وی با بیان این مطلب که تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، یک بیماری مشترک انسان و دام است، اضافه کرد: عامل این بیماری ویروس است و راههای انتقال شامل گزیده شدن توسط کنه آلوده، تماس با خون و ترشحات دام آلوده است.
وی خاطرنشان کرد: راه ورود ویروس به بدن از طریق جراحات پوست در حین قطع شاخ، پشم چینی، واکسیناسیون و له کردن کنههای آلوده با انگشت و حتی تماس با گوشت تازه آلوده است.
عاقبتی اعلام کرد: مناسبترین راه پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو رعایت ضوابط بهداشتی و اصول قرنطینه دامپزشکی در حمل و نقل دام و سمپاشی بدن و جایگاه دام و رعایت شرایط بهداشتی و حفاظت انفرادی در کشتارگاههای دام است .
وی افزود: بیشترین افراد در معرض خطر این بیماری عبارتند از دامپزشکان و افراد شاغل در کشتارگاههای دام (بالاخص کشتارگاههای سنتی)، زنان خانهدار، دامداران و افرادی که مبادرت به نقل و انتقال دام میکنند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: این بیماری در دام بدون علامت است و باید از مصرف گوشت تازه خودداری شود و دام پس از ذبح تا 24 ساعت در دمای کمتر از 4 درجه سانتیگراد قرار گیرد تا با ایجاد جمود نعشی و پایین آمدن PH لاشه، امکان انتقال ویروس از طریق گوشت از بین برود.
به گزارش ایسنا،عاقبتی در خصوص فعالیتهای انجام شده در سال 91 علیه این بیماری اظهار کرد: تعداد 16 هزار و 143 راس گوسفند، تعداد 26 هزار و 775 راس گاو و گوساله در مناطق پرخطر استان مورد سمپاشی کنهها قرار گرفتند و 96 هزار و 768 مترمربع جایگاه دام نیز سمپاشی شد.