وی ادامه داد: سقف و دیوارههای این سراها از چوب هستند که در کنار آن انبارهای مواد قابل اشتعال نیز بر خطرپذیری این اماکن افزوده است.
جعفری با اشاره به آتشسوزی سراهای مصلی مشهد، تصریح کرد: در سرای شاهرودیها به دلیل وجود سقف و سایبان چوبی و همچنین نبود تجهیزات ایمنی و اطفای حریق، به محض آتشسوزی در عرض پنج دقیقه حریق به کل مکان سرایت کرد.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد با بیان اینکه در سالهای گذشته بیش از دهها بار کارشناسان آتشنشانی از سرای شاهرودیها بازدید به عمل آوردند و اخطارهای لازم را به منظور رفع موارد ناایمن گزارش دادهاند اما اقدامی صورت نگرفته است یادآور شد: اطراف این سراها، خانههای قدیمی و مسکونی وجود دارد که در صورت وقوع حادثه، حریق به راحتی به این اماکن سرایت میکند.
عملیات سازمان آتشنشانی مشهد از مرز 9 هزار گذشت
وی تعداد عملیاتهای انجام گرفته در سال گذشته را 9 هزار عملیات عنوان کرد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر شهروندان نسبت به اقدامات و امداد آتشنشانی در بحث حوادث آگاهی بیشتری پیدا کردهاند و درکنار آن تجهیزات و توان نیروها در این بخش افزایش یافته است.
جعفری محبوس شدن در آسانسور، گیرکردن حلقه انگشتری و همچنین محبوس شدن در منزل از بیشترین علل امداد و نجات آتشنشانی دانست و عنوان کرد: در گذشته تنها سه ایستگاه آتشنشانی در مشهد بحث امداد و نجات را انجام میداد اما این تعداد در حال حاضر به 39 ایستگاه افزایش پیدا کرده است.
جعفری بر نصب شیرهای هیدارنت در تمام سطح شهر مشهد تاکید کرد و گفت: براساس استاندارد تعیین شده بسته به تعداد جمعیت، نوع کاربری و ... شیرهای هیدارنت به منظور آبگیری خودروهای آتشنشانی در فاصلهای مشخص از هم در شهر نصب شود که این استاندارد در کشور ژاپن هر 90 متر یک شیر است.
وی افزود: یکی از معضلات کشور ما در زمان حریق، نبود آب است که این خود تبعات بعد و خسارتهای جبران ناپذیری را به دنبال دارد.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد بیان کرد: استانداردهای نصب شیرهای هیدارنت در کشور ما به درستی رعایت نمیشود به طوری که در منطقه پنجراه در زمان حریق سرای شاهرودیها حتی یک شیر هیدارنت هم وجود نداشت و به دلیل این مشکل خودروهای اطفای حریق مجبور به آبگیری از دیگر مناطق بودند.
به گزارش ایسنا،جعفری گفت: تاکنون 450 شیر هیدارنت در شهر مشهد نصب شده، اما شهر مشهد به دلیل موقعیت خاص خود به چهار هزار شیر دیگر نیاز دارد.
به گفته وی، متولی نصب شیرهای هیدارنت به اتصالات آب سازمان آب و فاضلاب مشهد است و به طور میانگین خریداری و نصب هر شیر 10 میلیون تومان هزینه دارد.