آفتابنیوز : آفتاب: سرویس سیاسی - وی سپس به جمع امام جمعه زنجان شیخعلی خاتمی و علمای زنجان رفت. امام جمعه زنجان ضمن خیر مقدم به دکتر روحانی و هئیت همراه گفت باید همه تلاش کنیم تا در انتخابات 24 خرداد حماسه سیاسی را خلق کنیم. دکتر روحانی ضمن تسلیت شهادت امام هادی (ع) و رحلت آیت ا... زینالدین حسینی زنجانی به اهمیت موضوع انتخابات و ضرورت شرکت فعال مردم اشاره کرد و گفت این انتخابات برای مردم ایران و منطقه دارای آثار فوقالعاده است و برای حضور شکوهمند مردم باید همه تلاش کنیم. دکتر روحانی در ادامه در نشست هماندیشی با صنعتگران و فعالان اقتصادی استان در محل اتاق بازرگانی و صنایع و معادن شرکت کرد.
به گزارش آفتاب،رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک سخنانش را با بیان یک پرسش آغاز کرد و گفت: باید ببینیم چرا تولید کشور و از جمله صنعت در حد انتظار فعال نیست. باید کشور خودمان را با کشورهای هم سن و سال خودمان مثل مالزی، ترکیه و کرهجنوبی مقایسه کنیم. البته باید از تلاش دولتهای گذشته قدردانی کنیم. اساس برنامه سوم توسعه افزایش صادرات غیر نفتی بود و یک حرکت خوبی هم در این زمینه به وجود آمد، اما تا رسیدن به مرحله مطلوب فاصله زیادی داریم. باید بدانیم امَالامراض اقتصاد کشور ما دولتی بودن اقتصاد است. ما هنوز در حال و هوای دنیای شرق هستیم. به جز حوزه کشاورزی که دولت تا حدی کنار است، باید دولت در سایر عرصههای تولید هم خود را کنار بکشد. دولت باید تنها هدایت، حمایت و البته نظارت را داشته باشد اما تصدیگری دولت باید در تولید کشور و از جمله در صنعت کاسته شود و حتی از بین برود.
روحانی با اشاره به اینکه با اجرای سیاستهای کلی اصل 44 نور امیدی در دل مردم بوجود آمد، افزود: مقام معظم رهبری آن زمان فرمودند سیاستهای کلی اصل 44 یک انقلاب اقتصادی است. باید به مردم و بخش خصوصی اعتماد کنیم و زمینه را برای فعالیت و رشد آنها محیا نماییم. از مالکیت مهمتر مدیریت است و متأسفانه در این سالها شاهد بودهایم که تصدیگری از حالت دولتی به شبهدولتی تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه دنیای اقتصاد بدون رقابت آزاد و سالم پیشرفت نمیکند، گفت: باید انحصارها را از بین ببریم. یکی از عوامل گرانی همین عدم رقابت آزاد و فعال است. افزایش نقدینگی و کاهش ارزش پول ملی از دلایل دیگر تورم است. اقتصاد اسلامی، اقتصاد آزاد و عادلانه است. اقتصاد دولتی صرفاً برای شرایط ویژه و اضطرار است. بخش خصوص برای سرمایهگذاری امنیت و سود عادلانه میخواهد. اگر موانع را برداریم و پایهها را تقویت کنیم بخش خصوصی استقبال میکند. دولت نباید رقیب بخش خصوصی باشد.
وی در ادامه به اهمیت انتخابات 24 خرداد اشاره کرد و افزود: یک مدیر لایق میتواند به بهبود شرایط کشور کمک کند. انتخاب فرد اصلح در تمام زمینههای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و البته اخلاقی میتواند عامل پیشرفت باشد.
وی با انتقاد از شیوه سفرهای استانی دولت گفت: ای کاش یکی از این سفرهای استانی به گمرکات کشور انجام میشد و موانع ترخیص کالاهای وارداتی از بین میرفت و گمرک به یک انبار بزرگ تبدیل نمیشد. ای کاش یکی از سفرهای استانی هم به پارسه جنوبی میبود که امروز شاهدیم قطر دو برابر سهم ایران از منابع گاز و نفت بهرهبرداری میکند. نباید افتتاح و شروع بهرهبرداری از پروژها به خاطر سفر استانی ماهها در انتظار بماند و مردم مجبور باشند چند ماه صبر کنند تا سفر استانی انجام شود و پروژه به بهرهبرداری برسد.
در بخش خصوصی با دید دقیق نه چهره شاخصی ، نه دست آورد قابل ملاحظه و دفاع نشان داده نمی شود .
{فقط انهایکه برای پیشگیری از فساد وارث ، واقف شدند اگر انقضای زمان مشمول حالشان نگردد ماندگار شدند با ثبت پایمالی حقوق موارد که ، اخلاق نادیده انگاشتند}
آنهایکه دربخش ازاد قوی شدند همه چیز را از داخل به خارج بردند.
بخش خصوصی در ایران در بعضی تداعی می کند : مدرسه غیر انتفاعی نمایش گرا ، بیمارستان خصوصی سهام داران دوملیتی ، کارخانه رها شده با بهانه ، مزرعه زرد صاحب مهاجر شده ، تاجر مهاجر شده
در هر صورت اگر واقعا خواهان اقتصاد سالم هستیم نکات زیر باید مورد توجه قرار گیرد و اراده ای باشد تا برای اعمال آن ضمانت اجرایی داشته باشد.
1- ارائه بیلان اقتصادی تمامی مراکز اقتصادی
2- ارائه برنامه ریزی دقیق و کاربردی اقتصادی
3- فعال شدن رکن چهارم برای نظارت دقیق بر تحولات اتقصادی
4- آزادی جریان اطلاعات اقتصادی و مالی کشور برای انجام سرمایه گذاری.
5-حذف میالیاتهای زائد که ضربه مهلکی به سرمایه و کیفیت کالاها وارد می کند.
6-پرداخت حقوق کارگران به نسبت افزایش قیمتها و تورم
آقای روحانی عزیز! اگر ما نتوانستیم دولتی قوی و اجماعی فراگیر حول توسعه ایجاد نماییم، دلیل بر آن نیست که کل مفاهیم یک حوزه تخصصی را تفسیر به رای نمود و آن را غلط پنداریم!
که گفته است که اقتصاد دولتی مادر بیماری های اقتصاد است! اینکه ما دولتی پاکدامن نداریم، مسئولش تئوریسین های تکامل گرایی که نیستند! شما به راحتی یک تئوری توسعه و از قضای حادثه بهترین و مناسب ترین تئوری حال حاضر برای ایران عزیز را این طور زیر سئوال می برید. بخش خصوصی که توان مالی اندک دارد (در مقایسه با سرمایه گذاری های کلان برای پروژه های بزرگ و قهرمان های ملی) و عامه مردمی که از توان پیش بینی مناسبی برخوردار نیستند و دانش آن ر انیز ندارند و همچنین فقدان نهادهای کارامد مشاوره ای، وجود ضعف در ساختار تصمیم گیری کلان، عدم شفافیت بازارهای اعتباری چون بورس، سرمایه های سرگردان، سیستم مالیاتی فئودال پرور (یا همان پدر پولدار را عشق است و یا اینکه هر چه را می توان با پول خرید)، عدم درک درست مردم و متاسفانه سیاستگذاران از توسعه و سطح رفاه و موارد بسیاری از این دست خصوصی سازی چه!
خصوصی سازی در حال حاضر اشتباه است! خصوصی سازی باید موجب تقویت تولید شود نه راهی برای ایجاد شکاف طبقاتی و عدم اعتماد ملی!
آقای روحانی عزیز! ایران ما در شرایط حاضر امکان تحقق چنین قانونی را ندارد، اگر سال 84 بود می گفتیم تا سال 86 می توان خصوصی سازی را آغاز کرد اما از آنجا که الان سال 92 است، تا 97 نیز حرف خصوصی سازی نزنید که افرادی که انباشت سرمایه دارند، در حال حاضر صلاحیت دستگیری بنگاه های اقتصادی را نداشته و هزاران خسروی پرورش می دهیم.
آقای روحانی هر چند می دانیم و واجب نیز می دانیم که باید به نفع آقای هاشمی کنار بروید، اما خواهش عاجزانه داریم تا زمان انتخابات در مورد مسائل کلان تخصصی شخصا سخنرانی نفرمایید و یا اگر این قصد را دارید همراه با افراد حاذقی چون دکتر نوبخت سفر و سخنرانی داشته باشید.
... و من الله التوفیق