این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری با اشاره به نامگذاری سال 92 به عنوان حماسه سیاسی و اقتصادی از سوی مقام معظم رهبری و روشن بودن علت این نامگذاری، گفت: نظام ما یک نظام مردمی است و این مردم هستند که در همه امور اجرایی کشور حرف اول را میزنند.
عارف با اشاره به اهمیت حضور مردم در صحنه انتخابات و با تاکید بر اینکه باید افراد تاثیرگذار را تشویق به حضور کنیم، به اهمیت حاکمیت اخلاق و عقلانیت و امید دادن به مردم اشاره کرد و گفت: ما باید به سمتی برویم که اخلاقمداری و قانونمداری در کشور حاکم شود.
وی با تاکید بر اینکه کشور در حال حاضر در شرایط خاصی قرار دارد و مشکلاتی حاکم است، گفت: باید عنان کشور در اختیار کسی قرار بگیرد که توانایی پاسخگویی به مشکلات در عمل را داشته باشد. نباید عنان کشور را به افراد کمتجربه سپرد و یا اینکه بخواهیم روش آزمون و خطا را دنبال کنیم.
عارف با تاکید بر اینکه باید فضای نشاط در دانشگاه و در بین جوانان حاکم شود، اظهار کرد: اگر دانشجویان ما تکبعدی تربیت شوند نمیتوانند از حقوق مردم دفاع کنند به همین خاطر باید دانشجو در محیط دانشگاه با نشاط باشد و احساس تکلیف کند که در کنار درس و آموزش در دیگر عرصهها نیز با کمترین هزینه حضور پیدا کند.
وی همچنین با اشاره به اهمیت حاکم شدن فضای رفاقت و همدلی در کشور، گفت: در طی سه دهه گذشته شاهد بودهایم که بعد از انتخابات به جای ایجاد شدن فضای رقابت در عرصه مدیریتی کشور، فضای تسویه حساب حاکم شده و نیروهای توانمند به خاطر اختلاف سلایق کنار گذاشته شدند و افراد کمتجربه جایگزین آنها شدند.
عارف با تاکید بر اینکه از اول تیرماه و بعد از برگزاری انتخابات باید کشور وارد فضای رفاقت شود و جریان پیروز نیز از تمام توانمندیهای موجود در کشور برای پیشبرد امور استفاده کند، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نظر شما در مورد مدیریت زهرا رهنورد در دانشگاه الزهرا چه بوده، گفت: خانم رهنورد اقدامات خوبی در زمینه توسعه کیفی و کمی دانشگاه الزهراء بخصوص تحصیلات تکمیلی کشیدهاند.
وی همچنین در مورد ردصلاحیت چهرههای شاخص اصلاحطلبان در انتخابات شوراهای شهر پیشرو گفت: من هنوز اطلاع رسمی از این موضوع ندارم و در حد شایعه و حرف این مطالب را شنیدم.
عارف ادامه داد: انتظار از دستاندرکاران انتخابات این است که مر قانون را رعایت کنند و اگر مر قانون رعایت شود نگرانی از مردم رفع میشود. دستاندرکاران انتخابات باید به شرایط حساس کشور توجه کنند و اگر بناست حماسه سیاسی و اقتصادی رخ دهد باید بر اساس مر قانون و سعه صدر برخورد شود و کسانی که صلاحیتها را بررسی میکنند باید بر این اساس این اقدام را انجام دهند و اجازه دهند که مردم خود انتخاب کنند.
وی در پاسخ به سوالی در ارتباط با دانشگاههای تک جنسیتی به مانند دانشگاه الزهراء در کشور و اینکه در سال آینده دانشگاه الزهراء دانشجوی پسر بپذیرد، گفت: بعد از انقلاب فرهنگی صحبتهایی در مورد ایجاد دانشگاه مختص خانمان مطرح شد و در این ارتباط دانشگاه الزهراء ایجاد شد، چرا که در جامعه برخی از خانوادهها علاقهمند هستند که دختران آنها به دانشگاههایی بروند که مختص دختران است، البته ما یک تجربه ناموفق نیز در این زمینه در قم داشتیم و به دلایلی دانشگاه تاسیس شده موفق نشد و بسته شد.
عارف با بیان اینکه باید برای ایجاد دانشگاه تک جنسیتی در ارتباط با دختران شرایط منطقه و استانی سنجیده شود، گفت: بر اساس این شرایط با ایجاد دانشگاه دخترانه موافقت هستم، ولی اینکه دانشگاه الزهراء بخواهد دانشجوی پسر بپذیرد با این موضوع موافق نیستم.
وی همچنین در بحث هستهیی با بیان اینکه دیدگاه ما دیدگاه نظام است و حق هر کشوری است که در چارچوب قانون از فناوری هستهیی استفاده کند و این حق پذیرفته شده ما بر اساس معاهدات بینالمللی است،گفت: در حال حاضر مساله هستهیی کشور ما یک مساله سیاسی شده و امیدوارم که با راهکارهای سیاسی و تعامل جدیتر با دنیا این مساله حل شود.
عارف با اشاره به اهمیت گسترش رابطه با کشورهای منطقه اسلامی و عدم تعهد و همچنین دیگر کشورها، گفت: استمرار این وضعیت به ضرر ماست و ما باید اعتمادسازی را در چارچوب ان.پی.تی پیگیری کنیم، ولی نباید از حق قانونی خود بگذریم.
وی همچنین با تشریح برخی از برنامههای اقتصادی خود در مورد بحث هدفمند کردن یارانهها نیز گفت:باید فاز اول آن به صورت کامل اجرا شود تا جمعبندی روشنی در ارتباط با آن داشته باشیم و بعدا با کمک مجلس فاز دوم آن با توجه به نتایجی که از اجرای فاز اول آن داشتهایم اجرا شود. البته باید در این ارتباط به بحث زیرساختها و توجه به بخش آسیبپذیر جامعه توجه جدی شود.
عارف در مورد بحث مذاکره با آمریکا با بیان اینکه سیاست کلی کشور در این زمینه روشن است به صحبتهای رهبری در نوروز سال 92 در این ارتباط اشاره کرد و گفت: ما مخالف مذاکره نیستیم، ولی این مذاکرات باید در چارچوبی انجام شود که مقام معظم رهبری فرمودند. ما باید از موضع قدرت مذاکره کنیم نه از موضع ضعف و در کنار توجه به منافع ملی خود و حقوق ملی خود در مذاکرات حقوق طرف مقابل را به رسمیت بشناسیم، البته دستگاه دیپلماسی ما نیز باید تقویت شود و از دیپلماتهای کارکشته و کسانی که به قوانین بینالمللی اشراف دارند استفاده کنیم.
عارف در پاسخ به این سوال که شما چرخش اصولگرایان از دولت را چگونه ارزیابی میکنید، گفت: تا چندی پیش جریان اصولگرا با تمام توان پشت سر دولت قرار گرفت و به نظر من در حال حاضر اخلاقی نیست که اصولگرایان دولت را جدا از خود بدانند و اگر ضعفی بوده و اشکالی است باید به این ضعف و اشکال اعتراف کنند.
وی همچنین در مورد حضور هاشمی در انتخابات با بیان اینکه تکلیف این موضوع در چند ساعت آینده مشخص میشود، اظهار کرد: نگاه ما در جریان اصلاحات در ارتباط با انتخابات نگاه اجماعی بوده و ما در موضعگیریهامان سعی کردیم از تجربه سال 84 به خوبی استفاده کنیم؛ چرا که در سال 84 اصلاحطلبان نتوانستند اجماع کنند و چندین کاندیدا از این جریان حضور داشت.
عارف با بیان اینکه من در مورد حضور آقایان خاتمی و هاشمی موضعگیری شفافی داشتم، گفت: این بزرگواران اگر آمدند ما باید به آنها کمک کنیم و چند ساعت آینده این موضوع مشخص میشود و موضع شفاف ما و جریان اصلاحات نیز در این ارتباط بیان میشود.
به گزارش ایسنا،وی همچنین در مورد بحث ولایت فقیه و اینکه اگر اختلافی پیش آید نظر ولایت فقیه را مدنظر قرار میدهید یا نظر خودتان را، گفت: من صددرصد پایبند به ولایت فقیه هستم، نگاه ارزشی به این موضوع دارم و امیدوارم که اختلافنظری پیش نیاید، ولی در صورت وجود آن بعد از بحثهای کارشناسی فصلالخطاب نظر رهبری است.
من به جلیلی رای میدم چون اهل باند بازی نیست، نمیگم حتما رای میاره ولی من حداقل کارمو کردم.
شما هم با تخریب بقیه به دنبال خواستت باش.