کد خبر: ۱۹۷۵۵۴
تاریخ انتشار : ۲۶ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۸

باز آمد اميد

روایت خبرنگار شرق از پروسه انتخاب رئیس جمهور در وزارت کشور به قلم طاهره ریاحی:
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: ستاد انتخابات کشور در يک ماه اخير بارها ميزبان اهالي رسانه شده است. آخرين حضور خبرنگاران در اين ساختمان روز ثبت نام آيت الله هاشمي رفسنجاني بود. هاشمي آمد. آن روز تمام شد. از ثبت نام هاشمي رفسنجاني در عصر 21 ارديبهشت تا 24خرداد اتفاقاتي رخ داد که حسن روحاني را به نامزد اجماعي جريان اصلاحات تبديل کرد. حالاساختمان وزارت کشور ميزبان خبرنگاران داخلي و خارجي است که آمده اند مهم ترين رويداد سياسي کشور يعني انتخابات رياست جمهوري را پوشش دهند.
    
    ساعت 8 صبح – در ورودي وزارت کشور
   خبرنگاران کم کم از راه مي رسند. انبوهي از کارت هاي ورودي با نام و اسامي خبرنگاران روي ميز روابط عمومي انتظار مي کشند تا با بندي بنفش رنگ به گردن اهالي رسانه آويخته شوند و مجوز ورود آنها به سالن بزرگ وزارت کشور باشند، جايي که قرار است اخبار انتخابات لحظه به لحظه در اختيار خبرنگاران قرار گيرد. مصطفي محمدنجار وزير کشور و حيدر مصلحي وزير اطلاعات، حسنعلي نوري و اسماعيل کوثري نماينده مجلس روي سن ايستاده اند و با خبرنگاران سخن مي گويند. صداي شاتر دوربين عکاسان فضا را پر کرده و مسوولان به دوربين ها لبخند مي زنند. بيرون سالن 600 نفره، همان جايي که 19 ارديبهشت محل ثبت نام نامزدهاي رياست جمهوري بود حالاميزهاي پذيرايي چيده شده است و چند نفري هم مشغول صبحانه خوردن هستند. تنها خبري که به گوش مي رسد اخباري مبني بر حضور مسوولان کشوري و لشگري در حوزه هاي مختلف راي گيري است. با شروع راي گيري دو دستگاه ال سي دي در سالن 600 نفره شبکه هاي داخلي را نشان مي دهند. مثل هميشه دوربين هاي صداوسيما صفوف مردم را نشان مي دهد. چراغ اول حواشي روشن مي شود. با انتشار عکس هايي در شبکه هاي مجازي مشخص مي شود در برخي شعب اخذ راي نام محمدرضا عارف، نامزد اصلاح طلبان که به نفع روحاني کناره گيري کرد، از ميان کانديداها حذف نشده است. انتشار نامه محمدرضا نعمت زاده، رييس ستاد انتخاباتي روحاني به مقامات رسمي کشور مبني بر اعتراض به عدم حذف نام عارف باعث مي شود به محض ورود صولت مرتضوي، رييس ستاد انتخابات اين موضوع با او در ميان گذاشته شود. مرتضوي مي گويد به همه شعب دستور داده شده نام عارف را حذف کنند. برخي خبرها هم از عدم صدور کارت براي نمايندگان روحاني بر سر صندوق هاي راي حکايت دارد. خبرها اگرچه خوب نيست اما نشاني از کارشکني سازمان يافته وجود ندارد.
    
    ساعت 12 سالن غذاخوري
    تا ظهر تقريبا همه نامزدها راي داده اند و بسياري از چهره هاي سرشناس هم پس از راي دادن پيام هايي براي مردم مخابره کرده اند. خبرنگاران در سالن 600 نفره منتظر وزير کشور هستند تا اخباري از وضعيت انتخابات ارايه کند. سالن 600 نفره همان جايي است که بزرگ ترين سوال عصر 21 ارديبهشتش؛ چرايي حضور احمدي نژاد در کنار مشايي بود. امروز اما خبري از مشايي نيست. احمدي نژاد هم همينطور. وزارت کشور تا ظهر بيش از 20 اطلاعيه صادر کرده است و خبرنگاران مشغول مخابره اين اطلاعيه ها بودند. صف طويلي براي ناهار در راهرو وزارت کشور به وجود آمده است، صفي که تبديل به گعده خبرنگاران شده و فرصتي در اختيار آنان گذاشته تا به تبادل اخبار بپردازند. اما شايعات بيشتر از اخبار به گوش مي رسد، هرچند هيچ کس گمانه زني خاصي نمي کند اما به محض انتشار اولين خبرهاي غيررسمي از کشورهايي مثل نيوزيلند، کانال هاي خبري غيررسمي داخلي هم فعال مي شود. آماري که در ميان خبرنگاران منتشر شده حکايت مي کند روحاني و قاليباف بيشترين آرا را به خود اختصاص داده اند.
    
    ساعت 2 بعد از ظهر سالن 600 نفره وزارت کشور
     دسته بندي هاي سياسي اينجا و در جامعه کوچک خبرنگاران هم وجود دارد. خبرنگاران رسانه هاي همسو، گرد هم آمده و در گوشه هاي سالن مشغول مخابره اخبار و تلاش براي تاييد خبرها هستند. عقربه هاي ساعت از ظهر گذشته و خبرهاي در گوشي و شايعات به اوج خود رسيده است. بيشتر شايعات حول آراي بالاي روحاني و پس از او قاليباف است. خبرنگاران پذيرفته اند که اين دو کانديدا به دور دوم خواهند رفت. تصاوير نقش بسته بر «ال سي دي» وزارت کشور نشان مي دهد مردم هنوز در صفوف فشرده به حوزه هاي راي گيري مراجعه مي کنند. آمار غيررسمي از صندوق هاي کشورهاي آسياي ميانه منتشر شده و اما هيچ کس باور نمي کند شيخ ديپلمات در صدر باشد.
    
    ساعت 16 سالن 600 نفره وزارت کشور
    خبري از جنب وجوش هاي هميشگي نيست. هيچ کدام از مسوولان کشوري به ستاد انتخابات نيامده اند. برخلاف دوره هاي گذشته که ستاد انتخابات محل رفت وآمد تمام بزرگان سياسي کشور بود تا عصر 24 خرداد تنها حيدر مصلحي بود که آمد و رفت. شنيده ها از خبرنگاران نزديک به ولايتي، حکايت از اين دارد که در برخي حوزه ها شايع شده ولايتي به نفع قاليباف کناره گيري کرده است. برخي خبر ها هم حکايت از آن دارد که در مناطقي شايعه شده جليلي به نفع قاليباف از حضور در انتخابات انصراف داده است. خبرها تکذيب مي شوند، آمار ها همچنان از راه مي رسند اما هيچ مسوولي در ستاد انتخابات وزارت کشور حضور ندارد که اخبار را تاييد يا تکذيب کند.
    
    ساعت 21 ستاد انتخابات وزارت کشور
    خبرنگاران خسته از يک روز پرتنش و عدم حضور مسوولان به دنبال منبعي براي تاييد اخبار هستند عکاسان حضور در شعب اخذ راي را بر ستاد انتخابات وزارت کشور ترجيح داده اند. تمامي تلفن هاي حاضر در سالن کنفرانس مشغولند. صداي ارسال فکس ها، شنيدن صداي تلويزيون ها را دشوار کرده است. به خبرنگاران گفته شده بود مانيتورهايي لحظه به لحظه شمارش آرا را به نمايش خواهند گذاشت اما اين مانتيورها هنوز نصب نشده اند، خبرنگاران براي شام آماده مي شوند. تعدادشان به طرز چشمگيري کاهش داشته است. تاکنون چندبار ساعات کار شعب اخذ راي تمديد شده است. خبرنگاران هم براي راي دادن به سالن بالايي وزارت کشور مي روند. ماشين هاي صداوسيما در ساختمان حضور دارند و روي آنها نوشته شده واحد سيار. اين شعبه ويژه خبرنگاران و کارمندان وزارت کشور است. خبرنگاران با حوصله، اسامي نامزدهاي شوراي شهر را مي نويسند. کارت هاي ائتلاف اصلاح طلبان و ائتلاف مهندسين دست به دست مي چرخد. آخرين ساعت اخذ راي در تهران ساعت 11 شب و در شهرستان ها ساعت 10 خواهد بود. شمارش آرا به محض پايان راي گيري آغاز خواهد شد. اخباري که به خبرنگاران مي رسد روي موج شايعه سوار است.
    
    ساعت 23 سالن کنفرانس
    هيجان استرس و خستگي حس هاي غالب بر خبرنگاران است. علي لاريجاني و حجت الاسلام گلپايگاني به وزارت کشور آمده اند و چنددقيقه اي هم با خبرنگاران صحبت کرده اند اما خبري از وزير کشور و مسوولان ستاد انتخاباتي نيست. خبرها يک به يک مخابره مي شوند اما هيچ کدام تاييد نشده است. خبرنگاران رسانه هاي نزديک به قاليباف گمانه زني کرده اند نامزد مورد نظرشان با اختلاف کمي با حسن روحاني به دور دوم خواهد رفت. برخي هم مي گويند بيشترين آرا متعلق به سعيد جليلي است. شوراي نگهبان خبري به رسانه ها ارسال کرده تا همه از گمانه زني و انتشار پيامک خبر هاي تاييد نشده بپرهيزند.
    
    ساعت 2 بامداد سالن وزارت کشور
    نمودارهايي که قرار بود نشان دهنده آراي نامزدها باشد، جاي خود را به شبکه خبر داده است. اهالي رسانه اعتراض مي کنند چرا مسوولي پاسخگو نيست؟ اگر قرار بود شبکه خبر را ببينيم چرا اينجا جمع شده ايم؟ اما کسي پاسخ نمي دهد خبرنگاران خسته از يک روز پر از استرس و کار حالامطالباتشان را در حد دريافت يک فنجان چاي تقليل داده اند اما همين يک فنجان چاي گرم هم وجود ندارد تا خستگي را از تن آنها بيرون کند. خبرها از راه مي رسد اما هنوز کسي براي تاييد در ميان خبرنگاران حضور پيدا نکرده است. عده اي روي صندلي هاي وزارت کشور به خواب رفته اند و تعدادي هم مشغول رايزني با حراست هستند تا بلکه بتوانند مسوولان را متقاعد کنند به ميان خبرنگاران بيايند.
    
    ساعت 6 صبح سالن کنفرانس
    خبر داده اند وزير کشور مستقيم به استوديوي سيار وزارت کشور خواهد رفت و اولين آمار را اعلام خواهد کرد اما خبرنگاران به اين رويه اعتراض مي کنند. يک ساعت پيش خبرنگاران متوجه حضور حسن روحاني در وزارت کشور شدند بعد هم شايعه شد هر شش کانديدا در وزارت کشور گردهم آمده اند اما کسي به سوالات خبرنگاران پاسخ نمي داد. درها بسته بودند و خبرنگاران امکان حضور در سالن طبقه بالارا نداشتند حالاهمه جمع شده اند تا از وزير کشور بپرسند چرا در هفت ساعت گذشته کسي به آنها پاسخ نداده است؟ چرا هفت ساعت در سالن بدون چاي و اغذيه منتظر مانده بودند؟ چرا نتايج اعلام نشده مگر قرار نبود هفت ساعت پس از پايان راي گيري نتيجه نهايي انتخابات اعلام شود؟ ساعت 6:45 دقيقه وزير کشور طبق برنامه ريزي به استوديوي شبکه خبر مي رود. از همه مي خواهند تلفن همراه خود را خاموش کنند اما زنگ تلفن همراه يک نفر توجه همه را جلب مي کند؛ صولت مرتضوي براي پاسخ دادن به تلفن از استوديو خارج مي شود. وزير کشور آرا را اعلام مي کند؛ حسن روحاني در صدر آراست. خبرنگاران به وجد آمده اند، برخي هم ناراحت هستند. يکي از خبرنگاران وقتي از آراي روحاني باخبر مي شود رو به باقي اهالي رسانه مي گويد اين بهاري است که در پشت زمستان مانده اما سر اومد زمستون. حراست از اهالي رسانه مي خواهد سکوت را رعايت کنند.
    
    ساعت 12 ظهر وزارت کشور
    آمار رسمي نشان از برتري آراي حسن روحاني دارد خبرنگاران خوشحال هستند، حسن روحاني يک مرحله اي رييس جمهور مي شود. به محض رسيدن آمار آرا خبرنگاران با ضرب و تقسيم درصد آراي روحاني را محاسبه مي کنند، استرس بخش حذف نشدني اين کار است.
    ساعت 20:22 سالن کنفرانس وزارت کشور
    گرسنگي و تشنگي اهميتي ندارد حتي اينکه مسوولي نيست پاسخگوي خبرنگاران باشد هم ديگر مورد اعتراض نيست. نفس ها در سينه حبس شده است. نجار پشت تريبون مي رود. خبرنگاران همزمان با تمامي مردم از تلويزيون و در سالن کنفرانس آمار را مي شنوند. نجار آمار را از روي برگه مي خواند: از مجموع 50 ميليون و 483هزار و 192 نفر واجد شرايط راي دادن، 36 ميليون و 704 هزار و 156نفر در انتخابات مشارکت کردند که نصاب 72/7 درصد مشارکت را تشکيل دادند که به معني واقعي حماسه سياسي ايجاد شد؛ « 36 ميليون و 704هزار و 156 راي ماخوذه، حسن روحاني: 18ميليون و 613هزار و 329 راي»«ترانه طلاي سياه زمزمه مي شود» تو نگاه تير و ترکش دلشو گذاشت و خون داد... تا به نامرداي عالم معني مردو نشون داد... پاشو از کنار ساحل بسه هر چي گريه کردي دوباره بيا تو ميدون حالاتو مَردِ نبردي، اين ترانه فيلم مستند تبليغاتي روحاني است که حالااهالي رسانه با شادي آن را زمزمه مي کنند. اما همه يک سوال دارند؛ شيخ ديپلمات به وعده هايش عمل مي کند؟
    حسن روحاني اما بارها گفته اگر بار مسووليت به دوشش گذاشته شود. نهايت تلاشش را خواهد کرد. روحاني منتظريم! روحاني متشکريم! اين مطالبه خبرنگاران است که با بياني رمزگونه خطاب به روحاني گفته مي شود. دکتر حسن روحاني با 18 ميليون و 613 هزار و 329 راي رييس جمهور مردم شد. حالاخبرنگاران در تلاشند با هاشمي و خاتمي تماس بگيرند و به آنها تبريک بگويند. سالن وزارت کشور پس از 48 ساعت شلوغي حالاکم کم آرامش را تجربه مي کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین