کد خبر: ۱۹۶۴۰۲
تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۹:۴۶

جمع‌بندی کاندیداها در پایان بخش اول مناظره سوم

در پایان بخش اول مناظره روز سوم، کاندیداها برای لحظات یا دقایقی که از فرصتشان باقی مانده بود، جمع‌بندی کوتاهی ارائه کردند و البته ولایتی تمام فرصت خود را در دفاع از خود استفاده کرده بود.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: به گزارش ایسنا، جمع‌بندی کاندیداها به ترتیب بدین شرح است:

جلیلی: حوزه سیاست خارجه حوزه اندیشه است که باید بر اساس اسلام ناب این گفت‌وگو را با سازوکار و مدیریت مقتدر و قوی دنبال کنیم. مدیریتی هوشمند که این گفتمان را باور داشته باشد آن را به نتیجه برسد. اگر نتوانیم این کار را انجام دهیم دچار ضعف خواهیم شد و دولت مقتدری که بتواند به خصوص در عرصه سیاست خارجی عمل کند را نخواهیم داشت. این بحثی اساسی است آقای ولایتی پرسش من را پاسخ ندادند که چرا پس از هفت سال با گفت‌وگوهای انتقادی این گونه برخورد شد و پس از آن تحریم‌هایی مانند داماتو انجام شد و بعد شاهد بودیم حتی وزرا هم به ایران نروند و برای رییس جمهور وقت حکم جلب صادر کردند.

غرضی: سیاست خارجی انعکاس استعداد داخلی است از وقت بزرگان استفاده کردم و این بحث را جا انداختم. این بحث که یاد گرفتم این گونه است که اگر استعداد داخلی فزون شود سیاست خارجی درست می‌شود. همان طور که اگر شبکه‌های زیربنایی نداشته باشیم سیاست خارجی چیزهای دیگر است. من تمام عمرم را صرف این کارها کردم دائم به سراغ این رفتم که کاری انجام شود و خدارا شکر که بسیار خوب اثر کرد اگر مردم به من رای دهند برنامه من باز هم بر انسجام داخلی استوار است اینجا بحثی راجع به بزرگان و اقوام مختلف مطرح می کنند اعلام کرده‌ام اگر مردم به رای من دهند استاندار هر استان مردم آن استان انتخاب کنند این تحول بسیار بزرگی است باید آن را قبول کنیم و از همکارانم نیز خواهش می کنم به این مسئله رای دادند کشور را یک گام به جلو ببریم.

قالیباف: در حوزه سیاست خارجی معتقدم انسجام داخلی اساس کار است. در حوزه اقتصادی نیز همبستگی باید باشد چه بخواهیم مقاومت کنیم، چه بخواهیم مذاکره کنیم و چه بخواهیم رقابت کنیم، نیازمندیم که در حوزه دیپلماسی وقتی که بین دو دولت، بین دو نگاه و دو تفکر با هم حرف بزنیم. اینجا مبنا و جنس بحث، قدرت است. لذا هرچه قدرت ملی ما بالاتر باشد در حوزه دیپلماسی قوی‌تر هستیم؛ البته اگر دیپلماسی هم بتواند توان ملی ما را افزایش دهد باید از این فرصت‌ها به درستی استفاده کنیم، این را هم باید بدانیم که هیچوقت ملت ما در تاریخش نشان داده که عزت خود را فدای هیچ چیزی نکرده است؛ نه اقتصادی و نه مادی.

حدادعادل: تاکید می‌کنم که در انتخابات نه خودم باید سیاه‌نمایی کنم و نه هیچ کاندیدا‌ی دیگری. اینکه مشکلات داریم حرفی نیست اما اگر اسم دولت فعلی را زمستان بگذاریم و قول دهیم بهار می‌شود در زمستان صحبت از ناامیدی کنیم که این جفا به ملت و انقلاب است. مشکلات وجود دارد اما دستاوردهای زیادی هم در بخش‌های مختلف به دست آمده است. در حوزه‌های علمی و... دستاوردهای خوبی حاصل شده است اینکه آقای روحانی گفت سانتریفیوژ نچرخد این بهتر است یا کارخانه‌ها بچرخند.

‌در این بین مرتضی حیدری تذکر داد که در زمان مشخص میکرفون وی قطع می‌شود اما میکروفون قطع نشد و وی برای لحظاتی به سخنان خود ادامه داد.

حدادعادل ادامه داد: من می‌گویم مساله، سانتریفیوژ نیست بلکه مساله استقلال است.

روحانی: باید کشور را به گونه‌ای اداره کنیم که همه چیز را با هم ببنیم. اگر کارخانه‌ها بخوابند، مساله استقلال کشور مطرح می‌شود. اگر مردم دچار مشکلات اقتصادی شود عزت آنها زیر سوال می‌رود باید منافع ملی را ببینیم من گفته‌ام خیلی خوب است که سانتریفیوژها بچرخد اما به شرط اینکه صنعت،‌اقتصاد و زندگی مردم هم بچرخد. عده‌ای که پیش‌بینی‌هایشان درباره شورای امنیت وسازمان ملل غلط درآمد در واقع نتوانستند مسائل بین‌المللی را بشناسند شرایط امروز ما بسیار حساس است و کسانی که تجربه دارند و دنیا را می‌شناسند و می‌توانند با مذاکره و منطق پیش روند باید دیپلماسی هسته‌یی را به دست بگیرند برای حل و فصل مسائل بین‌المللی باید قدرت داخلی خود را تقویت کنیم تقویت قدرت داخلی به وسیله ایجاد یک دولت فراجناحی است که می‌تواند از همه نیرو‌های کارشناس استفاده کند قدرت ملی به وسیله دادن آزادی بیان به مردم فراهم می‌شود قدرت ملی به وسیله حضور همه مردم در همه زمینه‌های محقق می‌شود باید اول قدرت ملی خود را بسازیم و سپس با تدبیر با دنیا سخن بگویم مگر کشور از جنگ خارج نشد و مگر فرصت برای دانشمندان هسته‌یی فراهم نشد می توان از این تجربه‌ها استفاده کرد و فرصت لازم را به وسیله مذاکره واقعی فراهم کرد باید مسئله و راه حل‌های آن را بشناسیم سیاست خارجی برای ما بسیاری مهم است و باید قدرت در دست بگیرند که تجربه لازم را برای حل و فصل مسائل هسته‌یی داشته باشند تا بتوانند مشکلات مردم را حل کنند.

رضایی: در این جلسه مشخص شد سه نفر از دوستان که قبلا ائتلاف کرده بودند، اختلاف نظرهای جدی دارند. همچنین اکثر دوستان ما در گذشته مانده‌اند. گذشته برای درس گرفتن خیلی خوب است اما با توجه به اینکه شرایط کشور به کلی تغییر کرده است و حتی نسبت به سال 88 نیز عوض شده است، ماندن در مسائل گذشته جز گرفتن وقت ملت ایران، نتیجه دیگری ندارد. به این نقطه باید برگشت که باید مبدأ جدید و ایرانی سیاسی دوباره‌ای را با هم طراحی و پی‌ریزی کنیم. به طوری که سیاست داخلی و خارجی باید هدفمند باشد. برنامه ما این است که سیاست داخلی و خارجی دو هدف جدی بهبود زندگی مردم و گسترش نفوذ فرهنگی، اقتصادی ایران در کنار گسترش فعلی سیاسی را دنبال کند.

عمدتا در حوزه سیاست خارجی در سیاست جهادی موفق بوده‌ایم. یعنی در بین سوریه، حزب‌الله و لبنان کل ارتباط ما با اروپا و یا روسیه چقدر است. روابطی درست شده اما این روابط قادر نیست که ما را به عنوان بازیگر حتی در منطقه جای دهد. اینکه این چهار کشور هم با ما هستند، از آثار جنگ، انقلاب و دفاع مقدس است. بنابراین اگر بخش جهادی سیاست خارجی را از سیاستمان جدا کنیم، چه چیزی در سیاست خارجی باقی می‌ماند. تغییر جدی و اساسی باید صورت گیرد. براین پایه که سیاستمان را هدفمند کنیم. برای چه می‌خواهیم سفارت و روابط خارجی داشته باشیم. مساله دیگر این است که باید موضوع هسته‌یی را از حالت فرسایشی بیرون بیاوریم. اینکه تنها مرتبط مذاکره می‌کنیم که به تعبیر آقای ولایتی فلسفه است و آقای جلیلی هم می‌گوید که فکر و اندیشه انجام می‌شود.

نقد این مذاکرات این است که باید مذاکرات زودتر به نتیجه برسد. مگر می‌توان کشور رابا شعار دادن معطل کنیم و وقت ملت و نظام را بگیریم. آنها از ما زمان می‌گیرند که اثر تحریم‌ها بیشتر شود، بعد ما نام این را مقاومت می‌گذاریم؟ معلوم است که نماینده آمریکا در گوش انگلیس می‌گوید که چه کاری را انجام ندهد چون مذاکرات به تنهایی کافی نیست. آقای جلیلی پاسخ نداد که اگر مذاکرات به دور چندم کشیده شد و با توجه به اینکه آنها از اثر تحریم در داخل کشور آگاهند چه کاری می‌خواهند انجام بدهند. در مذاکرات بغداد به دلیل انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اوباما آماده دادن حداقل امتیازی بود. از این رو ما می‌توانستیم از طرف مقابلمان امتیاز بگیریم. مذاکرات بغداد فرصت خوبی بود. این نشان می‌دهد که اشکالات فنی، اشکالات تاکتیکی و تکنیکی وجود دارد که باید صادقانه همه اینها را حل و فصل کنیم.

البته زحماتی کشیده شده و پیشرفت‌هایی در همه دولت‌ها حاصل شده و نباید سیاه‌نمایی کرد اما ما می‌خواهیم سیاه‌زدایی کنیم و بگوییم که اشکالات کجا بوده، اینها را مشخص کنیم تا انشاالله در دولت آینده این موارد برطرف شود، لذا صداقت ابزار نجات ماست.

عارف: من خود ار در قبال همه اقشار و اقوام، معلمان، رانندگان، دانشجویان، کارمندان، کارگران، کشاورزان، صنعتگران متعهد می‌دانم و امیدوارم در دولت آینده به مشکلات مرتبط با زندگی مردم رسیدگی و به منزلت و جایگاه آنان توجه شود و با همدلی و همکاری به نتیجه برسیم و ایرانی آباد شاهد باشیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین