آفتابنیوز : آفتاب: حسین رمضانی در گفتوگو با ایسنا، دربارهی دلیل استاندارد نکردن هتلهای استان با وجود آغاز شدن اجرای طرح استانداردسازی از سه سال پیش در هتلهای کشور، ادامه داد: درآمد هتلداران در این استان بسیار کم است. روزانه زائران زیادی از مرز عبور میکنند، ولی بهنظر میرسد استان ایلام فقط به گذرگاه مسافران و گردشگران مذهبی تبدیل شده است، چون هیچ مسافری حتا برای یک شب هم در این استان اقامت نمیکند.
وی بیان کرد: از حدود 100 اتوبوسی که روزانه از این مسیر میگذرند، حتا دو اتوبوس هم در استان اقامت ندارند، ما فقط زبالههای مسافران را از سطح خیابان جمعآوری میکنیم. بنابراین هتلها هیچ گردشگری ندارند که بخواهند خود را به درجهی استاندارد برسانند.
او با تأکید بر لزوم وجود یک برنامهریزی جدی برای برطرف شدن این مشکل در استان ایلام، اظهار کرد: باید ورود و خروج اتوبوسهای زائران از این منطقه بهگونهای تنظیم شود که آنها شب به این استان برسند و بتوانند از هتلها استفاده کنند تا مراکز اقامتی ایلام نیز از این وضعیت خارج شوند.
وی دربارهی حضور گردشگران داخلی در استان ایلام و استفادهی آنها از هتلهای این استان، با اشاره به اینکه گردشگر داخلی زیادی به این استان وارد نمیشود، گفت: با توجه به مهماندوستی ایلامیها، مردم بیشتر مهمانان را به خانه میبرند. از سوی دیگر، براساس آمار موثقی که بهدست آوردهایم، حدود 300 خوابگاه و مهمانسرای دولتی در این استان وجود دارد و مردم معمولا از آنها استفاده میکنند، بنابراین دیگر جایی برای هتلها باقی نمیماند.
رمضانی افزود: استان ایلام حدود 10 هتل دارد که برخی از آنها بهدلیل درآمد کم، تغییر کاربری داده و برخی دیگر نیز به حالت تعلیق درآمدهاند. دربارهی این وضعیت، جلسات و صحبتهایی با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری شده است، اما هنوز هیچ پاسخی از آنها نگرفتهایم.