آفتابنیوز : آفتاب: سرویس سیاسی - رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک در جواب به این پرسش که چه برنامهای برای مجازاتهای بدون دادگاه دارید، گفت: فصل سوم قانون اساسی به روشنی در این زمینه توضیح داده است و اجرای قانون اساسی یکی از وظیفههای اصلی رئیسجمهور است. فضای حاکم به جامعه باید فضای فرهنگی و سیاسی باشد نه فضای امنیتی. رئیسجمهور با تعامل و اجماعسازی میتواند فضای امنیتی را بشکند.
به گزارش آفتاب،وی در پاسخ به اینکه سیاست کشور در زمینه هستهای تغییر کرده، شما چگونه میخواهید با روند جدید منطبق شوید، گفت: کار بزرگی که در آن ٢٢ ماه صورت گرفت، این بود که کشور از خطر جنگ و ارجاع پرونده به شورای امنیت سازمان ملل و تحریم فاصله گرفت و شورای حکام صلحآمیز بودن فعالیتهای هستهای را تأیید کرد. دولت آینده هم اگر به سیاست خارجی مسلط باشد و در این زمینه تجربه کافی داشته باشد با اجماع میتوان امور را پیش برد. اینکه پرونده به شورای امنیت نرود سخت است، اما به مراتب سختتر این است که این پرونده از شورای امنیت خارج شود، ولی این کار باید بشود.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک در پاسخ به سؤالی در مورد حوادث پس از انتخابات ٨٨ گفت: در آغاز حضور مردم در خیابان، اعتراضات مردمی بود، اما ادامه آن چون نمیتوانست مشکلی را حل کند، دیگر مورد قبول نبود. پیشنهاد من این بود که ٢٠ درصد صندوقها بازشماری شود و اگر نتیجه متفاوت بود، بقیه صندوقها هم بازشماری شوند که این اتفاق نیفتاد. منشأ فتنه به پیش از انتخابات برمیگردد و ای کاش وقتی حرکت خلاف قانون در صدا و سیما انجام گرفت (قبل از ٢٢ خرداد) مسئولین واکنش مناسبی نشان میدادند.
وی در پاسخ به سؤالی در مورد مشکلات فرهنگی جامعه گفت: بخشهای مهم فرهنگی باید تشکل مناسب خود را داشته باشند.
روحانی در پاسخ به اینکه اگر علیه شما تظاهرات خیابانی صورت گیرد، واکنش شما چیست و آیا تظاهراتکنندگان را فتنهگر میخوانید، گفت: علیه من تظاهرات و فعالیتهای رسانهای در سالهای قبل بوده و من هرگز علیه مخالفانم اقدامی نکردم.
در ادامه یکی از دانشجویان سؤال کرد که چه راهکار عملی برای از بین بردن فضای امنیتی دارید؟ روحانی در پاسخ گفت: مسائل مربوط به داخل دانشگاه در حیطه اختیارات رئیسجمهور به عنوان رئیس شورایعالی انقلاب فرهنگی است و در چارچوب قانون اساسی میتواند اصلاح کند. ولی برخی از اقدامات از طریق تعامل با سایر قوا به دست خواهد آمد.
وی در پاسخ به اینکه اکنون در کشور علیه برخی کسانی که میخواهند کاندیدای ریاست جمهوری شوند، پرونده سازی میشود و نمیگذارند که آنها پا به عرصه بگذارند، گفت: اینکه علیه کسی که در دادگاه محکوم نشده اقدامی شود، خلاف قانون و اخلاق است. حتی اگر کسی محکوم هم شده باشد تنها باید حکم دادگاه را تحمل کند و نه چیزی اضافه بر آن را.