وی با بیان اینکه "عدهای از سر کمتجربگی و نداشتن مهارت، میخواهند مسیر فعلی را ادامه دهند"، تاکید کرد: شرکت در انتخابات از سوی دو جریان اصلاحطلب و اصولگرا هم یک وظیفه است و هم یک حق.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به حضور اصلاحطلبان در انتخابات آتی ابراز عقیده کرد: در سالهای اخیر نتیجه یک صدایی شدن در اداره کشور دیدیم. تمام جریان اصولگرا پشت سر یک نفر قرار گرفت و الان نتیجه این است که یکی از مقامات ارشد نظامی میگوید کشور حالت بحرانی دارد. آیا این قابل پیشبینی نبود؟ متاسفانه دیر به این نتیجه رسیدند. و امروز چارهای جز برگرداندن این مسیر و تغییر وضعیت نیست.
عارف با بیان اینکه "اصلاحطلبان در انتخابات 84 بخاطر تفرقه و پراکندگی شکست خوردند"، افزود: از این رو بحثهای مختلفی در مورد حضور و عدم حضور در انتخابات پیش رو با دوستان داشتیم. معتقدیم اگر این مسیر ادامه پیدا کند، حداقل فرصتی هم که در اختیار ماست، وجود نخواهد داشت. اگر مردم حضور حداکثری داشته باشند و کاندیدای اصلاحطلب پیروز شود، مسائل و مشکلات کشور را میتوان به صورت آبرومندانهای حل کرد. معتقدم نتیجه خوب انتخابات و روی کار آمدن فردی در طراز ملت ایران میتواند منجر به حل مشکلات کشور شود.
وی با تاکید بر اینکه "دخالت نهادهای شبه دولتی در مسائل اقتصادی و سیاسی واقعیتی ملموس است"، اظهار کرد: ما باید مبنا را قانون اساسی بگذاریم و با قانون اساسی هم گزینشی برخورد نکنیم. متاسفانه گاهی بخشهایی که نباید در امور اقتصادی دخالت کنند، بیشترین دخالت را دارند و هیچ راهی جز بازگشت به سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی نداریم.
عارف در پایان، با بیان اینکه "به جای رودررویی با این نهادها باید با ساز و کارهای قانونی مسائل به مسیر عقلانی بازگردانده شود"، به اولویت برنامههایش اشاره کرد و گفت: ما باید معیشت و اشتغال را در اولویت قرار دهیم. اکنون سرمایه اجتماعی با جایگاه شایسته خود فاصله زیادی دارد. در حال حاضر دنیا به سمتی رفته که به جای سرمایه اقتصادی، سرمایه اجتماعی مورد توجه است در حالیکه ما از آن غافلیم. توجه به سرمایه اجتماعی و استفاده از این سرمایه لایزال در برنامه های توسعه و پیشرفت کشور از جمله اولویتها خواهد بود.