کد خبر: ۱۹۹۵۷۵
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۳۹۲ - ۱۷:۱۵
آيت‌الله هاشمي رفسنجاني:

بردباري، شرط عبور از تنگ‌ نظري‌هاي سياسي است

آيت‌الله هاشمي رفسنجاني عصر امروز در ديدار جمعي از بانوان نخبه و فعالان سياسي و اجتماعي زنان، با اشاره به فضاي اميدواركننده‌اي كه پس از انتخابات 24 خرداد در كشور ايجاد شده، گفت: تجربه رويگرداني مردم از تندروي‌ها و استقبال از عقلانيت سياسي ايجاب مي‌كند كه گروه‌ها و افراد در زمان قدرت و اقتدار نبايد انحصارگرائي داشته باشند.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: سرویس سیاسی - رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه به بيان منطق صبر در سياست پرداخت و گفت: صبوري و برنامه‌ريزي براي عبور از تنگناها از ضرورت‌هاي سياسي است و بردباري مردم و مسئولان در مواجهه با تنگ‌نظري‌هاي سياسي در مقدمات قبل از انتخابات باعث شد كه امروز سياست كشور در داخل و خارج به سوي اعتدال و تعامل پيش برود.

به گزارش آفتاب، ايشان با ظالمانه خواندن تحريم‌هاي تحميلي عليه مردم ايران، گفت: تعامل واقعي و پرهيز از انفعال و كله‌شقّي، چاره كار در سياست خارجي است و الان كه شرايط از لحاظ افكار عمومي مهيا شده است، بايد گام‌هاي عملي در راه رسيدن به حقوق مردم برداشته شود.



آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در ادامه سخنان خود با برشمردن موانع و مشكلات پيش روي دولت آقاي دكتر روحاني گفت: سياست معقول و پرهيز از شتاب‌زدگي به دولت كمك خواهد كرد تا علي‌رغم كمبودها، هزينه‌هاي فراوان، انبارهاي خالي، بدهي‌هاي انباشته شده و تحريم‌ها، با همكاري همه قوا، كشور را از اين گردنه عبور دهد.

عضو مجلس خبرگان رهبري در ادامه با اشاره به نگاه كريمانه اسلام و گفتار و كردار شرافتمندانه پيامبر گرامي نسبت به زنان گفت: تكريم از زناني چون حضرت مريم، آسيه و ملكه سبا و تأكيد بر روحيه منطقي و مشورت‌پذيري آنان، درسي براي مردان و زنان است كه نبايد جنسيت، امتيازي براي انسان‌ها باشد.



رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، بحث‌هاي عدالت اجتماعي و حقوق زنان در خطبه‌هاي نماز جمعه دهه اول انقلاب را گفتاري براساس مطالعات اسلامي خواند و گفت: با مدارك قرآني و روايي ثابت كردم كه زنان مي‌توانند در همه زمينه‌هاي جامعه حضور داشته باشند.
عضو مجلس خبرگان رهبري با بيان نگاه اسلام به ارثيه زنان، گفت: الحمدلله در جمهوري اسلامي يك ظلم هميشگي نسبت به زنان برطرف شد كه ظهور حكم قرآني را در مقابل روايات غيرمتواتر نديده مي‌گرفتند.

آيت‌الله هاشمي رفسنجاني زنان را نيمي از جمعيت فعال كشور برشمرد كه با پيشرفت‌هاي تحصيلي سالهاي اخير، مي‌توانند در همه زمينه‌ها حضوري تأثيرگذار داشته باشند.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به تقاضاي حاضران براي تفسير واقعي از كلمه «رجل» در مباحث سياسي كشور، گفت: آيت‌الله شهيد دكتر بهشتي كه رئيس مجلس خبرگان بررسي قانون اساسي بود، بعدها اعلام كرد كه منظور از كلمه «رجال سياسي» اعم از زن و مرد است.



ايشان با بيان نمونه‌هاي تاريخي از حضور دختران رسول اكرم و امام علي(ع) در جامعه گفت: وقتي حضرت زهرا(س) و حضرت زينب(س) در مسجد مدينه و بعدها در ماجراي عاشورا آن سخنراني‌هاي اعتقادي، مبارزاتي و سياسي را دارند، تحجر و دگم‌انديشي است كه زنان ايراني را از فعاليت‌هاي سياسي البته در چارچوب‌هاي ديني و ارزشي نهي كنيم.

آيت‌الله هاشمي رفسنجاني افزود: اگرچه مكتب اهل بيت(ع) موانع منزوي‌كننده براي زنان ندارد، اما در جامعه ما گروه‌ها و افراد متعصبي هستند كه معمولاً به حقوق زنان نگاه سليقه‌اي دارند و اين هيچ تناسبي با نظام اسلامي ندارد.

در ابتداي اين ديدار سركار خانم دكتر زهرا شجاعي، به نمايندگي از مجمع زنان اصلاح‌طلب، خانم دكتر فاطمه راكعي، به نمايندگي از زنان دانشگاهي، خانم سهيلا جلودارزاده، به نمايندگي از زنان كارگر، خانم اخوان‌نسب، به نمايندگي از كانون زنان بازرگان، خانم طاهريان، به نمايندگي از زنان ورزشكار و خانم ولي‌مراد به نمايندگي از ائتلاف اسلامي زنان به بيان دغدغه‌ها، نگراني‌ها، ديدگاه‌ها و پيشنهادهاي خويش پرداختند كه محور سخنان آنان عبارت بود از:

- باور توانايي‌هاي مديريتي زنان در مسئوليت‌هاي مختلف

- ارائه چهره‌اي سنتي از زنان در كتاب‌هاي درسي و نگاه سرمايه‌اي به آنان در فيلم‌ها و سريال‌ها

- ستاره‌دار شدن دختران دانشجو و بازنشستگي اجباري استادان زن

- برخوردهاي تحقيرآميز با زنان به بهانه دفاع از ديدگاه‌هاي اسلامي

- ناديده گرفتن استعدادهاي بالقوه زنان در زمينه‌هاي مختلف و جلوگيري از به فعليت رسيدن آنها

- نگاه تحقيرآميز به زنان به عنوان وسيله‌اي براي توليدمثل

- برگشت جايگاه ورزشي زنان به دوران باشكوه حضور در ميادين بين‌المللي و برگزاري مسابقات ورزشي بانوان كشورهاي اسلامي

- ناديده گرفتن حقوق زنان كارگر در قوانين و مصوبات تقنيني و اجرايي

- برقراري حقوق اسلامي براي زنان در ارث و ديه و مسائل مختلف

- حضور زنان در مراكز تصميم‌سازي و تصميم‌گيري

- ترويج نگرش انساني به زنان و پرهيز از تقسيم‌بندي‌هاي جنسيتي و نگاه فرودستي به زنان

- توجه به تشكّل‌هاي بخش خصوصي زنان در ابعاد كشاورزي، اقتصادي و خدماتي

- توجه به ظرفيت‌هاي علمي و مالي زنان در جهت ارتقاي بهره‌وري و توسعه پايدار

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین