآ که خانه خانه توست
دولت دروغ محور احمدی نزاد چه بلائی که بر سرمان نیاورد
زنده باد خاتمی ............
مردم اگرچه در دو دوره قبل بی دقتی کردهاند ولی آنها که باید سرعقل بیایند آمده اند ...سید خوش فکر و خوش پوش فوتبال نود وچند دقیقه است در وقت اضافه منتظرت هستیم ...
سید مودب مومن خوش رفتار خوش اخلاق باابهت وباسیاست وباکیاست
ای بنیانگذار گفتگوی تمدنها بیا
هر از گاهی که به ندرت سخنان معلم اخلاق و استاد عزیز جناب آقای خاتمی را در سایت ها می بینم به عنوان یک مدرس دانشگاه خودم را در جایگاه یک دانشجو می نشانم و مات و مبهوت فرمایشات خردمندانه ایشان می شوم او به خوب قادر است بین منابع دینی و دموکراسی پلی منطقی و علمی ایجاد کند کاری که خیلی ها در طول دوران تبلیغ و سخنرانی و قدرتشان نتوانستند و این به معنای تسامح نیست بلکه حاکی از قدرت بالای احکام دینی ما ست که برای هر عصر متودولوژی مقبول خودش را دارد اما انها همین نقطه حسن را به عنوان غرب محوری اصلاح طلبان تلقی کنند. بگذریم خدا می داند من به عنوان یک اصلاح طلب تا چه حد انزوا و حقارت ها را در این دوران هشت ساله تحمل کردم انگونه که گزمگان حامی گفتمان حاکم به زندگی شخصی ام سرک کشیدند تا راهی را برای مهر و موم کردن دهانم بیابند اما یدالله فوق ایدیهم که دست تزویر و دروغ را رو سیاه تاریخ کرد و امروز همان جماعت شرمنده ترین اند. جناب آقای خاتمی حرف های شما زیباست و دلنشین اما از فرمایشات خودتان استفاده می کنم " مگر نفرمودید اگر ما به هوای تعالی فردی بنشینیم ظالمان جای ما را پر می کنند در این صورت تکلیف خون دل خوردن های ما ، اشتیاق ما برای استقرار عقل و اخلاف چه می شود؟ تا کی ما همچنان شاهد خشت خشت ریزش قصر اخلاق و عقلانیت باشیم.
به عنوان مثال کدام یک از رئیس جمهور های موفق امریکا دوباره برای ریاست جمهوری کاندید شد
سید جان بیا که مشتاقانه ما منتظرت هستیم
روستایی و شهری ندارد همه می دانیم و قدرت مقایسه داریم چی تحویل دادید و حالا ریس جمهور بعدی چی تحویل میگیرد
به نظر شما اگه خاتمی بیاد تکلیف انرژی هسته ای چی میشه؟؟؟ چون هرچی میکشیم از این لج و لجبازیهای انرژی هسته ایه..
هشت سال این ...هشت سال اون ... هشت سال یکی دیگه... چه عمری از ما داره میره
به یک سیاستمدار مقتدر نیازمندیم... کجاست دکتر مصدق...مرد نبرد .. با چه سیاست و منطقی با چه تدبیرو درایتی با چه ایمان و عقیده ای تونست حق مارو از دنیا بگیره ...برا اون هم کارشکنی بود ... و آخرش...احتیاج به یک مرد منطقی و مقتدر داریم.. آیا کسی هست؟