کد خبر: ۱۹۶۷۸۸
تاریخ انتشار : ۲۰ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۷
نماینده فرهنگی حداد عادل (مشروح):

اگر دولت احمدی‌نژاد ولایت‌مدار بود، نظرات رهبری درباره تولید کاغذ داخلی روی زمین نمی‌ماند

نماینده فرهنگی غلامعلی حدادعادل گفت: اگر دولت فعلی ولایتمدار است و ادعای آن را دارد، جا داشت فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر رفع مشکل کاغذ با توجه به تولید داخلی آن تاکنون به روی زمین نمی‌ماند.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: نشست نمایندگان فرهنگی غلامعلی حدادعادل، صبح امروز دوشنبه 20 خرداد و به منظور تشریح برنامه‌های فرهنگی این کاندیدا برگزار شد.

به گزارش مهر،در این نشست، محسن پرویز اظهار داشت: حرکت فرهنگی را آقای حدادعادل از همین الان آغاز کرده است و اگر در رفتار انتخاباتی او دقت داشته باشیم، به راحتی می‌توانیم برنامه‌های فرهنگی او را در این رفتار ببینیم ایشان بر اساس یک احساس وظیفه وارد صحنه انتخابات شدند و این با کلیاتی که بقیه نامزدها در این زمینه گفته‌اند، متفاوت است. وقتی بر مبنای حس وظیفه کاری می‌کنیم دیگر اهمیت حیاتی ندارد که برنده میدان هم باشیم یا نه. اگر واقعا احساس تکلیف می‌کنیم وارد صحنه می‌شویم و خودمان را عرضه می‌کنیم اگر مردم پذیرفتند که بار مسئولیت بر دوش ما است و گرنه، به هر راه و مسیری تمسک نمی‌کنیم که برنده باشیم.

حداد با کسی بده بستان ندارد

وی ادامه داد: دوستان همراه با آقای حدادعادل همگی همین حس را دارند و هیچ بده و بستانی میان آنها و آقای حداد نبوده و نیست. من بعد از مناظره‌های انتخاباتی حس کردم که تقریبا بهترین انتخاب ممکن از طرف من در حال رخ دادن است و خوشحالم که همراه کسی شدم که بدون در نظر گرفتن اینکه حرفش باعث ریزش آرائش می‌شود یا نه، به دفاع از ارزش‌های انقلاب توأم با واقع‌بینی پرداخت.

مصوبات اجرا نشده در حوزه نشر فراوان است

معاون فرهنگی اسبق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در نگاه فرهنگی کلان ما ضمن گرامیداشت اتفاقات مثبتی که در حوزه فرهنگ در کشور در سال‌های گذشته رخ داده رعایت قانون و پایبندی به اجرای مصوبات قانونی، اصل نخست است. ما در حوزه فرهنگ مصوباتی داریم که به آنها عمل نشده است، مثلا در آموزش و پرورش طرح تحول تصویب شده و در شورای عالی آموزش و پرورش نیز رأی به تصویب آن داده شده است، اما هنوز کامل به آن جنبه عمل داده نشده است. در حوزه کتاب هم ضوابطی داریم که شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب کرده ولی گاهی این مصوبات در حد یک عبارت برای ما باقی مانده و بدون بررسی جزئیات و نگاه کارشناسانه به آنها تنها یکی دو جمله در مورد آنها صحبت شده است.

وی ادامه داد: در حوزه نشر و ضوابط انتشار کتاب شاهد برخی فعالیت‌های ایجابی هستیم. به نظر من بخش عمده مشکلات ما در عرصه نشر مربوط به پس از تولید کتاب است و متاسفانه به آن کمتر اندیشیده‌ایم و فکر نمی‌کنم به همین خاطر ارزیابی درستی نسبت به مشکلات این عرصه داشته باشیم. به نرر من تاثیرسازی سیاست و تبلیغات منجر شده در نشر به دنبال نشانی غلط برویم در حالیکه در مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی راه درست اشاره شده است.

پرویز تصریح کرد: در عرصه نشر دو عامل را برای ارتقاء فرهنگی باید در نظر گرفت، تعداد عناوین و شمارگان که نمایش دهنده فضای نشر و مخطبان کتاب است. هر چه تعداد عناوین بیشتر باشد به معنی آن است که فضای باز بیشتری برای تالیف وجود دارد و سلیقه‌ها و اندیشه‌های متعددی هم به دنبال آن از آنها استفاده خواهد کرد. همین موضوع در مورد رسانه‌ها نیز صادق است، اما در بخش شمارگان کاهش آن به معنی آن است که ما در عرضه کتاب نقاط ضعف فراوان داریم از این موضوع هم در بخش فروش، هم در بخش توزیع و هم در بخش به امانت سپردن کتاب مصداق دارد.

حداد عادل می‌داند چه راهی را برود

نماینده فرهنگی حدادعادل در ادامه با اشاره به روند صعودی انتشار تعداد عناوین کتاب پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: این روند صعودی در تمامی دولت‌های مختلف حتی در زمان جنگ تحمیلی هم وجود داشته است و این به معنی آن است که انقلاب اسلامی به دنبال گسترش آزادی اندیشه بوده است اما در بخش شمارگان هم صعود را دیده ایم و هم نزول را و این به معنی آن است که این عرصه چالش‌ها و مشکلات مشخصی دارد که راه حل برای آنها در برنامه آقای حداد اندیشیده شده است و می‌دانیم که چه مسیری را اگر برویم، تا چه اندازه مشکلات حل خواهد شد و امیدواریم که به امید خدا این فعالیت‌ها در دولت آینده عملیاتی شود.

وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در مورد برنامه‌های عملیاتی و جزئی دولت حدادعادل در حوزه نشر گفت: برنامه‌های ما در تبلیغات معمولا کلان ارائه می‌شود اما جزئیات آن نیز ساماندهی شده است و کیف من در همین جلسه حداقل یکصد ورق کاغذ وجود دارد که چالش‌های بخش‌های مختلف فرهنگی بر روی آن درج شده است من مشکلات عرصه فرهنگ به ویژه در عرصه نشر را صرفا متوجه معاونت فرهنگی وزارت ارشاد نمی‌دانم و باید همه بخش‌های فرهنگی را در آن دخیل بدانیم.

پرویز ادامه داد: ما در کشور نویسندگان انگشت شماری دارریم که صرفا با درآمد حاصل از نوشتن ارتزاق کنند. دلیل این موضوع شمارگان پایین کتاب است. در نتیجه اگر بتوانیم این مشکل را حل کنیم می‌توان فضایی ساخت که شغل اصلی برخی از افراد نوشتن باشد.

مشتری کتاب باید مراکزی باشند که مخاطب انبوه دارند

برای حل مشکل شمارگان راه‌های حل‌های گوناگونی وجود دارد یکی از آنها این است که مشتریان کتاب را مراکزی قرار دهیم که از بودجه عمومی ارتزاق می‌کنند مثلا نهاد کتابخانه‌ها و آموزش و پرورش. اگر آموزش و پرورش این احتمال را داشته باشد که تمام مدارسش کتابخانه داشته باشند و با شمارگان بالایی برای آنها کتاب خریداری کنند می‌شود بخشی از این مشکلات را حل کرد. البته مشکلات جزئی در عدالت و خرید کتاب و یا خرید از آثار برگزیده جشنواره‌های ادبی هم هست. باید بدانیم که قانون این گونه برخوردها را منع کرده و اساسا چنین برخوردهایی قابل قبول نیست و نباید هم رخ بدهد و اگر چنین اتفاقاتی را شاهدیم قطعا باید برای آن به فکر ضابطه مندی باشیم.

وی در بخش دیگری از این نشست با اشاره به مشکلات کاغذ گفت: اگر پس از فرمایشات مقام معظم رهبری در این زمینه به فکر حل این مساله افتاده بودیم و برنامه‌هایی که قبل از این برای این موضوع اندیشیده شده بود، اجرایی شده بود امروز شاهد مشکلات بوجود آمده در رشته کاغذ نبودیم کمااینکه باور دارم در صورت اهتمام دولت مسائل کاغذ حل شدنی است و اگر این مشکل حل شده بود امروزه سیستم تولید داخلی ما کفاف نشر کشور را می‌داد.

یارانه کاغذ را دولت هر سال کمتر از سال قبل کرد

پرویز ادامه داد: اگر سیستم جایگزین یارانه نشر توسط دولت به دقت اعمال شده بود امروز شاهد چنین مشکلاتی در حوزه کاغذ نبودیم وقتی که ما به کاغذ یارانه می‌دهیم فضای ایجاد شده بود که برخی افراد با طرح شمارگان‌های غیرقانونی کاغذ دولتی را در بازار بفروشند اما پس از آن قرار بر این شد که یارانه کاغذ پایدار بماند، اما به منظور تهیه کاغذ در اختیار ناشران قرار نگیرد، در حالیکه در سال‌های بعد با وجود اینکه تورم در حال افزایش بود و انتظار می‌رفت که مبلغ این یارانه افزایش هم پیدا کند دائما شاهد کاسته شدن آن بودیم و در نتیجه سیاست حمایت از انتشار کتاب ناقص اجرا شد و ابتر ماند.

دولت اصلاحات کارخانه کاغذ کارون را صوری افتتاح کرد

معاون فرهنگی سابق وزارت ارشاد ادامه داد: حل مساله کاغذ در دولت‌های پیش از آقای احمدی نژاد هم مورد توجه قرار گرفته بود ما در حال حاضر دو کارخانه کاغذ پارس و مازندران را داریم که تولیدات شان خیلی بالا نیست در حالیکه نیاز ما به کاغذ تحریر 300 هزار تن در سال و ظرفیت این کارخانه‌ها کمتر از 100 هزار تن است و دولت آقای‌هاشمی و خاتمی اهتمام شد تا کارخانه‌های دیگری در این زمینه افتتاح شود حتی در اواخر دولت آقای خاتمی در اقدامی تعجیلی کارخانه کاغذ کارون به صورت سوری غیرواقعی افتتاح شد اما هنوز هم این کارخانه مشغول به کار نشده است.

پرویز ادامه داد: راه اندازی آن کارخانه و کارخانه کاغذ مراغه کار دشواری نیست تنها اهتمام نفر اول دولت را برای تخصیص بودجه لازم دارد. اگر دولت افتخارش این است که ولایت مدار است، باید اهتمام ویژه به این مساله می‌کرد که فرمایش مقام معظم رهبری در این زمینه بر زمین نماند که متاسفانه چنین اتفاقی نیفتاد.

اگر اقتضاء انقلاب کناره‌گیری حداد باشد، می‌پذیرد

وی در پایان در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در مورد شایعات مبنی بر کناره گیری آقای حدادعادل به نفع کاندیدای دیگری گفت: اینکه کسی به نفع کس دیگری کناره گیری کنند غیرمحتمل نیست، اما تا این لحظه چنین تصمیمی گرفته نشده است. آقای حدادعادل در صحنه انتخابات حضور دارند و تا پایان می‌مانند. فکر می‌کنم مواضع او در مناظره‌ها و گفتگوهای تلویزیونی قوت قلبی برای علاقه مندان به انقلاب اسلامی بود و درخواست‌های زیادی هم از سوی علاقه مندان به هنر متعهد انقلابی برای حضور ایشان در پی دارد.

پرویز تصریح کرد: اگر اقتضائات سیاسی و روند شکل گیری مسائل در آینده ایجاب کند که ایشان به نفع کسی کناره گیری کنند از آن ا ستنکاف نخواهد کرد و این مساله مقبول هم هست چراکه ایشان هیچ گاه منافع شخصی یشان را بر منافع کلی اجتماع ترجیح نمی‌دهند و حتی اگر شانس رای آوردن خود را بالا بدانند ولی حس کنند که مسائل انقلاب اقتضاء می‌کند که در جهت خدمت به آن از انتخابات کناره گیری کنند از آن استنکاف نمی‌کنند.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین