آفتابنیوز : آفتاب: آیتالله هاشمزاده هریسی با اشاره به پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: به لطف پروردگار فرصت آن فرا رسیده است که صدای مهر، محبت، تعادل و اعتدال را که سالهاست نهیب آن را میزنیم طنین افکند و بستر آن در جامعه گسترده شود.
وی ادامه داد: امیدوارم با آمدن دولت جدید، دو حلقه مبارک محبت و اعتدال که متاسفانه از زنجیره جامعه اسلامی ما مفقود شده و مشکلات اخلاقی و سیاسی فراوان به بار آورده و انسجام ملی را به هم زده در سرجای خود قرار گیرد. انشاءالله با دولت یازدهم، این زنجیره به هم متصل شده و بجای تندروی، افراط گرایی، کینهتوزی، خصومت، نفرت، تهمت و افترا که متاسفانه به غلط ارزشگرایی و انقلابیگری تلقی شده است، جایگزین شود.
هاشمزاده هریسی با بیان اینکه "اینک پس از گذشت چنددهه از تلاش دلسوزان انقلاب و حامیان گسترش محبت و اعتدال در نظام اسلامی، این شعار با رای مردم بر کرسی نشسته است"، تاکید کرد: اگر شریعت اسلامی از اعتدال خارج شود پایههایش به هم میریزد.
وی افزود: خلقت، حکمت و آفرینش پروردگار عالم براساس اعتدال و توازن است و خداوند در قرآن میفرماید که «من کل شی موزون» یعنی «همه چیز را بر اساس توازن خلق کردم». در ساختار بدن انسان نیز اینگونه است که وقتی عناصر موجود در بدن از اعتدال خارج میشود و افراط و تفریط صورت میگیرد، انسان دچار بیماری میشود زیرا سلامتی همان اعتدال عناصر بدن و بیماری به معنای خارج شدن عناصر بدن از اعتدال است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه "در مسایل اخلاقی هم، فضائل اخلاقی حکم اعتدال یا حد وسط را دارد و رذائل اخلاقی، افراط و تفریط است"، افزود: هر وقت جامعه از اعتدال خارج شود رذیلت و بیماری به دنبال دارد، به طوری که اگر جسم انسان از اعتدال خارج شد انسان مریض میشود و اگر اخلاق انسان از اعتدال خارج شد، تبدیل به رذیلت میشود و اگر جهان خلقت و سیاست از اعتدال خارج شود، دردسر و مشکل درست میکند.
هاشمزاده هریسی با بیان اینکه "اعتدال و محبت در جامعه ما دو حلقه مفقوده هستند و اکثریت مشکلات داخلی، بینالمللی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی ناشی از این دو حلقه مفقوده است"، خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی با تندروی در جامعه فعالیت میکنند، غافل از اینکه تندروی مشکلاتی بر سر جامعه میآورد.
این نماینده مجلس خبرگان رهبری، کمبود محبت و گذشت را دومین حلقه مفقوده جامعه دانست و ادامه داد: متاسفانه برخی شعارها و حرفها در جامعه زده میشود، در صورتی که اگر محبت حاکم باشد، اشخاص حتی از گفتن این الفاظ متنفر خواهند شد، هر چند در اموراتی که اسلام و قوانین مشخص کرده، باید حکم اجرا شود و هیچکس نباید چنین حرفهایی را به کار ببرد و از نابودی، رنج و زندانی شدن انسانها خرسند باشد.
وی با تاکید بر اینکه "تندروی در جامعه زیاد است و باید آن را کنترل و فرهنگ اعتدال را پیاده کنیم"، افزود: اعتدال از عدالت نشأت میگیرد و باید بگویم در جامعه عدالت را هم بسیار شعار میدهند. امام معصوم میگوید وای بر جامعهای که شعار عدالت سر میدهد اما به عدالت رفتار نمیکند. امام صادق(ع) میفرمایند عدالت شیرینتر از عسل، نرمتر از روغن، خوشبوتر از مشک و گواراتر از آبی است که تشنه به آن رسد. بنابراین اگر عدالت در جامعه احصا شود دوست و دشمن شیرینی آن را لمس میکنند عدالت عملی، کاربردی و احساسی است و قابل تعریف نیست.
به گزارش ایسنا، هاشمزاده هریسی در پایان با تاکید بر اینکه "در مواضع و سخنانمان باید اندازه را نگه داریم"، افزود: در دشمنی و دوستی باید اعتدال داشته باشیم و نباید افراط و تفریط کنیم و چنان باشد که زمانی در تعریف و تمجید از شخصی گوی سبقت را از یکدیگر برباییم و بعد از مدتی به جایی برسیم که در نفی و طرد آن شخص مجدداً از اعتدال و مسیر عدالت خارج شویم.