کد خبر: ۱۹۳۲۸
تاریخ انتشار : ۲۵ مهر ۱۳۸۴ - ۱۲:۱۱

تاكيد آيت الله نوري همداني بر ساده‌زيستي روحانيون و مسئولان كشور

آفتاب‌‌نیوز : به گزارش سایت حوزوی رسا، آيت الله نوري همداني در سخنراني خود در مسجد مدرسه علميه معصوميه قم، يكي از اقدامات علماي بزرگ اسلام و مراجع تقليد را اهتمام به امور مردم و مستضعفين عنوان كردند و فرمودند: علماي بزرگ اسلام توجه ويژه‌اي به فقرا و مستضعفين داشتند و خود در شرايط فقيرانه‌اي زندگي مي‌كردند و هميشه به دنبال رفع فقر و گرفتاري از مردم بودند. روحانيون و مسئولان كشوري نيز امروز بايد همين‌گونه باشند. 

ايشان با بيان اينكه اسلام هميشه با سه عامل فقر، جهالت و ظلم در ستيز بوده است گفتند: اسلام به دنبال ايجاد يك جامعه هماهنگي متحد و منسجم است و پيدايش اين جامعه نيازمند سه عامل مهم مي‌باشد؛ نخست حذف جهل و ناداني است، وجود جاهل در جامعه نشانه عقب ماندگي آن جامعه است و هيچ گاه جاهل و عالم با هم هماهنگ نمي‌شوند. دوم بر طرف شدن ظلم است يعني رعايت حقوق همه ملت و در جامعه‌اي كه ظلم است وحدت نيست و سوم مسأله فقر است. ناداري مشكل قديمي اجتماع بشري است و در جامعه فقير وحدت و اتحاد بر قرار نخواهد شد. 

استاد دروس خارج حوزه علميه قم فقر را ريشه بسياري از عقب ماندگي‌هاي انسان ارزيابي كردند و خاطرنشان ساختند: كسي كه فقير است قدرت تهيه غذاي سالم ندارد و دچار مرض و مرگ زودرس مي‌شود. مستمندان نمي‌توانند درس بخوانند؛ به همين دليل دچار جهل و انحطاط مي‌شوند. فقير به دليل نداشتن سرمايه بيكار مي‌شود و بيكاري مادر بسياري از جرم‌ها و جنايات است. فقير دل شاد ندارد. دلش مي‌خواهد شاد باشد ولي تراكم غصه‌هايش آن‌قدر زياد است كه خوشي را از او مي‌گيرد. كسي كه مزه فقر را نچشيده است عمق غم و غضه فقرا را درك نخواهد كرد. 

آيت الله نوري همداني فقر را موجب پايمال شدن حقوق انسان‌ها دانستند و توضيح دادند: فقر زبان انسان‌ها را مي‌بندد؛ حتي اگر حق با او نباشد. متأسفانه امروز هم در جامعه ما قشر فقير فراوان ديده مي‌شود. ما در اسلام چيزي به عنوان فقر و فقير نداريم. اسلام برنامه اقتصادي خود را به گونه‌اي تنظيم كرده است كه اگر به آن عمل شود حتي يك فقير در روي كره زمين وجود نخواهد داشت. 

ايشان وجود انفال در دست رهبر جامعه را از مهم‌ترين وسيله‌هاي رفع فقر در جامعه برشمردند و گفتند: اسلام انفال را در اختيار رهبر جامعه قرار داده است. اگر انفال با يك برنامه درست مورد بهره برداري قرار گيرد و افراد جامعه به گونه‌اي تربيت شوند كه به نحو صحيح از انواع منابع ثروت استفاده كنند، بسياري از مشكلات اقتصادي برطرف مي‌شود.
اين مرجع تقليد تأكيد كردند: اگر كسي قدرت كار كردن ندارد بايد از بيت المال تأمين شود. كسي هم كه قدرت كار كردن ندارد متناسب با توانايي و استعدادش به او كار داده شود. در جامعه اسلامي نبايد فقير باشد.
ايشان با اشاره به وظيفه مسئولان در راه مبارزه با فقر افزودند: وظيفه مسئولان عالي‌رتبه نظام است كه از منابع مالي كه در اختيار دارد و با جلوگيري از اسراف در كشور به دنبال رفع فقر در جامعه باشد. 

آيت الله نوري همداني سه گروه را مورد غضب الهي معرفي كردند و ادامه دادند: قرآن با سه گروه فاسد اقتصادي مبارزه مي‌كند. يكم كساني‌كه به دنبال جمع كردن پول و ثروت هستند؛ دوم عياشان و خوش‌گذرانان و سوم كساني‌كه در خرج كردن مال و استفاده از نعمات الهي اسراف مي‌كنند. 

ايشان در بخش ديگري از سخنان خود با تجليل از مقام شامخ شيخ مفيد ـ ره ـ ، تأسيس حوزه علميه بغداد، تربيت شاگردان برجسته‌اي چون شيخ طوسي ـ ره ـ و سيد رضي گردآورنده نهج البلاغه ، عرضه بيش از دويست كتاب به اهل علم، رهبري شيعيان در حساس‌ترين زمان و مبارزه با شبهات بر ضد شيعه را از مهم‌ترين ويژگي‌هاي اين عالم رباني عنوان كردند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین