کد خبر: ۱۹۵۹۰
تاریخ انتشار : ۲۶ مهر ۱۳۸۴ - ۱۲:۳۷

ویروسهای رایانه ای از کجا آمده اند ؟

آفتاب‌‌نیوز : هر چند نمونه‌هايي از كدهاي مخرب آلوده‌كننده شبكه‌هاي رايانه‌اي، از جمله كد مخرب موسوم به كريپر، در دهه هفتاد ميلادي ظهور يافتند اما در حقيقت سال ‪ ۱۹۸۲‬و تولد نخستين ويروس آلوده‌كننده رايانه‌هاي شخصي با نام "الك كورنر"، سرآغاز تكامل كدهاي مخرب رايانه‌اي محسوب مي‌شود.

اين ويروس يك برنامه ‪ ۴۰۰‬خطي بود كه توسط يك دانش‌آموز آمريكايي به نام "ريچارد اسكرنتا" نوشته شده و رايانه‌هاي "اپل" را هدف قرار مي‌داد.

پس از ظهور ويروس "الك كورنر"، چندين ويروس رايانه‌اي مشابه ديگر كه همگي رايانه‌هاي شخصي "اپل" را مورد حمله قرار مي‌دادند ظهور پيدا كردند.

با اين وجود سال ‪ ۱۹۸۶‬ميلادي در روند تكامل ويروسهاي رايانه‌اي داراي اهميت دو چندان است. در اين سال ويروس رايانه‌اي "پاكستاني برين" ‬به عنوان نخستين كد مخرب رايانه‌هاي شخصي IBM و ساير رايانه‌هاي شخصي سازگار با  IBM  ظهور پيدا كرد كه مي‌توانست از طريق فلاپي ديسكتهاي ‪ ۳۶۰‬كيلوبايتي از يك رايانه به رايانه ديگر منتقل شود.

اين ويروس با قابليت فعاليت مخفيانه كه امروزه مشخصه اصلي همه ويروسهاست، توانست در زمان خود بسياري از رايانه‌هاي سرتاسر جهان را آلوده كند.

سال ‪ ،۱۹۸۸‬زمان تولد نخستين ويروس اينترنتي جهان است. در آن سال و همزمان با دوران تولد شبكه جهاني اينترنت، ويروسي به نام "موريس"‬ ظهور پيدا كرد كه از برخي حفره‌هاي امنيتي سيستم‌عامل "يونيكس" استفاده مي‌كرد. ويروس "موريس" موفق شد حدود ‪ ۶۰‬هزار رايانه را در سرتاسر جهان آلوده كند.

تا پايان سال ‪ ۱۹۸۹‬در حدود ‪ ۵۶‬ويروس ويژه حمله به رايانه‌هاي شخصي استفاده‌كننده از سيستم‌عامل DOS‬ شركت مايكروسافت شناسايي شده بود كه نگارندگان برخي از آنها تلاش كرده بودند با افزودن قابليت فعاليت مخفيانه، اين ويروسها را از چشمان نرم‌افزارهاي ضد ويروس آن زمان پنهان نگاه دارند.

سال ‪ ۱۹۹۲‬و ظهور ويروس قدرتمند "مايكل انجلو"‪ ،‬سرآغاز پيدايش ويروسهاي چند چهره و خطرناك رايانه‌اي محسوب مي‌شود. در آن سال هكري به نام دارك اونجر، اولين ويروس رايانه‌اي با قابليت تغيير به صدها هزار شكل مختلف را منتشر كرد كه بسياري از نرم‌افزارهاي ضد ويروس آن زمان از شناسايي و پاكسازي اين ويروس ناتوان بودند.

سال ‪ ۱۹۹۲‬به علاوه آغاز پيدايش ويروسهاي رايانه‌اي آلوده‌كننده سيستم‌عامل "ويندوز" شركت مايكروسافت نيز محسوب مي‌شود.

نخستين ويروس "مايكرو" جهان كه كاربران بسته نرم‌افزاري "آفيس" شركت مايكروسافت را هدف قرار مي‌دهند، در سال ‪ ۱۹۹۵‬منتشر شد. مايكرو ويروس "مليسا" در سال ‪ ۱۹۹۹‬يكي از مشهورترين اين قبيل ويروسهاست.

در همان دوران و با شكوفايي اينترنت، نخستين كرمهاي اينترنتي و كدهاي مخرب از انواع ‪" ،HTML‬جاوا اسكريپت" و "اكتيو ايكس" متولد شدند.

سال ‪ ۲۰۰۰‬و پيدايش نخستين ويروسهاي اينترنتي نوشته شده با زبان برنامه‌نويسي "ويژوال بيسيك" با نام "‪ "VBscript‬سبب شد كه مايكرو ويروسها به حاشيه رفته و ويروسهايي كه از ايميل و فايلهاي ضميمه موجود در ايميل‌ها و حفره‌هاي امنيتي سيستم‌عامل "ويندوز" براي گسترش خود استفاده مي‌كردند، اينترنت را به زمينه تاخت و تاز خود بدل كردند.

از خيل گسترده اين ويروسها مي‌توان به نگارشهاي مختلف ويروسهاي "بلستر"، "زوتاب"، "ماي تاب"، "نت اسكاي"، "بگل" و صدها ويروس ديگر اشاره كرد كه هر كدام ده‌ها هزار رايانه را در سرتاسر جهان آلوده كردند.

در حالي كه ويرويسهاي قديمي‌تر اغلب براي انتقال از يك رايانه به رايانه ديگر به ديسكتها و وسايل مشابه وابسته بودند، كرمهاي اينترنتي با تكيه بر گسترش و محبوبيت ايميل و ايرادهاي امنيتي سيستم‌عامل پركاربر "ويندوز"، همه‌گيري‌هاي گسترده‌اي را در ميان كاربران سرتاسر جهان رقم زدند.

امروزه هكرها و نگارندگان ويروسهاي رايانه‌اي با انتشار كدهاي مخرب رايانه‌هاي كاربران را در برابر نفوذ خود آسيب پذير ساخته و كنترل اين رايانه‌ها را به دست مي‌گيرند و يا با انتشار كدهاي مخرب موسوم به "تروجان" به ربايش اطلاعات شخصي كاربران مي‌پردازند.

هم‌اكنون هكرها رايانه‌هاي آلوده شده را بدون اطلاع صاحبان آنها و از راه دور به پايگاه‌هاي ارسال ايميل‌هاي تبليغاتي موسوم به "اسپم" بدل مي‌كنند و كدهاي مخرب موسوم به "اسپاي‌ور" نيز تقريبا ‪ ۸۰‬درصد از رايانه‌هاي شخصي و يا تجاري جهان را آلوده كرده‌اند. 

با روند فعلي و فراتر رفتن مرزهاي اينترنت از رايانه‌ها به تجهيزات الكترونيكي نظير تلويزيون و حتي خودروهاي شخصي، كارشناسان عقيده دارند ويروسهاي اينترنتي همچنان به تكامل خود ادامه خواهند داد و كاربران همواره شاهد ظهور نسلهاي جديد اين كدهاي مخرب خواهند بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۹ - ۱۳۸۹/۰۱/۲۵
0
0
خوب است
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین