کد خبر: ۱۹۲۷۹۱
تعداد نظرات: ۴۸ نظر
تاریخ انتشار : ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۴

مدرک: کارشناسی ارشد- رشته: مداحی

پس از آن که مسئولان خانه مداحان کشور از راه اندازی دانشگاه علمی کاربردی مداحی خبردادند، دیروز هم خطیب سرشناس تهرانی از راه اندازی رشته تخصصی تبلیغ در تهران و قم سخن گفت. با این حساب مداحان و منبری ها هم مدرک دانشگاهی خواهند گرفت.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: «رشته تخصصی تبلیغ در تهران هم راه اندازی شده است و مجوزهای لازم أخذ شده است و دو کلاس هم شروع شده اما تاکنون به طور رسمی اعلام نشده است.» این ها صحبت های حجت الاسلام «علیرضا پناهیان» است. خطیب مشهور تهرانی که دیروز سخنران دومین همایش چهره های ماندگار تبلیغ بود این خبر را در حالی اعلام کرد که چندی پیش هم مسئولان «خانه مداحان کشور» از راه اندازی دانشگاه علمی کاربردی مداحی خبرداده بودند.

منبری هایی که پشت نیمکت می نشینند


رشته های تخصصی برای سخنرانان و مبلغان امور دینی، نکته ای است که حجت الاسلام پناهیان بر راه اندازی آن تاکید کرده است. حجت الاسلام پناهیان دیروز در دومین همایش چهره های ماندگار تبلیغ گفت:« رشته تخصصی تبلیغ در حوزه علمیه قم تدریس می شود و طلاب علاقه مند بعد از دوره سطح، می توانند وارد این رشته شوند و دروس مختلفی را در مقاطع تحصیلی مختلف بگذرانند و چندی است که تا سطح چهارم هم ادامه دارد.». به این ترتیب، تهران و قم میزبان دانشجویانی جدید خواهند شد که برای فراگیری آکادمیک رشته ای جدید، به کلاس های درس خواهند رفت. رشته هایی که در مورد تبلیغ امور دینی است.

از سوی دیگر تب فراگیری مداحی در میان جوانان و نوجوانان در کنار لزوم ارتقای سطح دانش دینی و فنی مداحان، اهالی مداحی را برآن داشته تا در قالبی امروزی و آکادمیک، فنون مداحی را به علاقه مندان بیاموزند. اتفاقی که از سال گذشته تشکلی به نام «خانه مداحان کشور» آن را جدی تر دنبال می کند و در پی تاسیس دانشکده ای اختصاصی برای تدریس علوم و فنون مداحی است. دانشکده ای که مسئولان خانه مداحان می گویند اگرکارها طبق برنامه پیش برود، تا سال اینده این دانشکده را راه اندازی خواهند کرد.

دانشگاهی برای مداحان


از 17 آذرماه سال 90 که«حسن آهی» به عنوان نائب رئیس خانه مداحان کشور، برای اولین بار خبر از تشکیل «دانشکده علوم و فنون مداحی» داد تا 26 شهریور 91 که «علی آهی» در مقام رئیس هیات مدیره این تشکل این خبر را تکرار کرد حدود 9 ماه طول کشید. 9 ماهی که به گفته مسئول روابط عمومی خانه مداحان کشور صرف تحقیق، جلسات مشورتی و بررسی امکانات و پیش زمینه های تاسیس ای رشته جدید دانشگاه شد.

«جواد احمدی» می گوید:«برای راه اندازی این دانشکده، کارگروه هایی تشکیل شده که با حضور اساتید دانشگاهی، صاحبان تجربه و کارشناسانی در وزارت علوم برگزار می شود. این کارگروه قرار است ریز دروس و رشته ها، اساتید و تعیین سقف تحصیلات تا مقاطع عالی را بررسی کرده و راجع به آن ها تصمیم گیری کند».

به گفته مسئول روابط عمومی خانه مداحان، قرار است رشته ها و سرفصل های درسی پیش بینی شده در این دانشکده، تلفیقی از مباحث سنتی و تجربی با علوم روز باشد و در این راه از کمک های فکری اساتید دانشگاهی  در رشته هایی نظیر ادبیات آئینی نیز استفاده شده است:« ما در بین مداحان، اساتید دانشگاهی هم داریم. نمونه اش دکتر«سیاح» که فوق لیسانس دارند و الان هم در دانشگاه، ادبیات آئینی تدریس می کنند . ایشان در کارگروهی که تشکیل شده هم حضور فعال و خوبی دارند و از نظراتشان استفاده می کنیم».

واحدهایی که باید یک دانشجوی مداحی پاس کند

«مستمع های منبرهای وعظ و مداحی، عوض شده اند. دیگر بی سواد نیستند. الان مستمع های مداحی دیگر همه باسوادند و تحصیلات دانشگاهی دارند. یک جایی اگر مداح اشتباهی در مقتل و تاریخ کند، خیلی راحت متوجه می شوند و گوشزد می کنند. برای همین دیگر به این نتیجه رسیده ایم که ارتقای سطح دانش و فن مداحان، نیازی غیر قابل انکار است و باید سطح دانش مداحان ما بالاتر برود». همین نکته، شاید کلیدی ترین انگیزه تشکیل دانشکده مداحی باشد که احمدی از ان یاد می کند.

اما چه سرفصل ها و رشته هایی قرار است در دانشکده تخصصی مداحان تدریس شود؟ احمدی به این سوال این طور پاسخ می‌دهد:« هنوز عناوین و تعداد رشته ها و سرفصل ها و دروس قطعی نشده و نمی توانم  خبر قطعی بدهم. اما احتمالا واحدهایی مثل مقتل، ادبیات آئینی، ردیف های آوازی، مباحث عقیدتی و ادبی شعر از جمله واحدها و رشته های درسی است که در این دانشکده تدریس خواهد شد». آن طور که مسئول روابط عمومی خانه مداحان می گوید برای تدریس این رشته ها و واحدهای درسی هم از اساتید شناخته شده ادبیات و مداحی در ایران استفاده خواهد شد.

آزمون ورودی برگزار خواهیم کرد

دانشکده های آموزش عالی معمولا برای گزینش داوطلبان ورود به دانشکده، آزمون ورودی برگزار می کنند. موضوعی که در ساختار آموزشی دانشکده مداحی هم پیش بینی شده است. احمدی می گوید:« البته ما الان هم هرسال در خانه مداحان، آزمون تعیین سطح ویژه مداحان برگزار می کنیم. آزمونی که برای سنجش آشنایی مداحان با مقاتل و ادبیات آئینی است و البته برای کسانی که نمره پایین در آزمون کسب کرده اند هم کلاسهای آموزشی اجباری برگزار می کنیم تا سطح معلومات این دسته از مداحان را افزایش بدهیم. اما برای دانشکده هم بنا به قاعده اکثر دانشکده ها، ورودی های هرسال را با برگزاری آزمون ورودی

انتخاب خواهیم کرد». آن طور که احمدی می گوید منابع طراحی این سئوالات هم مثل آزمونهای دوره ای خانه مداحان، از مقاتل، اشعار و ادبیت آئینی  خواهد بود. احمدی درباره اجباری و عمومی بودن این آزمون ورودی هم این طور پاسخ می دهد:« استثنائی برای ورود به دانشکده قائل نیستیم و تمام مداحان متقاضی تحصیل در این دانشکده باید از فیلتر آزمون ورودی پذیرش شوند. هرچند ما مطمئنیم مداحان باتجربه تر، صاحب سبک و بنام هم به راحتی از پس آزمون ورودی ما برمی آیند و نیازی به استثنا قائل شدن و پذیرش بدون کنکور نخواهند داشت.»

فارغ التحصیل مداحی و بازار کار


طبق پیش بینی های طراحان دانشکده مداحی، احتمالا این دانشکده تا مقطع کارشناسی ارشد دانشجو خواهد پذیرفت و پس از چندسال دانش آموختگان رشته مداحی وارد بازار کار خواهند شد. اما آیا برای این دسته از فارغ التحصیلان هم بازار کار مناسبی پیش بینی شده است؟ احمدی در این باره می گوید:«درست است که به تعبیر مقام معظم رهبری و مراجع معظم تقلید، مداحی یک رسالت مقدس است. اما به هرحال کسی که تحصیلات دانشگاهی کسب کرده و دانش آموخته محسوب می شود، قطعا باید به دنبال بازار کاری مناسب باشد. برای همین در جلسات کارگروه های ما این موضوع نیز بررسی می شود و در تلاش هستیم تا با همکاری نهادها و موسسه های مرتبط از جمله وزارت آموزش و پرورش ، امکان اشتغال فارغ التحصیلان رشته مداحی را فراهم کنیم».

با این حساب باید در انتظار دانشکده هایی خاص بود . دانشکده هایی که اگر برنامه های طراحانش درست پیش برود، دانش اموختگانی با مدرک های تحصیلی مداحی و تبلیغ دینی از آن وارد جامعه خواهند شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۴۸
Reza
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۱:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
7
158
اگه راست می گید برای جوونا کار درست کنید نه برای مداح ها
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
فعلا از همین یک رشته رونمایی شده ، یواش یواش از بقیه هم رونمایی می شه
علا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۲
تعدادی از مداح های به هیچ وجه حاضر نیستند برای ثواب بخوانند .
اسی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
3
132
حاج آقا پناهیان با این وضع تورم و گرانی و رکود بازار کار فساد در دستگاه اداری و هزاران مشکل و مصیبت دیگر،همه مردم دکترا مرثیه خوانی دارند و آه جانکاهشان دل افلاکیان را کباب کرده است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
3
102
بازار کار رو برای نوحه خون ها خوب امدید. مطمئنا فقط این دسته از نخبه ها میتونن در بازار کار جایی داشته باشند ... بدبخت ایران .
پر درد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
2
67
خوب اول باید مداح باید برن سر کار بعد این جوونامون خوب میشینن با مداحای مداحا به حالشون گریه میکنند
آقای محترم از کی انتظار داری که کار درست کنند واقعا واسه این ملت خودمون متاسم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
2
66
بله! به جاي ايجاد كار براي ان حداقل 15000 تا 30000 پزشك بي كاري كه از زندگي حداقلي نيز برخوردار نيستند براي مداحان اشتغال ايجاد كنيد!!!! زهي به منشتان!!!
بنده خدا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
4
96
تو را به مقدساتتان قسم دست از اين مسخره بازيها برداريد تصور بكنيد طرف ادعا مي كند من فوق ليسانس مداحي دارم ......
پاسخ ها
رهگذر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
چه دلیلی دارید که رشته موسیقی مسخره نباشد و رشته مداحی باشد؟ چون خارجی ها موسیقی دارند؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
رهگذر جان شما در مورد موسیقی چه میدونید ؟!!!!
مداحی رو یه بچه 15 ساله هم با کلفت کردن صدا و یه اکو و .... میتونه انجام بده !!!!!!!!!!!!
اصلا" چطور میتونی موسیقی رو با مداحی مقایسه کنی ؟؟؟؟
ذاکر
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
آقای ناشناس
لطفا در زمینه ای که تخصص نداری نظر نده
حرف زدن که بلد نیستی حرف نزدن هم بلد نیستی؟
مداحی دقیقا در دستگاههای موسیقی اجرا میشود و یک مداح خوب باید حداقل سه چهار دستگاه موسقی را بلد باشد از جمله بیات ترک - نوا - دشتی - افشاری -و ...
در ضمن مداح خوب علاوه بر داشتن صدای خوب و آشنایی با دستگاه ها باید اطلاعات تاریخی و مقتلی کامل داشته باشد
همچنین باید یک روانشناس خوبی نیز باشد
همچنین باید از ادبیات هم سر در بیاورد
همچنین باید قدت کلامی قوی داشته باشد
از همه مهمتر باید به علوم حوزه وی هم آشنا باشد
پس ناشناس جان علم مداحی از علوم مختلفی از جمله ادبیات - روانشناسی - الهیات - تاریخ - موسیقی - و ... تشکیل شده است که لازمه همه اینها ایمان به خدا می باشد.
در ضمن اسلام را با مسلمانان و مداحی را با مداحان نسنجیم.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۱
آقای ذاکرکه ازاسمت هم معلومه مداح هستی
موسیقی فقط شناخت ردیف ودستگاه نیست وحالا که مداح بایددستگاه بلدباشه دلیل شد برای ایجادفوق لیسانس ودکترای مداحی؟
خدایا ازدست این جماعت نجاتمون بده
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
2
79
حالا بعد گرفتن این مدرک بهشون چی میگن ؟ به چه دردی میخوره؟
حاج دکتر ...
حاج مهندس..
نابغه ها بی کارن موندن اون وقت ببینید به فکر چی هستن...
به امید ایرانی آباد...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
هر روز عقب گردی تازه
سلمان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
1
51
ایران ز عطر علم معطر نمی شود ، درشوره زار لاله میسر نمی شود ، سنگ وکلوخ لولو وگوهر نمی شود ، دندان مار دسته خنجر نمی شود ......
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
2
52
کد خدای ده که مرغابی بود
وندران ده بین چه غوغایی بود......
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
حکایت الآنه
حرف حساب
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
1
66
اطلاعیه:
خدا گر به حکمت ببندد دری... ز رحمت گشاید در دیگری!

بدینوسیله از جوانان درسخوانی که در پی تعطیلی دانشکده ی مدیریت و اقتصاد دانشگاه شریف بلاتکلیف مانده اند؛ دعوت می شود به دانشکده ی مداحی مراجعه نمایند!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
2
81
فکرش رو بکنید فردا حاج منصور و حاج سعید حداد می‌شن «پروفسور» رشته مداحی!!!!
پاسخ ها
ذاکر
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
کاش حاج منصور را از نزدیک می شناختی
اون موقع اینو نمی گفتی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۱
نیاز به شناخت ازنزدیک نیست
از همین دور هم پرتو واشعه ماوراء سرخ و رادیو اکتیوش به اخلاق برخورد کرده
وقتی مخالف خودش را به ...تشبیه می کنه که زبان شرم داره از گفتنش
اخلاقمون سرطان گرفته رو به موته
گوگول خان
|
Netherlands
|
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
36
9
البته شاید هم طرح بدی نباشد.اگر سروران گرامی تا کنون به مجالسی که این مداحان محترم صحنه گردانی می کنند رفته باشند می دانند که اکثری از آنان صرفا به خاطر صدای نسبتا خوب و نه لزوما دانش علمی و دینی در آن جایگاه قرار گرفته اند. در هر حال بهتر است افرادی با مدارک دانشگاهی بالا به کار مداحی روی بیاورند. تردید نداشته باشید که در دراز مدت همین مدرک دانشگاهی ولو آنکه چندان هم جالب توجه به نظر نرسد، در ارتقا فرهنگی مخاطبان در گوشه و کنار کشور نقشهای مثبتی ایفا خواهد کرد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
والا صدای خوب که توشون ندیدیم همشون صداشون رو خشن میکنن و داد میزنن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
1
37
درد درد درد
دردها را که نتوان یک یک بر قلم آورد......
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
1
48
أينم رشته أي براي مبارزه با فرار مغزها
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۱
راستی اگرمغزهای این رشته فرار کردند چه کنیم؟
راستی به کجا میرن؟
حتما به کشورتازه مکشوفه بنین!!!
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
3
54
واقعاً ممکلت به دست چه نادانهایی افتاده است.
فرزاد جمشیدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
5
29
سلام؛ من نمی دونستم مداحی این قدر رونق داره و میشه توش کارهای مفیدی انجام داد و گرنه به جای مجری شدن و شن های عرفه مداح می شدم و کارهای مفیدی انجام می دادم. هنوزم دیر نشده می خوام خودجوش روضه خون شم بهتر جواب میده.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۱
نازشستت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
0
22
حالا این مداح ها برای کی بایدتبلیغ کنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
1
50
تا چند وقت دیگه آکادمی مداحی حاج سعید حداد هم راه میوفنه !!!!!!!!!!!!!!!
آرش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
0
35
«دو چیز را انتها و پایانی نیست: ژرفای کهکشانها و حماقت بشر.»
اینشتین
ناشناس
|
Germany
|
۰۲:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۱
3
32
کشوری که همه کاره اش یک روضه خوان سابق است می خواهید پروفسور و دانشمند تربیت کند ؟؟؟؟؟؟؟؟؟ قلب آدم از بعضی خبرها تیر میکشد ....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۱
2
20
همين طوري گريه ما را دراوردن با گروني و فقر و بيكاري ماشالله همه دكتراي مداحي و روضه خواني دارند چرا ديگر ميخواهي بفرستيد واحد پاس كنند بابا به داد مردم برسيد مداح ميخوهيم چيكار !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۱
1
12
ما در بین مداحان، اساتید دانشگاهی هم داریم. نمونه اش دکتر«سیاح» که فوق لیسانس دارند توضيح: اينكه در رشته مداحي پس از اينكه فوق ليسانس گرفتند بهشون ميگن دكترررر
محمود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۱
0
17
خدا را شكر كه كليه مشگلات ما ايرانيان حل شد . خدارا صد هزار مرتبه شكر.مشگلات پيوند كليه بيماران صعب العلاج و...............
هموطنه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۱
0
15
مداحی رو میشناسم که با مدرک دیپلم "بخشدار" شد!
پاسخ ها
مداح بخشدار
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۲
بخشداری که سواد نمی خواد چون به برکت دولت کریمه همه روستاها خالی از سکنه شده و بخشدارها به عنوان نگهبان شب در بخشداری فعالیت می کنند .
طنز تلخ
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۱
0
23
توهین نمیکنم ولی این طور پیش بره مدرک سینه زنی و ... هم میاد !

آخه الان این واسه مردم نون شبه ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۱
مدرک سینه زنی رو خوب اومدی :دی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۱
0
17
ای خدا کجای کاریم !.. مگه مارو دوست نداری؟ ای خدا......... ای خدا....... ای خدا اااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۱
11
1
مادر در ایران تا انجا که من می دانم یک نفر دکترای موسیقی درمانی داریم ، نیاز است هرکس صدایش از رسانه پخش می شود ، به اثار روان روح رفتار دستگاههای موسیقی و تونالیته های مختلف بر شنونده آگاه باشد، و گرن مدیون آسیبهای است که بجامعه شنونده خودش می زند. خواننده دانای دشمن بهتراز خواننده برادر نادان. خداوند برهمه احوالات ما آگاه است.
ناشناس
|
Germany
|
۲۱:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۱
0
9
آموزش عالی توی این مملکت به گند کشیده شده!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۱
0
9
قول میدم فارغ التحصیلاش تو درآمد بزنند رو دست پزشک های متخصص.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۲
0
8
خدا را شکر که رشد علمی سرعت بیشتری گرفت.چرا زودتر اقدام نشده.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۲
می خواستم بدونم این افراد برای پایان نامه شون باید چکار کنند مقاله هاشون باید تو کدوم ژورنال چاپ بشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۲
0
1
منظور از تقویت علوم انسانی همینا بوده دیگه .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۶
0
0
خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ
وای خدا به جون خودم همین قد خندیدم
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین