کد خبر: ۱۹۶۳۳۶
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۳۹۲ - ۲۰:۴۴

روحانی: نمی‌شود در رسانه‌ها با آبروی مردم بازی کرد

حسن روحانی با بیان اینکه "تا اقتصاد ما دولتی است و انحصار وجود دارد، نمی‌توان برنامه‌ها را عملیاتی کرد"، گفت: اگر می‌خواهیم با کشورهایی مانند ترکیه، مالزی و کره جنوبی، رقابت کنیم و لااقل به آنها برسیم، باید تحول و انقلاب واقعی در اقتصاد بوجود بیاوریم.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در گفت‌وگوی تلویزیونی خود در شبکه چهار سیما، درباره وظایف و اختیارات رییس‌جمهور در قانون اساسی اظهار کرد:‌ بی‌تردید قانون اساسی میثاق ملی میان ملت و دولت است و حیطه وظایف و اختیارات در تناسب بین دولت و ملت را قانون مشخص کرده است.

وی تصریح کرد: درباره قانون اساسی، رییس‌جمهور وظیفه مشخصی دارد و موظف و مکلف است که قانون اساسی را اجرا کند و نحوه اجرا نیز این است که آنجایی که امکان دارد به صورت مستقیم عمل کند و در جاهایی که نیاز است، لوایح و طرح‌هایی را ارائه کند تا در مجلس شورای اسلامی به قانون تبدیل شود.

این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری خاطرنشان کرد: جای تاسف است که بخش مهمی از قانون اساسی بویژه فصل سوم آن که حقوق ملت را تبیین می‌کند در مقام عمل هنوز به مرحله عملیاتی درنیامده است و تا زمانی که فصل سوم قانون اساسی اجرایی نشود، می‌توان گفت این میثاق جنبه عملی کامل پیدا نکرده است.

روحانی در ادامه درباره ارزیابی خود از اجرای فاز اول هدفمندی یارانه‌ها و نقاط قوت و ضعف این قانون اظهار کرد: سالیان دراز دولت‌ها به دنبال این بودند که به این موضوع جامه عمل بپوشانند، حتی مجلس از برنامه دوم و سوم بر این موضوع تاکید کرده بود که دولت‌ها به دنبال هدفمند کردن یارانه‌ها باشند که نهایتا در این زمینه با ارائه لایحه‌ای به مجلس به قانون تبدیل شده و قابلیت اجرایی پیدا کرد.

وی تاکید کرد: معتقدم یارانه‌ها هنوز هم هدفمند نشده است و متاسفانه فاز اول ناقص و در برخی موارد توأم با تخلف اجرایی و عملیاتی شد. اجرای هدفمندی یارانه‌ها با این شیوه، ارزش پول ملی را کاهش و نقدینگی را افزایش داده است. هدفمندی یارانه‌ها باید در مجموعه مقررات اقتصادی دیده می‌شد اما امروز مشکل اساسی مردم در زمینه اقتصاد ایجاد شده است و بر این اساس معتقدم که مردم زندگی خود را با پولی که از یارانه‌ها دریافت می‌کنند تنظیم کرده‌اند؛ بنابراین باید این مساله تداوم یابد و در کنار آن سعی شود که جلوی تورم افسارگسیخته گرفته شود.

روحانی همچنین با بیان اینکه "30 درصد بخش تولید از هدفمندی یارانه‌ها پرداخت نشد"، گفت: در این بخش دو تخلف بزرگ صورت گرفت؛ نخست اینکه بنا بود 30 درصد به بخش تولید پرداخت شود که انجام نشد و دوم اینکه مقرر شده بود این پول از محل افزایش حامل‌های انرژی تامین شود که متاسفانه برخلاف قانون از سایر منابع برداشت شد. بنابراین باید تخلفات اصلاح و حتی در بخش یارانه‌ها به تولید، صنعت نیز مورد توجه قرار گیرد.

وی در برابر پرسشی مبنی بر اینکه "در دولت خود چه مدل و الگویی در بخش سیاست خارجی درباره منافع جمهوری اسلامی ایران در نظر دارید؟" پاسخ داد: سیاست داخلی و خارجی از یک اصل مهم پیروی می‌کند و آن، اصل هویت و منافع آن کشور است. البته در سیاست خارجی شرایط ویژه‌ای به وجود می‌آید که باید ببینیم دنیا چگونه است. بعضا دنیا را حق و باطل در نظر می‌گیرند که در آن روزگاری می‌رسد که حق بر باطل پیروز می‌شود اما نکته مهم این است که باید بین آرمان‌ها و منافع تمییز قائل شد و منافع به گونه‌ای تعریف شود که آرمان‌ها نیز در آن قرار گیرد.

این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: به عنوان نمونه در شورای امنیت سازمان ملل آنهایی حق وتو دارند که قدرتشان - مخصوصا قدرت نظامی - بیشتر است و در واقع آنهایی حق وتو دارند که قدرت هسته‌یی را در اختیار دارند. بنابراین باید قدرت ملی را افزایش دهیم تا در سیاست خارجی منافع خود را تامین کنیم. با شعار نمی‌توانیم در جهان سیاست گام برداریم.

روحانی تصریح کرد: امروزه تحولاتی که در سطح جهان اتفاق می‌افتد، همگان معتقدند که باید با ابزار و آمادگی کامل به دنبال حفظ منافع ملی خود یا قدرت ملی بیشتر بود؛ البته مقصود قدرت نظامی نیست بلکه باید از قدرت نرم و هوشمند استفاده کرد.

وی همچنین درباره سرنوشت طرح مسکن مهر در برنامه دولت خود گفت: اصل ساخت مسکن مهر، ایجاد مسکن ارزان بود. در حال حاضر جمعیت بسیار زیادی در کشور ما دارای خانه نیستند و آمارها نشان می‌دهد که 2.2 میلیون مسکن مورد نیاز است، لذا معتقدم اصل ایده مسکن مهر خوب بود اما عددی که برای آن در نظر گرفته شده کم بود. در طرح مسکن مهر گفتند ظرف 10 سال 200 هزار واحد مسکونی ساخته شود در حالیکه به یکباره به 1.5 میلیون افزایش یافت و بودجه و منابع کفاف کار را نکرد.

این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری درباره راهکار پیشنهادی خود برای کاهش آمار آسیب‌های اجتماعی مانند طلاق و اعتیاد نیز تاکید کرد: آمار طلاق در کشور بسیار نگران‌کننده است و آثار بسیار خطرناکی را در جامعه بر جای گذاشته است و مشاهده می‌کنیم که این آمار 60 درصد رشد داشته است. حتی اعتیاد از مقوله‌هایی است که خود سبب طلاق می‌شود؛ بنابراین باید نه تنها فرهنگ‌سازی صورت گیرد بلکه از پایه و بنیان و از طریق برنامه‌های منسجم اقتصادی، حقوقی، قانونی و امنیتی سعی کرد که مشکلات موجود در این زمینه را برطرف کرد.

روحانی در بخش دیگری از صحبتهای خود، درباره اینکه آیا در کابینه خود از افرادی که با وی اختلاف سلیقه دارند اما دارای تخصص هم هستند، استفاده خواهد کرد یا خیر؟ گفت: تیمی که در کابینه باید فعالیت کند، نیازمند هماهنگی بیشتری هستند. بر این اساس ممکن است نقدهایی هم وجود داشته باشد اما این نقدها می‌تواند سازنده باشد. متاسفانه در سال‌های اخیر شاهد بودیم که در هیات وزیران نیز جو دموکراتیک و آزادی وجود نداشت و حتی به خاطر یک اختلاف کوچک، وزرا جابجا شدند؛ در حالیکه هرکس تخصص دارد و شایسته‌سالار است باید مورد استفاده قرار گیرد.

وی ابراز عقیده کرد: برای هشت سال اخیر، اصطلاح اتوبوسی نیز می‌تواند مطرح باشد؛ اتوبوسی رفتند و آمدند. بنده با این کار مخالف هستم، چراکه معتقدم باید از شایستگان استفاده کرد. شایسته منتقد، بهتری از شایسته‌ای است که نقد خود را پنهان می‌کند.

این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری در ادامه درباره اجرای سیاست‌های اصل 44 و آسیب‌شناسی این مساله اظهار کرد: سیاست‌های اصل 44 حاصل یک فرآیند بود که اصل آن در دولت اصلاحات مطرح شد و سپس در مجمع تشخیص مصلحت نظام، آقای هاشمی هم در این زمینه کمک شایانی کرد و نهایتا سیاست‌ها تدوین شد و نه تنها رهبری امضا و حمایت کردند، بلکه به مرحله اجرا نیز درآمد.

روحانی با بیان اینکه "تا اقتصاد ما دولتی است و انحصار وجود دارد، نمی‌توان برنامه‌ها را عملیاتی کرد"، گفت: اگر می‌خواهیم با کشورهایی مانند ترکیه، مالزی و کره جنوبی، رقابت کنیم و لااقل به آنها برسیم، باید تحول و انقلاب واقعی در اقتصاد بوجود بیاوریم.

وی در برابر این پرسش که "آیا در دولت خود پیگیری حقوق هسته‌یی را مورد توجه قرار خواهید داد تا تحریم‌ها برطرف شود؟" گفت: برای اصل فن‌آوری هسته‌یی بسیار زحمت کشیده شده است و کار آن از سال 67 آغاز شد. البته منظورم از فن‌آوری هسته‌یی، غنی‌سازی است. ما در دولت سازندگی تقریبا فن‌آوری را بدست آوردیم و آماده بود و در دولت اصلاحات نیز تقریبا کامل شد. اولین بار غنی‌سازی با یک عدد در سانتریفیوژ در تابستان 81 انجام شد و سپس مراحل پیشرفت کار ادامه داشت. در پاییز 83 و سپس در فروردین 84 نیز کار در اصفهان و بندرعباس دنبال شد و تقریبا به کمال نزدیک شد.

دبیر پیشین شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: در این مدت‌ تلاش این بود که صلح‌آمیز بودن فن‌آوری هسته‌یی اثبات شود و از سوی دیگر بگوییم که آمریکا دروغ می‌گوید. در آذرماه سال 83 شورای حکام به اتفاق آرا رای داد که فن‌آوری هسته‌یی ایران انحرافی نداشته و صلح‌آمیز است. امروز که پرونده ایران در شورای امنیت است و دشمن در واقع دست بالاتر را دارد، باید تلاش بیشتری انجام دهیم.

رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از صحبتهای خود، درباره مساله مطبوعات، رسانه‌ها و فضای مجازی، به بخشی از برنامه‌های خود اشاره کرد و با بیان اینکه "پهنای باند اینترنت در کشور، در شأن ملت ما نیست"، افزود: رسانه‌ها در کشور ما تعدد دارد اما تنوع ندارد. مطبوعات باید در چارچوب عمل کنند و نمی‌شود در رسانه‌ها با آبروی مردم بازی کرد.

روحانی در ادامه صحبتهایش، به راهکارهای عملیاتی دولت احتمالی خود برای تامین نیازهای بخش کشاورزی، پیگیری صنعت بیمه، دسترسی آزاد به اطلاعات برای همگان و ... نیز اشاره کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین