کد خبر: ۱۹۷۱۹۶
تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد ۱۳۹۲ - ۲۱:۰۹

سایت توکلی: اصلاح‌طلبان هم به قالیباف رای بدهند!

در حالی که برخی از نیروهای اصلاح طلب، حتی نسبت به تبدیل حسن روحانی به نماد اصلاحات به جای عارف منتقد بودند، سایت الف وابسته به احمد توکلی یک قدم پیش رفته و تلویحا از اصلاح طلبان خواسته برای رسیدن به اهداف اصلاح طلبانه خود، نه به روحانی، بلکه به یک نامزد جریان اصولگرا رای دهند.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: این سایت البته اذعان کرده که: اين روزها جامعه نياز به اصلاحاتي از جنس همان انگيزه هاي اصلاح طلبي دارد. ازادي بيان. مقابله با امنيتي سازي جامعه. حفظ حرمت بزرگان و ريش سفيد ها. حفظ حرمت دانشجو و استاد و اهل علم. آزادي فعاليت تشكل ها. آزادي رسانه اي و جريان نقد. مقابله با بگير و ببند هاي سليقه اي. مقابله با سانسور و فيلترينگ تنگ نظرانه. تلاش براي كاهش زندانيان سياسي. آزاد انديشي و اجازه برگزاري كرسي ها فكر وانديشه بدور از شعار و ظاهر سازي. مقابله با ريا و نفاق متصل به قدرت و حاكميت. فاصله گرفتن از دولت و قدرت و سياست و اقتصاد و فرهنگ و هنر رانتير و نفتي. ارتباط و تعامل سازنده با نظام بين الملل و مواردي از اين دست كه اهداف مشترك جريان اصلاحات با جريان اعتدال گراي اصولگر است. اما كدام جريان سياسي براي پيشبرد اهداف اصلاح طلبانه-اصولگرايانه موثر تر عمل مي كند؟

به گزارش آفتاب، الف می افزاید: يك استدلال ساده اصلاح طلبي براي راي ندادن به روحاني وجود دارد. فارغ از همه نقاط مثبت و منفي حسن روحاني، شرايط كشور و تركيب نهادهاي مدني و غير مدني در حاكميت نشان مي دهد كه يك اصلاح طلب، قدرت پيشبرد اين اهداف را نخواهد داشت. كشور در شرايط فعلي نيازمند اصلاحات حساس و تدريجي و متناسب با ظرفيت نهادهاي قانوني و مطالبه مردمي است . اين اصلاحات توسط جرياني بايد انجام شود كه نيروهاي مقاوم مدني و غيرمدني در مقابل آن كمتر توان جولان و زورآزمائي داشته باشند. حسن روحاني و تيم اصلاحات با فرض فهم درست از اين نوع اصلاحات، نمي تواند اين بار مهم را بدوش كشد چرا كه مقابل جريان مخالف از مشروعيت لازم برخوردار نيست. جنگ فرسايشي دولت روحاني با نيروهاي مقاومت داخلي، اصلاحات را به حاشيه مي برد.

به اين ترتيب، اصلاحات گذشته نيز كه تدريجي آغاز شده بود متوقف و بعد از مدتي نيز زخمي شده و تا مدتها كسي نمي تواند سراغي از آن بگيرد. برداشتن اين بار سنگين تنها از طريق يك اصولگراي ميانه رو ممكن است. اصولگرائي كه جرات و جسارت تغيير را داشته باشد و با فهم درست از ولايت فقيه زمينه ساز اصلاحات قانوني و تدريجي شود.


سایت توکلی مدعی است: جريان اصولگرائي در حال پوست انداختن است. افراطي هاي تندرو در حال حذف شدن هستند. سنتي هاي مدافع وضع موجود به پايان راه رسيدند. اين روزها اصلاحاتي كه اصلاح طلبان به روش خشن به دنبال آن بودند، توسط جريان اعتدال گرا پيگيري مي شود. اصولگراها براي پيشبرد اصلاحات سياسي متناسب با ظرفيت هاي كشور و همراه ساختن نهادهاي مقاوم و ذائقه جامعه گام بر مي دارند و به همين دليل اگرچه سرعت كمتري در اصلاح دارند اما پايدارتر رفتار مي كنند.

يك اصلاح طلب ادامه اين روند تدريجي اصلاحات و متناسب با ظرفيت هاي قانوني كشور را بهم مي زند و راه رسيدن به اصلاحات را سخت و دشوار و زمان رسيدن به هدف را چندين برابر مي سازد. 


اما پاسخ این استدلال چیست؟

سایت الف که به نظر بینندگان اصلاح طلب کم ندارد و این را به خوبی از مثبت و منفی های نظرات بینندگانش می توان دریافت، در چند هفته اخیر منتهی به انتخابات، اخبار و تحلیل هایی با لحن آرام منتشر کرده و با این تحلیل آخرش به نظر می رسد در تلاش است مخاطبان اصلاح طلب خود را به جای رای دادن به روحانی، به رای به قالیباف تشویق کند.

استدلال دوستان این است که اگر فردی از میان اصولگرایان به "اصلاح"(ات) بپردازد، بدون مقاومت ها از سوی اصولگرایان موفق تر خواهد بود.

شاید این گونه استدلال کردن، برای ترجیح حسن روحانی به عنوان یک چهره اعتدالگرا بر دکتر عارف به عنوان یک چهره اصلاح طلب یا یک اصلاح طلب تندرو قانع کننده باشد؛ اما به نظر نمی رسد بتوان با آن به رای به باقر قالیباف و امثال او راضی شد.

اولا چه کسی گفته "افراطي هاي تندرو در حال حذف شدن هستند. سنتي هاي مدافع وضع موجود به پايان راه رسيدند. اين روزها اصلاحاتي كه اصلاح طلبان به روش خشن به دنبال آن بودند، توسط جريان اعتدال گرا پيگيري مي شود."؟

درست است که اقدامات افراطیون در این 8 سال یا بولدوزر تندروی که منجر به حذف بخش اعظم جامعه، باعث شد برخی اصولگرایان به فکر بیفتند و اعتدال پیشه کنند، اما اصولا همین که فردی کم سابقه و کم تجربه نظیر جلیلی تایید و آیت الله هاشمی رفسنجانی رد صلاحیت می شود و حضرات اصولگرا سکوت رضایت آمیز می کنند و از این که نماد اعتدال رویای تداوم حاکمیت یکسویه شان را آشفته نکرده، نشان می دهد اتفاقا افراط و تندروی همچنان قوی است و حیات برخی به اصطلاح معتدلین اصولگرا به همین تندروی ها وابسته است.


نسخه سایت توکلی این است: "اصولگرائي كه جرات و جسارت تغيير را داشته باشد و با فهم درست از ولايت فقيه زمينه ساز اصلاحات قانوني و تدريجي شود."

اولا مگر حسن روحانی خود به نوعی اصولگرا نیست، ثانیا آیا قالیباف فهم درست از ولایت فقیه و جرات و جسارت را دارد؟

البته در این کشور طبعا رئیس جمهور باید با رهبری هماهنگ باشد. اما این هماهنگی به معنای بله قربان گویی به فلان جریان سیاسی یا بهمان کارمند دفتر رهبری است؟

قالیباف اگرچه تفکرش به عملگرایی نزدیک است، اما خود وی با هدف استفاده از جریان سیاسی اصولگرا، بارها همکاران و نخبگانی را که به همکاری گرفته، برای دل این جریان حذف کرده است، حتی برخی یاران نزدیکش!

او همین اخیرا زمانی که هاشمی پا به میدان گذاشته بود، برای طرح خود به عنوان نامزد اصولگرایان حمله بی منطقی به هاشمی کرد و نام این رفتارها اعتدال نیست، بلکه بندبازی سیاسی و امتیاز دادن به تندروها برای کسب یا حفظ قدرت است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین