کد خبر: ۱۹۵۰۶۴
تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۸

دستمزد کارگران افغانی چند برابر ایرانی‌ها

چینی هم‌چنین به صنعتی شدن ساختمان‌ها اشاره کرد و گفت: در این ساختمان‌ها کمتر از آجر استفاده می‌شود و کاربرد آن تنها در دیوارکشی کارگاه‌ها و محوطه‌هاست.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: نایب رییس انجمن همگن مصالح ساختمانی خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان گفت: حدود 400 واحد تولید آجر در اصفهان وجود دارد که نزدیک به 20 هزار نفر در آن مشغول به کارند.

به گزارش روابط عمومی خانه صنعت، معدن وتجارت استان اصفهان، رضا چینی با بیان اینکه 20 درصد آجر تولید استان به خارج صادر می‌شود، اظهار کرد: بخش زیادی از صادرات تولیدات کارخانه‌های آجر به عراق صورت می‌گیرد.

وی افزود: آجر نما پلاکی نیز به کشورهای آذربایجان، قزاقستان، حاشیه خلیج فارس و آسیای میانه صادر می‌شود.

نایب رییس انجمن همگن مصالح ساختمانی خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان تصریح کرد: 40 تا 50 درصد تولیدات آجر اصفهان به استان‌های دیگر فرستاده و مابقی در اصفهان مصرف می‌شود.

چینی به تولید آجر نما در اصفهان اشاره کرد و گفت: آجر نما با توجه به کیفیت خوب و امکان جابه‌جایی آسان‌تر و قیمت کمتر نسبت به سایر مصالحی که در نما استفاده می‌شود، آینده خوبی خواهد داشت.

واردات تکنولوژی جدید نیاز به تسهیلات دارد

نایب رییس انجمن همگن مصالح ساختمانی خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان ادامه داد: با توجه به اجرای هدفمندی یارانه‌ها و افزایش قیمت سوخت و هزینه حمل و نقل، قیمت تمام شده آجر در ایران افزایش داشته است.

چینی هم‌چنین به صنعتی شدن ساختمان‌ها اشاره کرد و گفت: در این ساختمان‌ها کمتر از آجر استفاده می‌شود و کاربرد آن تنها در دیوارکشی کارگاه‌ها و محوطه‌هاست.

وی افزود: به این ترتیب قسمت زیادی از محصولات کارخانه‌های آجر بی استفاده می‌ماند که در آینده تعطیلی کارخانه‌های آجر را به دنبال خواهد داشت.

وی بیان کرد: برای حل این معضل باید کارخانه ها به سمت تولید صنعتی بروند و کیفیت تولیدات خود را افزایش دهند. وی ادامه داد: با تغییر تکنولوژی کارخانه ها و استفاده از کوره های جدید، هزینه سوخت کمتر می شود و در نتیجه بر قیمت نهایی محصول اثر می گذارد.

نایب رییس انجمن همگن مصالح ساختمانی خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان اعلام کرد: در حال حاضر حدود 15 واحد تولیدی اصفهان به سمت استفاده از این تکنولوژی پیش رفته‌اند که تعدادی از آنها به تولید رسیده‌اند و استفاده از این تکنولوژی تولید را افزایش می‌دهد.

وی افزود: با توجه به تحریم‌ها و مشکلاتی که برای انتقال وجه به خارج از کشور و دریافت ارز مبادلاتی ایجاد شده است، ورود تکنولوژی جدید با مسائل زیادی روبرو است.

دستمزد کارگران افغانی چند برابر ایرانی‌ها

نایب رییس انجمن همگن مصالح ساختمانی خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان هم‌چنین با اشاره به گران شدن ناگهانی سوخت در فاز اول هدفمندی یارانه‌ها و عدم پرداخت یارانه مورد نظر گفت: با این کار به بازار آجر شوک وارد شد که با بالا رفتن قیمت محصول مساله حل شد.

چینی افزود: در حال حاضر این نگرانی وجود دارد که بازار نتواند افزایش قیمت ناشی از اجرای فاز دوم هدفمندی را تحمل کند.

وی دستورالعمل‌های روزانه گمرک، کمبود نقدینگی واحدها و نبود تسهیلات کم بهره برای تولیدکنندگان را از دیگر مشکلاتی دانست که واحدهای تولیدی آجر با آن روبرو هستند.

این فعال صنعتی با بیان اینکه نیمی از کارگران کارخانه‌های آجر اصفهان تبعه‌های افغان هستند، اظهار کرد: با تغییر قیمت دلار دستمزد آنها چند برابر شد، به طوری که الان در بسیاری موارد حقوق کارگرهای افغانی بیشتر از کارگران ایرانی است، با این وجود به دلیل سخت بودن کار، کارگرهای ایرانی رغبت کمتری برای کار در این بخش نشان می دهند.

بلاتکیلفی طرح جابه جایی کارخانه‌های آجر

نایب رییس انجمن همگن مصالح ساختمانی خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان تاکید کرد: تا زمانی که استراتژی تولید آجر اصفهان تدوین نشده است نمی‌توان به جابه جایی کارخانه‌های آجر اقدام کرد، چراکه بدون توجه به قیمت حامل‌های انرژی و نیز سیاست‌های کلی استان در زمینه حمل و نقل، میزان تولید آجر مشخص نیست و بنابراین نمی‌توان کارخانه‌ای احداث کرد.

وی با اشاره به مصوبه سال 88 دولت برای جابه جایی کارخانه‌های آجر گفت: این مصوبه باعث شده است خدماتی مانند تسهیلات بانکی و خاک مرغوب به این واحدها داده نشود که تعطیلی نزدیک به 15 واحد آجر نمای پلاکی در طول 4سال گذشته را به دنبال داشته است و این در حالی است که دولت همچنان طرح جابجایی را مشخص نکرده است.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه سازمان حفاظت محیط زیست استان تنها به مصوبه استانی برای جابه‌جایی کارخانه‌ها تاکید دارد و اجازه استفاده از آزمایشگاه‌های سنجش آلایندگی را به واحدهای آجر نمی‌دهد.

چینی خاطرنشان کرد: استفاده از سنگ‌های شیل و سوخت گاز می‌تواند تا حد زیادی آلایندگی واحدها را کم کند که این مسئله مستلزم فراهم شدن امکانات برای کاربرد تکنولوژی روز است.

وی تاکید کرد: در صورت به روز شدن تکنولوژی واحدهای آجر، آلایندگی آنها به حد معمول می‌رسد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین