آفتابنیوز : آفتاب: سید جعفر حجازی در جلسه شورای کشاورزی که امروز(پنجم اردیبهشتماه) در محل استانداری برگزار شد، عنوان کرد: فرمانداران و مدیران جهاد کشاورزی شهرستانها باید کشاورزان را به فروش گندم خود به شرکت غله و خدمات بازرگانی تشویق کنند.
به گزارش ایسنا، وی ورود دلالان عراقی و پیش خرید گندم خوزستان را تکذیب و بیان کرد: به دلیل عدم وجود مرز آزاد بین ایران و عراق جهت خروج گندم، هیچگونه دلالی اقدامی به خرید گندم از کشاورزان نکرده است.
استاندار خوزستان افزود: شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه چهار کلیه گندم کشاورزان استان را خریداری میکند و مازاد بر مصرف را به خارج از استان صادر خواهد کرد.
حجازی از فرمانداران شهرستانها خواست که بر فروش گندم کشاورزان نظارت بیشتری داشته باشند.
وی با اشاره به تسهیلات اختصاص یافته به بخش کشاورزی خوزستان در سال جدید، خاطرنشان کرد: امسال 450 میلیارد تومان تسهیلات با سود هفت درصد به طرح توسعه کشاورزی اختصاص یافت که بیشترین تسهیلات در سطح کشور به استان داده شده است.
استاندار خوزستان، تصریح کرد: با این میزان اعتبار میتوان طرحهایی بزرگ مانند مجتمعهای شیلاتی، گاومیش داری، دامداری و دامپروری را جهت تأمین نیاز استان به شیر، گوشت قرمز و سفید راهاندازی کرد.
حجازی با تأکید بر تصمیمات گرفته شده در شورای کشاورزی کشور، اظهار کرد: فرمانداران باید سرمایهگذاران هر منطقه را شناسایی و طرحهای بزرگ کشاورزی را به آن ها معرفی کنند.
وی هشدار داد: اگر متقاضیان طرحهای کشاورزی تا 20 روز دیگر پروندههای خود را نزد بانکها تکمیل نکنند، از لیست طرح توسعه کشاورزی حذف میشوند.
استاندار خوزستان، خاطرنشان کرد: امسال سقف اعتبارات برای هر شهرستان با توجه به قابلیتهای آن تعیین و بر اساس میزان جذب اعتبارات عملکرد هر شهرستان ارزیابی میشود.
همچنین کیخسرو چنگلوایی رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، در این جلسه اظهار کرد: با توجه به اینکه 13 درصد نیاز کشور به محصولات کشاورزی را خوزستان تأمین میکند 15 درصد تسهیلات کل کشور در سال جاری به خوزستان اختصاص یافته است.
وی افزود: امسال 14 میلیارد تومان اعتبار از صندوق توسعه ملی جهت احداث شبکههای آبیاری و زهکشی به خوزستان اختصاص یافت. همچنین اجازه آبزیپروری در کانالهای انتقال آب و شبکههای آبیاری و زهکشی به کشاورزان خوزستانی داده شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به تسهیلات مصوب و پرداختی در طرح توسعه کشاورزی از سال 90 تا کنون خاطرنشان کرد: 8223 طرح به مبلغ 809 میلیارد تومان در کارگروه استانی مصوب شده که این رقم بیش از تسهیلات ابلاغی به استان است. همچنین 6454 طرح به ارزش 553 میلیارد تومان در بانکهای عامل بهویژه بانک کشاورزی که قسمت عمده اعتبار طرحهای کشاورزی در این بانک میباشد، مصوب شده است.
چنگلوایی ادامه داد: از سوی دیگر 5544 طرح به ارزش 272 میلیارد تومان به متقاضیان طرحها پرداخت شده است.
وی یادآور شد: خوزستان همچنان در تصویب و پرداخت تسهیلات طرح توسعه کشاورزی در جایگاه اول قرار دارد.
استاندار خوزستان همچنین در جلسه کارگروه مسکن که امروز پنجشنبه( پنجم اردیبهشتماه) برگزار شد، تأکید کرد: طرحهای مسکن مهر باید پیش از پایان دولت دهم تعیین تکلیف شوند.
حجازی اظهار کرد: اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی باید به اعضای تعاونیهای مسکن هشدار دهد که هر چه سریعتر سهم آورده خود را بیاورند تا طرحها سریعتر به نتیجه برسد.
وی افزود: کندی روند اجرای طرحهای مسکن مهر به ضرر اعضای تعاونیها است زیرا قیمت مصالح ساختمانی روز به روز در حال افزایش است. متقاضیان اگر اقدامی نکنند با مشکل مواجه خواهند شد.
استاندار خوزستان، اضافه کرد: بر اساس میانگین کشوری، خوزستان در زمینه طرح مسکن مهر مقام نخست را دارد، به طوری که 85 درصد زیرساختهای واحدها تکمیل شده است.
به گزارش خبرنگار ایسنا در خوزستان، محمد شهیدزاده مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خوزستان نیز در این جلسه اظهار کرد: به طور کلی از آغاز طرح مسکن مهر تاکنون 187 هزار و 225 واحد به بهرهبرداری رسیده که 77 هزار و 950 واحد آن در شهرهای بالای 25 هزار نفر و 12 هزار و 374 واحد در شهرهای زیر 25 هزار نفر است.
وی افزود: امسال 32 هزار و 340 واحد آماده افتتاح است که 31 هزار آن روستایی و 1264 واحد در شهرهای زیر 25 هزار نفر است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خوزستان با اشاره به برنامه افتتاح مسکن مهر برای امسال، ادامه داد: 19 هزار و 709 واحد در خردادماه 20 هزار واحد در شهریورماه، 16 هزار واحد در آذرماه و 15 هزار واحد اسفندماه به بهرهبرداری میرسند.